Uszkodzone wyjście HDMI | PS4 CUH-1116A

Zaczęty przez slender, Lipiec 22, 2020, 17:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

slender

Witam

Mam problem, otóż zakupiłem uszkodzoną PS4 CUH-1116A. Konsola ma uszkodzoną płytę główną, a ściślej wejście HDMI po nieudanej próbie wlutowania. Na pinach przy wyjściu hdmi są uszkodzone pady lutownicze - ogólnie płytę spisałem na straty, ponieważ odnowienie ścieżek przewyższa cenę konsoli. Zastanawiam się nad zakupem też okazyjnie płyty głównej pod ten model, ale niepokoi mnie logika napędu z uszkodzonej płyty głównej. Czy przy zakupie płyty głównej ta logika będzie współpracować z nową płytą główną ? Jeśli nie, co trzeba zrobić by wszystko działało jak trzeba? Logika ma oznaczenie BD 025 .

Pozdrawiam

animare

jakiś czas temu oddawałem do serwisu Nokię n900 gdzie też były uszkodzone wszystkie ścieżki do gniazda microusb i całość kosztowała mnie 80zł. Może warto najpierw zapytać w innym serwisie o wycenę naprawy ścieżek?

VectroV

Nie jestem w stu procentach pewny, ale z tego co pamiętam jeszcze robiąc w serwisie, to w PS4 napęd można bez problemu wsadzić z innej konsoli, ale powinien działać dopiero po zamontowaniu logiki z starego.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

slender

Ale ja napęd i logikę mam , ale czy bedzie działał pod inną płytę główną pod model CUH-1116A.

Szymon640x480

Nie chcesz sprzedać tej płyty spisanej na straty?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mitsu

Właśnie, dlaczego uszkodzone ścieżki portu hdmi miałyby powodować złom całej płyty? Przecież to się ,,drutuje" za jakieś groszowe sprawy. Tylko koszt robocizny.