Astro Bot

Zaczęty przez Janusz, Maj 24, 2024, 19:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Megadeth

Cytat: Janusz w Wrzesień 08, 2025, 16:48Z ciekawości zajrzałem jakby to było w przypadku PSX i pod względem sprzedaży gra zrównałaby się na miejscu 31 z uwielbianym przez nas Croc'iem

Mega słabo, korpo pewnie niestety ubije to uniwersum, bo i po co ładować kasę w tak marną sprzedaż. Tyle się sprzedało Mario Odyssey w ciągu 3 dni.
I nie mówcie, że inny kaliber, bo taki Astro Bot idealnie pasuje na maskote i główną postać playstation. Gdyby Sony chciało to by poszli w taki marketing  .

A padzik super - jęczą tylko skalperzy i januszerka biznesu jak wcześniej koledzy pisali.

12step

Jak coś jest limitowane niby, a potem produkują następną partię, to to jest nie ok nie tylko dla skalperów. Taki marketing skłania do impulsywnego zakupu, bo niby mało zostało, a jak potem okazuje się że rzucają następną partię, to można się poczuć jak frajer.
ore ore szabadabada amore

Janusz

Cytat: Megadeth w Wrzesień 08, 2025, 17:16Mega słabo, korpo pewnie niestety ubije to uniwersum, bo i po co ładować kasę w tak marną sprzedaż.

No i to mnie właśnie zaintrygowała. W sensie z tych nielicznych danych na temat najlepiej sprzedających się gier na PS5, wyłania się obraz, że poza Spider-Man, God of War i Wukong, żadna gra nie przebiła bariery 4 milionów, a nawet jeśli te dane trzeba powiększyć o 1-2 miliony z niedoszacowania, to wciąż na tym tle te 3 mln Astro Bota jawią się jako dobry wynik, tylko no właśnie, czy 3 mln egzemplarzy przy 80 mln konsol to dużo? Chyba nie, przynajmniej patrząc na historię.

Manifesto

Pre-ordery na pada ruszyły. Sam zamówiłem w Empiku z dostawą do salonu i płatnością w sklepie. Zobaczę na miejscu, w jakim stanie będzie pudełko i czy ostatecznie wezmę. I podobnie jak @Janusz uważam, że ten motyw jest ładniejszy niż oryginalny.

zenq

zawsze mozecie sobie za kilka dyszek przerobic obecnego padzika, czy to astro czy to 30th, dla majfriendów nie ma problemu - https://pl.aliexpress.com/item/1005008170417601.html

Janusz

Co oryginał, to oryginał :) Idąc tym kluczem można by w ogóle przestać zbierać gry czy cokolwiek, tylko pobrać sobie je na dysk i odpalić na emu.

@Manifesto też wziąłem, z RTV Euro AGD, bo miałem jakąś kartę podarunkową więc wyszło 350zł. Całkiem spoko, zwłaszcza, że pozbyłem się zapasowego zwykłego Sense, więc jakoś sobie uzasadnię wewnętrznie ten wydatek ;)

Mam jedynie zapakują to w jakiś karton, a nie tylko folię, bo jak przyjdzie w folii to chyba nie ma szans by przyszedł niepoobijany.

Kurde, te sklepy same robią sobie problemy. Masz limitowany pad, który wiadomo, że większość kupuje świadomie, często do kolekcji, to mogliby to zapakować sensowniej, a nie bawić się ze zwroty i wrzucać to potem w jakiś outlet.

W sumie chyba lepiej dać te 400zł za pada, którego zawsze można wykorzystać, niż za figurkę Nendroid do stania na półce, choć i ta kusi.