Dodawanie gier do kolejki pobierania.

Zaczęty przez SALADYN, Wrzesień 11, 2020, 13:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

SALADYN

Czy ktoś z was ma problem z dodaniem materiałów do kolejki pobierania w PS STORE poprzez przeglądarkę ?

Już od miesiąca niczego na PS4 nie chce mi dodać i wszystko muszę ręcznie pobierać bezpośrednio na konsoli. Co ciekawe z PS3 nie mam tego problemu ale ilekroć klikam "pobierz na PS4" to wyskakuje mi komunikat "Niestety w tej chwili nie można dodać [NAZWA POBIERANEGO ELEMENTU] do kolejki pobierania PlayStation®4. Spróbuj ponownie". Irytujące jak cholera bo zawsze sobie robiłem zakupy cyfrówek czy tam dodatków w pracy i po powrocie miałem wszystko elegancko zainstalowane, zaktualizowane i gotowe do zabawy.

Licencje odnawiałem, aktywowałem i dezaktywowałem konsolę jako główną ale nadal problem występuje.

alf

Cytat: SALADYN w Wrzesień 11, 2020, 13:51
zawsze sobie robiłem zakupy cyfrówek czy tam dodatków w pracy i po powrocie miałem wszystko elegancko zainstalowane, zaktualizowane i gotowe do zabawy

Ale to pod warunkiem, że konsola była w domu włączona / uśpiona i ogarniała co jej zleciłeś przez przeglądarke, tak ?

SALADYN

Tak dokładnie, chociaż wcale nie musi być włączona żeby dodać coś do kolejki.

alf

Cytat: SALADYN w Wrzesień 11, 2020, 15:59
Tak dokładnie, chociaż wcale nie musi być włączona żeby dodać coś do kolejki.

Ok ale wtedy zacznie pobierac dopiero po uruchomieniu więc czar wygody pryska (wracasz z pracy a tam multum rzeczy dopiero zaczyna się pobierać).

SALADYN

Racja ale nie chyba nie rozumiesz w czym tkwi mój problem. Czy mam konsolę włączona czy wyłączoną tudzież w uśpieniu to i tak nie działa mi obsługa pobierania poprzez przeglądarkę. Po prostu PS Store pokazuje mi faka i mówi pobierz sobie przez konsolę.

alf

Ok a próbowałeś innej przegladarki oraz czyszczenia cookies i tego typu rzeczy w obecnej przeglądarce ?

SALADYN

Tak, niestety inna przeglądarka, ciasteczka i inne tego typu rozwiązania nie dały żadnego rezultatu. To że mogę dodać grę do kolejki pobierania ale na PS3 wskazuje raczej że to jakiś problem z kontem albo konsolą.

alf

Gdyby to była elektroda.pl to napisałbym, żebyś sprawdził kondensatory w zasilaczu konsoli  O0
A tak niestety nie mam pomysłu  :( Może powinieneś napisać po prostu do supportu Sony zajmującego się kontem PSN.

SALADYN

Support sony jest o kant dupy potłuc. Na infolinii/mailu i forach pewnie siedzi tam ktoś z wynajętej firmy i trzaska wcześniej przygotowane formułki. Nie dowiem się tam niczego więcej niż z ich faq'a.

Jedyne czego jeszcze nie robiłem to zdalnej dezaktywacji via przeglądarka i przywrócenie ustawień fabrycznych konsoli. Tego drugiego nie chce jednak robić.

alf

Cytat: SALADYN w Wrzesień 11, 2020, 17:55
Nie dowiem się tam niczego więcej niż z ich faq'a.

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Napisać zgłoszenie nie zaszkodzi, a nuż coś zaguerują albo coś sprawdzą po swojej stronie.

SALADYN

Alf już parę razy próbowałem się kontaktować w różnych sprawach za czasów PS3/PS4, często też widziałem jak inni szukali pomocy na oficjalnych forach i zazwyczaj kończy się na tym że podają ci link do faq czy proponują jakieś ogólnie znane rozwiązanie które oczywiście nie działa. Jak masz problem z padem to zasugerują że kupiłeś podróbkę i skierują cię do sklepu w którym go kupiłeś. Problemy z internetem kończą się odesłaniem to operatora i sugestią że router jest winny. To i tak lepiej niż być totalnie zlewanym ale bardziej pomocni są inni gracze który sami uporali się z problemem.

Tak czy siak problem rozwiązałem. Zrobiłem po raz drugi dezaktywacje na konsoli a potem odnowienie licencji, nadal nie chciało mi dodać gry do kolejki. Zrobiłem więc dezaktywacje wszystkich konsol przez przeglądarkę, potem ponowna aktywacja i odnowienie licencji na PS4 i voila, działa jak powinno.
Problemem u mnie była chyba zmiana konsoli, jakiś czas temu pozbyłem się mojej pierwszej PS4 Pro i przenosiłem na tą nową dane i pewnie tu coś namieszało.

alf

O! Gratuluje rozwiązania problemu  :o
Zrób wątek na forum psn w którym opisujesz problem a następnie sam go rozwiąż  O0 Kto wie, może pomożesz innym.