Instalowanie gry

Zaczęty przez Critters, Lipiec 24, 2024, 16:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

SALADYN

Może nie na current konsole ale current usługi. Ps plus to miałem wykupiony ostatnio na PS3 bo dali parę fajnych gier na coopa i nadal można to było to wtedy bez problemu dzielić na dwoje. Teraz singiel tylko ogrywam i nie wiem czy dałbym się namówić na jakikolwiek online skoro chcą za to ekstra hajs.

Wawrzino

Przecież na PS3 i PS4 da się bez problemu save'y na pendraka zgrać jeśli trzeba dysk wymieniać (a nawet nie trzeba bo w PS4 wymieniłem dysk po prostu zgrywając zawartość na zewnętrzny dysk, a po wymianie konsola sama sobie z tego dysku odzyskała wszystkie dane łącznie z zainstalowanymi grami). Nie jest to jakoś skomplikowany proces, którego nie da się zrobić bez PS+. Po prostu dodatkowy bajer dla osób płacących abo. Dużo bardziej po bandzie pojechało Nintendo, gdzie bez abonamentu nie zrobisz kopii save'a nigdzie, więc jak padnie Ci switch to żegnajcie postępy w grach.

mariusz391

Cytat: Wawrzino w Lipiec 25, 2024, 10:25Przecież na PS3 i PS4 da się bez problemu save'y na pendraka zgrać jeśli trzeba dysk wymieniać (a nawet nie trzeba bo w PS4 wymieniłem dysk po prostu zgrywając zawartość na zewnętrzny dysk, a po wymianie konsola sama sobie z tego dysku odzyskała wszystkie dane łącznie z zainstalowanymi grami). Nie jest to jakoś skomplikowany proces, którego nie da się zrobić bez PS+. Po prostu dodatkowy bajer dla osób płacących abo. Dużo bardziej po bandzie pojechało Nintendo, gdzie bez abonamentu nie zrobisz kopii save'a nigdzie, więc jak padnie Ci switch to żegnajcie postępy w grach.
Ale tu nie chodzi o to że jak chcesz WYMIENIĆ, tylko jak ci w konsoli PADNIE dysk. A przecież w PS3 i PS4 mówimy o dyskach talerzowych i one wieczne nie są. A wtedy bez PSPlus tracisz WSZYSTKIE swoje zapisy z gier, co po latach może bardzo zaboleć. Dlatego jak napisałem, ja się cieszę że tego nigdy nie potrzebowałem bo PSPlus nie mam i mieć nie zamierzam, ale taka podstawowa funkcjonalność przy ich zarobkach na pewno by jakoś strasznie nie zabolała. Niedługo to aktualizacje gier też będą tylko dla użytkowników ,,premium'', bo to przecież też utrzymanie ,,drogich serwerów'' Sony i Nintnedo

Wawrzino

Jak dysk padnie, to niezależnie od platformy jest to problem, w przypadku PC gdy dysk zakończy swój żywot nieoczekiwanie, save'y to zwykle najmniejsze zmartwienie jeśli chodzi o utracone dane, a wątpię, żeby każdy trzymał kopię swoich najważniejszych plików w "chmurze" ;)
Mam PS3 Super Slim od nowości z dyskiem 500GB, jak dotąd pracuje bezawaryjnie. Żeby zrobić kopię zapasową save'ów wystarczy poświęcić 5 minut i pendrive (co warto robić w miarę regularnie).