Google vr

Zaczęty przez Gruby0606, Sierpień 18, 2024, 10:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gruby0606

Witam wszystkich

Czy orientujecie się czy mozna gdzieś dokupić   piankową wyściółkę  googli vr ps4
Moja że starości zaczęła się rozpadać  po założeniu googli pełno czarnych "fafrocli " zostaję na głowie i ogólnie wszędzie  jak tylko się googli dotknie .

Janusz

Witaj, do pierwszej generacji VR?

Szukaj na aliexpress, tylko przejrzyj różne oferty i wybierz najlepiej tę z wieloma ocenami, żeby poczytać komentarze. Tutaj znalazłem coś przykładowego:

https://pl.aliexpress.com/item/1005006057423402.html

Warto zwrócić uwagę, czy to VR v.1 czy v.2 bo widzę z komentarzy, że jest jakaś różnica w piance.

Najlepiej na ali wpisać "PlayStation VR replacement" i szukać po tych piankach i powiązanych potem.

Gruby0606

Dzięki za szybką odpowiedź. 

A tutaj u nas w kraju sony nic takiego nie wypuściło?? Co do wersji vr  to musze sobie sprawdzić 

Janusz

Raczej nic u nas takiego nie znajdziesz, jedynie na Ali.

Swoją drogą to doskonały przykład na to w jak idiotycznych czasach żyjemy. Tyle się trąbi o ekologii, wymyśla jakieś cuda, zajmuje nakrętkami, a tam gdzie można łatwo wymusić pewne sprawy to cisza.

Jak dla mnie to w przypadku takich gogli, ale i słuchawek powinna być dyrektywa, że jak coś takiego produkujesz i chcesz sprzedawać w UE to masz zapewnić użytkownikom możliwość zakupu elementów, które się zużywają, jak np. te wszystkie gąbki itp. zwłaszcza, że to można łatwo wymienić. Inny przykład, gdzie to mnie jeszcze bardziej wkurza to kaski do rowerów. Tutaj wiadomo, że te gąbki szybko się degradują od potu itp. a są niezbędne do jazdy. I co po zużyciu? Wypada kupić nowy kask. Wiadomo, chińczy zrobił jakieś uniwersalne zestawy, ale to nigdy nie będzie to samo.

cinek

Pół biedy, że jak ten plastik z pseudo skóry odejdzie, to można to zadrapać i nadal słuchawki czy inne elementy tym wyściełane, nadal nadają się do użytku.

Janusz

Pół biedy to jak faktycznie tego używasz i niszczeje. W moim przypadku słuchawki Sony siedziały w pudle nieużywane, wyciągnąłem po czasie i ta pseudo skóra sama pęka w oczach po czasie...

alf

Cytat: Janusz w Sierpień 18, 2024, 16:51
słuchawki Sony siedziały w pudle nieużywane, wyciągnąłem po czasie i ta pseudo skóra sama pęka w oczach po czasie...

To prawda. Mam od nowości oficjalne słuchawki do ps4. Bardzo uszanowane. Używane sporadycznie. Po około 4 latach ta 'skóra' się kruszy i odpada. Technicznie wciąż działają super. Wizualnie zaczynają wyglądać coraz gorzej.

Gruby0606

Dziki Panowie za odpowiedź poszukam czegoś.

Sprzęt za taką kasę i zero wsparcia odnośnie właśnie takich elementów zastępczych  to jest chore i śmieszne  moim zdaniem , ale najważniejsze że kasa płynie .