Seria YS [PS2, PSP, Vita, PS4]

Zaczęty przez Manifesto, Lipiec 31, 2017, 12:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lothar

@Manifesto wiadomo coś czy NISA wyda to na PS5 na zachodzie?

Super info, choć  do końca nie wiem czym tak naprawdę jest ten dodatek. Czy jest to nowa gra? Czy po prostu ta lokacja, olbrzymia wyspa jest dostępna w trakcie rozgrywki? Bo w sumie chyba dałoby się załatwić to jako DLC?

Manifesto

Cytat: Lothar w Listopad 12, 2025, 14:00Super info, choć  do końca nie wiem czym tak naprawdę jest ten dodatek. Czy jest to nowa gra? Czy po prostu ta lokacja, olbrzymia wyspa jest dostępna w trakcie rozgrywki?

Na pewno to drugie, inaczej wydawanie YS X na Switchu 2 pozbawione byłoby sensu. Wszak oś fabularna musi być zachowana, więc ja to widzę tak, że jest to zwykły YS X, który został wzbogacony o nową, olbrzymią lokację, która odblokowuje się w konkretnym momencie. Chyba, że jest to jakiś post game, ale raczej obstawiam na płynnie dodany wątek fabularny w trakcie normalnej przygody.

Manifesto

Jest już zapowiedź japońskiego wydania pudełkowego na luty 2026.

Lothar

20 luty 2026, data wydania Proud Nordics w Europie. Tym razem jednak poczekam na jakąś promocję, wszak niedawno ograłem oryginał.

PS. Switch 2 tradycyjnie game key card :))

Manifesto

Ja też nie zagram na premierę. Zresztą podobnie jak w Shin Megami Tensei V Vengeance. I podobnie jak Ty @Lothar poczekam na jakąś promocje aby nabyć swój egzemplarz. idę o zakład, że szybko potanieje, wielu ludzi, którzy kupili oryginalną dziesiątkę już nie kupi. Będzie kiedyś okazja aby powrócić do tej gry, zresztą od jakiegoś czasu przymierzam się do ponownego ogrania YS VIII, która jest już legendarna wśród fanów serii (coś jak FF VII wśród Final Fantasy).

Cytat: Lothar w Listopad 23, 2025, 16:02PS. Switch 2 tradycyjnie game key card

Nie chce mi już się nawet tego komentować. Wygląda na to, że Switcha 2 nie kupię wcześniej niż za 2-3 lata. Jak będzie z 10 gier w pełni fizycznych, które chciałbym mieć. Switch 2 to degrengolada fizycznych tytułów, które na pierwszym Switchu miały się rewelacyjnie. Szkoda, lecz mówi się trudno.