PlayStation 4 - kabel zasilający

Zaczęty przez Tatarek, Październik 13, 2024, 11:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tatarek

Witam mam pytanie czy kabel zasilający do PS 4 slim różni się od PS4 Pro i od PS4 z góry dziękuję za pomoc

Quake96

W slimie jest taki sam jak w zwykłym PS4. Pro ma bodajże inny kabel, taki komputerowy, ale tego nie potwierdzę, bo dawno nie widziałem na żywo tej konsoli :)

Wawrzino

Mam pro, tak, do PS4 Pro dodają taki "komputerowy" kabel, ale bez uziemienia. Zwykły komputerowy też będzie pasować

hankie

Cytat: Wawrzino w Październik 13, 2024, 11:47Mam pro, tak, do PS4 Pro dodają taki "komputerowy" kabel, ale bez uziemienia.
Też mam PS4 PRO - ale model CUH-7216B - mam 'zwykłą' ósemkę 2pin ;) Wiem, że w PRO - późniejszych z powrotem do niego wrócili ;)
Tak by nie było za łatwo :)

Za to FATy i Slimki - też miały 2pin ósemkę. Także tylko PRO przez pewien okres (modele 70xx i 71xx) miało 'komputerowy' zasilający - notabene mający 2 pin, ale zwykły komputerowy 3pin też przypasi.

Wawrzino

Ciekawe skąd ta zmiana, bo widzę, że w przypadku tego "komputerowego" kabla widoczne jest wcięcie w tym środkowym pasie obudowy, w przypadku ósemki tego wcięcia już nie ma. Oznacza to, że Sony musiało zrobić zupełnie nową formę to odlewu obudowy, a przynajmniej tej części.

zenq

popularna "ósemka" ma chyba tylko 2.5A obciążalności, komputerowe zazwyczaj 10A. Widać Sony w pierwszych prosiakach przewidywała spore zapotrzebowanie na kilowaty ;D

hankie

...A potem zapewne luknęli - 'hmmm, w sumie po co'. Product development, po wszystkim stwierdzili że porty 2pin ósemka są tańsze - no i dokładane kable zasilające również. Wyszło 11 centów oszczedności na sztuce - sorted ;)

Quake96

Cytat: hankie w Październik 14, 2024, 11:11...A potem zapewne luknęli - 'hmmm, w sumie po co'.

Raczej zmniejszyli zapotrzebowanie na prąd :) Już pierwszy plejak na przestrzeni modeli miał coraz mniej prądożerne bebechy, wystarczy porównać tabliczkę znamionową 1002 i 9002.