Poszukuje programy na psp 3004

Zaczęty przez bos_kg, Maj 08, 2018, 21:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

bos_kg

Panowie, panie,
znacie jakieś programy na psp 3004 typu youtube fb instagram? Nie chciałbym jej sprzedawać, ale dodam że nie grywam na niczym w gry, więc zamierzam jej potencjał wykorzystać jak się da - poza grami. A są filmy na ta psp, a da rade radia internetowe słuchać na tej psp?

edit hankie - poprawiony drugi post - uważaj pls

hankie

Sprecyzuj pytanie - chodzi Ci o wudowane w oryginalne oprogramowanie funkcjonalności? Czy raczej podwórko custom firmware? Jeśli to drugie to pod hasłem "PSP homebrew" wygooglujesz rzeczy, o które PSP byś nie podejrzewał.

Filmy? W ori systemie odpalasz filmy na małych krążkach UMD, które za grosze kupisz.

BTW - stosuj znaki przestankowe, podziały zdań - ciężko czyta się posty bez tego ;)

bos_kg

Tak chodzi mi o to co psp nie myślało,jak oglądanie youtube czy tv, oraz jakieś gg by naprawde jestem graczem niedzielnym gram bardzo rzadko, więc aplikacje szukam.

hankie

Nieco dziwny target użytkowania wybrałeś na PSP :) Jeśli chodzi o funkcje sieciowe (GG, serio?:D) to smartfon będzie lepszym rozwiązaniem.

Jeśli chcesz totalnie niestandardowo próbować korzystać z PSP to zapewne czeka Cię wgranie 'przeróbki' CFW i zainteresowanie sceną homebrew.

Ale tutaj na ten temat nie rozprawiamy - masa materiału w necie.

bos_kg

Tak niestandardowo, gdyż jakoś do grania nie ciągnie mnie, a poza tym jak psp daje nie tylko granie to czemu nie korzystać. Gdzieś w sieci jest info, że można psp jako tv z tunerem, tylko czy u nas znajdę taki tuner? Po tym pomyślałem, poza zagraniem korzystać z psp jakoś?

hankie

Najprawdopodobniej mogłeś widzieć wielozadaniową konsolkę typu:

czyli wyglądające podobnie do PSP 'coś'. Ale to PSP nie jest ;) Ale tuner tv ma.

Stall

Większość aplikacji poza-growych na PSP nie jest już zbytnio użyteczna, m.in. ze względu na słabe jak na dzisiejsze czasy wnętrzności konsoli.

bos_kg

Jest tuner podpinany pod usb, stąd o tv oglądanie pytam.

hankie

O tak, racja! Nie sądziłem, że o to pytasz  ;)

1-SEG ale dla NTSC i dla Japonii o ile dobrze wiem. Masz taką konsolę? Tutaj Koledzy mają japońskie sprzęty :)
Poza tym przykładowe gadżety do PSP:
https://www.lifewire.com/best-psp-add-ons-2792387
Pierwsza lepsza stronka, pardon. Ale jak widzisz, niektóre rzadko u nas (albo wcale) spotykane.

bos_kg

Widzę nici z tv w psp, czasem moze pogram w ulubionego tetrisa, a tak bym   chciał by radio tv odbierać, z dobrymi głośnikami był by  taki tez multimedialny sprzęt.