PS4 Pro 500 Million Limited Edition

Zaczęty przez SALADYN, Sierpień 09, 2018, 15:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

SALADYN

Prosiak dostanie nową limitowana edycję.

https://blog.us.playstation.com/2018/08/09/introducing-the-500-million-limited-edition-ps4-pro-commemorating-500-million-systems-sold/

Gdybym nie miał już swojej z God of War to zapolowałbym na tą sztukę choć 50 tysięcy egzemplarzy oznacza że będzie ciężko ją zdobyć. Może chociaż pada uda się kupić.

Janusz

No to Sony poszalało i z okazji sprzedaży w sumie ponad 500 milionów konsol wydaje specjalną, limitowaną edycję PS4 Pro. Kolorystyka bardzo oryginalna, choć mi osobiście się nie do końca podoba. 50 000 tysięcy konsol na cały świat i 2TB dysk twardy. Pewnie wiele osób się skusi.

Scalam wątki bo nie zauważyłem Twojego postu. ;)

Blu

Ludzie, toż to zwykły chwyt marketingowy. Nie dajcie się wrobić. Edycja limitowana - prawo niedostępności, ograniczenia i ekskluzywności. Produkt z obiektywnego punktu widzenia na rynku zbędny. Ci co mają już konsolę, drugiej nie potrzebują. A ci którzy nie zaopatrzyli się w sprzęt z pewnością docenią "zwykły" model.

Po co ograniczenia 50 tys? Zwąchali okazję i chcą wyciągnąć pieniądze od wiernych fanów. Sprzedają normalną wersję, która generuje zysk, a obok zaczną zarabiać na limitowanej. Gdyby zależało im na podkreśleniu wyniku sprzedanych konsol, mogliby od tego momentu wydawać tylko takie wersje. Wiedzą jednak, że na nowych klientach nie zrobiłoby to wrażenia, zaś zagorzałych zwolenników by w taki sposób do zakupu nie zachęcili. Byłoby to bowiem nazbyt pospolite. A tak, zrobili zabieg marketingowy, by ci co już mają konsole nabyli nowy model, za co pan prezes kupi sobie kolejny jacht :)

SALADYN

Tylko wrobić w co ? Co w tym złego że stosują marketing i wypuszczają limitowaną edycję konsoli ?

Blu

Cytat: SALADYN w Sierpień 09, 2018, 16:06
Tylko wrobić w co ? Co w tym złego że stosują marketing i wypuszczają limitowaną edycję konsoli ?

A to, że piorą ludziom mózgi. Nie tylko oddacie im pieniądze za zbędny produkt o "zapachu" ekskluzywności, ale w dodatku nie zobaczycie nic złego w tym by kupić dwa razy to samo, tylko w innym opakowaniu.

SALADYN

Wow, już widzę jak te zombie z wypranymi mózgami walą do sklepów bo wydali limitowaną konsolę. Jak kogoś stać i nie widzi problemu w posiadaniu dwóch tych samych konsol to tobie nic do tego. Naprawdę wyborny ból tyłka.

Blu

Cytat: SALADYN w Sierpień 09, 2018, 17:01
Wow, już widzę jak te zombie z wypranymi mózgami walą do sklepów bo wydali limitowaną konsolę. Jak kogoś stać i nie widzi problemu w posiadaniu dwóch tych samych konsol to tobie nic do tego. Naprawdę wyborny ból tyłka.

Patrz post wyżej :)

fixxxer1

Znając życie to nasze sklepy wyślą konsolę owinietą stretchem...

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

VectroV

Cytat: fixxxer1 w Sierpień 09, 2018, 17:15
Znając życie to nasze sklepy wyślą konsolę owinietą stretchem...

Pewnie tak...

Mi się konsola bardzo podoba, ciekawe jak z dostępnością u nas będzie.

Galeryja: https://www.flickr.com/photos/playstationblog/with/42128388180/
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Desdinova

Mnie się średnio podoba ten dobór kolorów, ale kto co lubi. Ja się tylko pytam gdzie są Switche w Limited Edition!  Wersja z marianem to śmieszek a nie LE...

Janusz

Cytat: Blu w Sierpień 09, 2018, 15:50Ludzie, toż to zwykły chwyt marketingowy. Nie dajcie się wrobić. Edycja limitowana - prawo niedostępności, ograniczenia i ekskluzywności. Produkt z obiektywnego punktu widzenia na rynku zbędny. Ci co mają już konsolę, drugiej nie potrzebują. A ci którzy nie zaopatrzyli się w sprzęt z pewnością docenią "zwykły" model.

Zbędny dla zwykłych graczy, niezbędny dla kolekcjonerów lub kolekcjonerów i graczy w jednym. Mamy gdzieś o tym wątek na forum.

Cytat: Desdinova w Sierpień 09, 2018, 18:13Mnie się średnio podoba ten dobór kolorów, ale kto co lubi.

Zgadzam się. Mogli się bardziej postarać i zrobić coś na bazie PS2 tym razem jako konsoli która z tych 500 milionów sprzedała się najlepiej. Brakuje mi jakiegoś elementu spinającego całość klamrą, ale na pewno będzie walka o ten model. Handlarze się mogą rzucić i znów braknie sztuk dla reszty.

meres

Zamówiłem sobie limitke Pro ze Spidermanem i teraz mam problem bo ta konsola wyglada fajnie choć szału nie ma. Zobaczymy jak bedzie z dostępnością i ceną.

foxe

Jeśli się uda to kupię tą wersję a sprzedam biała. Wygląda świetnie

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

Janusz

I jak tam Panowie, ktoś poza @foxe zainteresowany tą limitką? W sumie coraz bardziej mi się podoba. :) Fajnie wygląda pad od niej.

Widzę oferty już się nawet zaczynają pojawiać w sklepach:

https://www.gamestop.it/SearchResult/QuickSearch?listSkus=289616,285583

meres

Cena około 2300 po przeliczeniu na plnw  przyszlym tygodniu zaczna sie preordery.
Zamowilem limitke Pro ze Spidermanem i teraz w sumie sam nie wiem. Konsola wyniosla mnie 1800 zl i jeszcze jest gra w zestawie. Pomysle jeszcze mam pare dni nad tym.