Atrapa PlayStation 4 SAA-E3

Zaczęty przez Patryk7g, Maj 12, 2022, 19:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Patryk7g

Cześć.
Ostatnio udało mi się nabyć taką atrapę PS4.
W środku jest płyta o oznaczeniu SAA-E3. Z tyłu są 2 porty usb, na które podajemy 5V i świeci nam pasek na biało.
Z przodu są 2 porty USB, w których też jest zasilanie. Z tyłu nie ma żadnych które znamy ze zwykłej konsoli.
Nie ma także numerów na obudowie.

Na devwiki jest opisana taka konsola
https://www.psdevwiki.com/ps4/SAA-E3
Na Youtube też jet filmik z prezentacją

Zauważyłem, że egzemplarz na Youtube ma z tyłu resztki taśmy od mocowania do kiosku. Konsola w kioskach PS4 była schowana w słupku, a za pleksi widzieliśmy właśnie taką atrapę.
Na dodatek na datownikach produkcyjnych widać wybite już 3 miesiące.
W moim egzemplarzu nie ma ani śladów po mocowaniu, a datowniki są wybite dopiero na pierwszy miesiąc, także są to dosłownie pierwsze wtryski obudowy do PS4 :)
Raczej już się nie dowiem do czego służył dokładnie ten egzemplarz.

Próbowałem też zweryfikować wartość tej konsoli, ale jedyna aukcja jaką znalazłem na ebay jest już niedostępna i nie wiem czy i za ile się sprzedała.
Może ktoś z was spotkał się z czymś takim, lub posiada jakieś informacje.

W załącznikach dorzucam fotki, mam nadzieję, że choć trochę was zainteresowałem :)
Przepraszam za to, że są obrócone. Na komputerze są w dobrej pozycji.

hankie

Hmm, nikt na forum nie chwalił się chyba atrapką:) Poza funkcjami pokazowymi może służyć jako ładowarka do telefonu?;) Widać, że serio wczesna seria, chyba nawet niezbyt 'uzywana'. W ogóle co za czasy, by na wierzchu nie mogła być konsola - tylko skrzętnie ukryta ...

Wawrzino

Zadziwiająco duże PCB w środku, które jest praktycznie puste

Patryk7g

Tak, można ją uznać za bardzo unikatową ładowarkę do padów :)

Jest zachowana w świetnym stanie. Było trochę rysek na pokrywie HDD, ale sobie to przepolerowałem i położyłem wosk.

Działająca konsola pewnie nie była za pleksi też że względu na wentylację.