PS5 spadki fps/przycinki Cyberpunk 2077

Zaczęty przez Aleryon, Sierpień 14, 2025, 00:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aleryon

Witam, niedawno kupiłem PS5 zachęcony historiami jak to nie można zagrać w każdą grę na najlepszej grafice i jestem rozczarowany dlatego piszę ten post zapytaniem czy to normalne że podczas gry w Cyberpunk 2077 w trybie wydajności podczas sprintu w zatłoczonych miejscach występują spowolnienia gry i częste lekkie przycinki skolidowane z wczytywaniem się jakiejś misji?
Próbowałem również grać w gry online typu Dayz, pubg, New World ale tam te przycinki i spowolnienia są na tyle częste że od razu zrezygnowałem z gry.
Zaznaczę że grałem w God of War, God of War Ragnarok i Wiedzmin 3 w trybie wydaności i w tych grach spowolnień nie odczułem tylko czasami jakieś mikro przycinki.
Konsola nigdy mi się nie wyłączyła z przegrzania, zawsze jest gorąca ale nie słychać wiatraków.

Morden

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Megadeth

@Morden bądź bardziej wyrozumiały dla nowych użytkowników, ok?

Nie mam PS5, ale podejrzewam, że to po prostu tak działa. Nie przeskoczysz tego. Konsola jest słaba.

No i jednak Cyberpunk działa na PC lepiej  O0

szczupi26

Temat zalatuje mi trolingiem/próbą wywołania gównoburzy.

Aleryon

Cytat: Morden w Sierpień 14, 2025, 07:30
Trzeba było kupić PC.

W cenie PS5(1700zł) to by się takiego PCta kupiło że klękajcie narody  :D

Cytat: szczupi26 w Sierpień 14, 2025, 10:39
Temat zalatuje mi trolingiem/próbą wywołania gównoburzy.

Pytanie innych użytkowników PS5 czy spadki fps/ ścinki w Cyberpunku i grach online są normalne czy jednak konsole trzeba oddać do serwisu jest dla Ciebie trollingiem i wywołuje u Ciebie wzburzone emocje?  :D

Chce po prostu wiedzieć czy tak powinno być czy oddać na gwarancje to wszystko.

Stall

Cytat: Aleryon w Sierpień 14, 2025, 16:25

W cenie PS5(1700zł) to by się takiego PCta kupiło że klękajcie narody  :D

Gdyby wsadzic uzywane GPU, to w sumie lepszy konkuter sie za tyle zlozy. Z nowych w cenie slimki bez napedu (2199) tez spokojnie mocniejszy sprzecik wyjdzie.

szczupi26

Cytat: Stall w Sierpień 14, 2025, 16:48Pytanie innych użytkowników PS5 czy spadki fps/ ścinki w Cyberpunku i grach online są normalne czy jednak konsole trzeba oddać do serwisu jest dla Ciebie trollingiem i wywołuje u Ciebie wzburzone emocje?
Pytanie w dobie ogólnodostępnych informacji, internetów, jutubów zalatuje naiwnością ocierającą się o prowokację. Co do wzburzonych emocji, szanowny Panie, zapewniam że takowych w mojej wcześniejszej wypowiedzi brak, to kwestia światełka ostrzegawczego które zapaliło się automatycznie po wielu latach spędzonych (po różnymi nick-ami) na forach retro growo-elektronicznych.

hankie

Co do gównoburzy - to nie tutaj. Najwyżej, temat kosz, użytkownik ban i tyle. Nie lękajcie się. To tylko trochę danych do kliknięcia ;)

W zeszłym tygodniu oglądałem sobie ten filmik, chcąc zobaczyć różnicę PS5 vs PS5PRO. No kurka na zwykłym PS5 nie ma tragedii - chociaż mam starego PC i co najwyżej PS4PRO, więc mam hmm... inną skalę może. Moim zdaniem - można spoko grać.

Jeśli nikt nit doda - to by było chyba większość w temacie ;) Ave.

Stall

Cytat: szczupi26 w Sierpień 15, 2025, 19:52
Cytat: Stall w Sierpień 14, 2025, 16:48Pytanie innych użytkowników PS5 czy spadki fps/ ścinki w Cyberpunku i grach online są normalne czy jednak konsole trzeba oddać do serwisu jest dla Ciebie trollingiem i wywołuje u Ciebie wzburzone emocje?
Pytanie w dobie ogólnodostępnych informacji, internetów, jutubów zalatuje naiwnością ocierającą się o prowokację. Co do wzburzonych emocji, szanowny Panie, zapewniam że takowych w mojej wcześniejszej wypowiedzi brak, to kwestia światełka ostrzegawczego które zapaliło się automatycznie po wielu latach spędzonych (po różnymi nick-ami) na forach retro growo-elektronicznych.

Ale to nie ja pisalem  :(