Limitowana konsola PlayStation 4 FAT - która ładniejsza?

Zaczęty przez Janusz, Kwiecień 03, 2023, 18:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Zebrałem wszystkie limitowane konsole PS4 FAT w formie zestawienia bo tak się to łatwiej przegląda niż każdą z osobna.

https://strefapsx.pl/przeglad-kolekcjonerskich-edycji-playstation-4-fat/

Z tej okazji w sumie aż prosi się o zrobienie ankiety z najładniejszą naszym zdaniem limitką :) Każdy może oddać dwa głosy, bo znając życie bez tego wszyscy i tak wybiorą PS4 20th Anniversary, którego zdobycie normalną drogą sprzedaży jak wiadomo graniczyło z cudem.

Pewnie już na ten temat mówiliśmy, ale co tam ;)

U mnie wiadomo, jeden głos poszedł na 20th Anniversary. To chyba jedyna limitka do której Sony faktycznie włożyło serducho. Zgrywa mi się tutaj wszystko i wygląda to super, od pada, po konsolę. Minus taki, że nie poszło to jednak w normalną dystrybucję. Fajni PS to nie tylko inluencerzy, czy szczęśliwcy w konkursach. Większość tych konsol mam wrażenie trafiła do przypadkowych osób lub na handel.

Z drugim głosem w sumie nie było już tak łatwo. Wahałem się miedzy edycją MGS, a Star Wars i w sumie sam nie wiem co zaważyło, że to ta pierwsza wygrała. Kolorystycznie wygląda lepiej choć liczyłbym na jakiś odważniejszy i większy brand na obudowie.

Tak szczerze to wizualnie te limitki były słabe w większości przypadków, ale może się za bardzo czepiam.

Do ankiety wrzuciłem tylko te konsole, które były dostępne w Polsce.

Megadeth

Zdecydowanie PlayStation 4 20th Anniversary Limited Edition

zenq

20th wygra na pewno. Dałbym możliwość wyboru 3 opcji, oprócz dwudziestki i batmana, zagłosował bym jeszcze na uncharted 4, choć i destiny jest fajna :)

Bodziu - brakuje mi jeszcze jednej, pamiętam, że wyszła z limitowanym, pomarańczowym przeźroczystym padem...

---edit

juz wiem, death stranding, ale to było PRO.

mariusz391

Wiadomo że 20th Anniversary nr.1, problem tylko w tym by cokolwiek z tego wybrać na nr.2
Na upartego wybrałem Metal Gear Solid ze względu na całkiem ładny kolor, ale ogólnie te limitki w przypadku PS4 były mocno przeciętne. Jednak Nintnedo chyba dużo lepiej umie w limitowane wydania
Gdyby można było wybierać ze wszystkich tych limitek zamiast Metala wybrałbym tego z Final Fantasy, bo kolorek podobny ale nadruk ciekawszy

Janusz

W sumie ciekawe, że Sony odeszło po PS2 od czegoś co w tamtym okresie było standardem, a więc różnorodnych kolorystycznie konsol w większej liczbie. Mieliśmy niby np. PS3 Super Slim w kolorze niebieskim, ale w sumie to nie było tego dużo, a jak już to w Japonii. W przypadku PS4 to już w ogóle bieda, a tak po prawdzie to czasem taki dobrze dobrany kolor byłby ładniejszy niż te wszystkie nadruki, a i dla fabryki chyba to łatwiejsze w produkcji i można długo sprzedawać, a nie jedynie przy premierze jakiejś gry. O przezroczystych obudowach nawet nie wspominam bo to też niewykorzystany potencjał, który w przypadku N64 wygląda świetnie.

zenq

ps3 były białe, czerwone i niebieskie zarówno w slimce jak i superslimce, ps4 tez od początku wychodziły białe oraz dodatkowo do fatki można było kupić oficjalne pokrywki dysku w różnych kolorach, więc wcale nie było tak źle z tymi kolorkami, choć dostępność zapewne była taka, że 95% konsol jest czarna :p

VectroV

Od dnia premiery do teraz, u mnie bez zmian - limitka z MGSa do dziś mi się śni po nocach.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Janusz

Cytat: zenq w Kwiecień 03, 2023, 21:00
ps3 były białe, czerwone i niebieskie zarówno w slimce jak i superslimce, ps4 tez od początku wychodziły białe oraz dodatkowo do fatki można było kupić oficjalne pokrywki dysku w różnych kolorach, więc wcale nie było tak źle z tymi kolorkami, choć dostępność zapewne była taka, że 95% konsol jest czarna :p

O panelach pamiętam, ale to dodatek, który z czarnym niekoniecznie zawsze dobrze wygląda.

Megadeth

Ok przejrzałem te limitki i numer dwa to dla mnie PS4 Uncharted 4 A Thief's End - fajnie to wygląda, fajny odcień i delikatny zarys Drake. Gustownie im to wyszło, podoba mi się bardzo.

12step

ore ore szabadabada amore

Wawrzino

Jako wielki fan Star Wars (a szczególnie Imperialnej strony wizualnej) nie mogłem zagłosować inaczej niż na... PlayStation 4 20th Anniversary Limited Edition ;)
Do dzisiaj żałuję, że nie udało mi się jej wtedy zdobyć.

SALADYN

Wiadomo że w moim wypadku będzie to model z MGSV. Chciałem sobie jeszcze ciut poczekać z zakupem PS4 do niezapowiedzianego wtedy modelu slim ale gdy tylko zobaczyłem te kolory to wiedziałem że muszę ją mieć i przy pierwszej okazji kupiłem właśnie tą limitkę. Podoba mi się do tego stopnia że po przesiadce na prosiaka nawet na moment nie przyszedł mi do głowy pomysł jej sprzedaży. Dzisiaj korzysta z niej mój brat i ma do mnie wrócić gdy on sobie ogarnie coś innego.

Drugim wyborem nie mogło być nic innego niż 20-rocznicowa konsola.