Powrót Raymana? Rayman 30th Anniversary

Zaczęty przez Janusz, Styczeń 26, 2026, 21:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Tyle wiadomo z oficjalnych źródeł:

CytatAnd for the first time ever, experience the long-lost SNES prototype, offering a rare glimpse into how Rayman's innovative gameplay first took shape.

Ale jakoś nie wierzę, że to coś więcej niż to co wyciekło, choć chciałbym się mylić.

Nie sprawdzę bo czekam na fizyczne wydanie, które ma być 26 czerwca, może zrobią jakieś spoko wydanie kolekcjonerskie też. Gierka tania to i takie wydanie nie powinno być drogie, choć to Ubisoft więc kto ich tam wie.

Janusz

Nawet spoko to wygląda przy tej cenie, która mam nadzieję się potwierdzi.

Zaprezentowano fizyczne wydanie Rayman 30th Anniversary Edition na konsole PlayStation 5 oraz Nintendo Switch, którego wydawcą zostało co ciekawe Atari. Premiera 26 czerwca 2026 roku.
Oprócz samej gry w środku znajdziemy:
- dwustronny plakat
- 3 pocztówki
- zestaw naklejek
- dwustronną okładkę
Cena?
Atari pokazało cenę 29,99$, choć oferta chwilowo zniknęła ze sklepu. W Polsce powinno to dać pewnie ok. 150 zł.

Wawrzino

Janusz

Myślę że odpowiedź mogła pójść z automatu, jak to support. Zrobi się szum to jest szansa że i soundtrack wróci, jak licencja pozwala i ogarną problem z zapisem. Miejmy nadzieję fizyczne wydanie będzie kompletne bo czerwca jest sporo czasu.

Janusz

Gierkę można już zamawiać w PL, m.in. w Uniblo za 119,99zł więc nie jest źle. Jest też wersja na PS5.
https://uniblo.pl/27821-rayman-30th-anniversary-edition-switch.html

Stall

Ponieważ Ubisoft najwyraźniej nie ma żadnych planów na remastery klasycznych, trójwymiarowych odsłon Raymana, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i stworzyć własny ,,remaster" przy użyciu dostępnych modyfikacji.
Do tego oryginalny, PL dubbing.
Poniżej krótki mój fragment rozgrywki z Raymana 3 w 4K i 60 klatkach, wzbogacony m. in o mody poprawiające tekstury, sterowanie oraz rozdzielczość.