Duchowy spadkobierca Front Mission - Relayer

Zaczęty przez ojciec-gracz, Marzec 17, 2022, 20:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

ojciec-gracz

Strasznie się napaliłem po zobaczeniu trailera. Wygląda to na turowe walki Mechów w kosmosie podlane ostrym sosem anime.

W dobie posuchy turowych gier z mechami łykam to jak pelikan

https://youtu.be/UvhWZk10sos

Wagabunga

Tytuł tego wątku jest nieadekwatny do tej gry. Relayer to połączenie sRPG z grą visual novel, więc nie za bardzo oddaje ducha tamtej serii. Przeczytałem dziś recenzję na twinfinite.net i jest ona całkiem zachecająca, sugerując, że mamy do czynienia z bardzo dobrą grą. Szczególnie zainteresowało mnie to zdanie z recenzji:  On the other hand, if you love visual novels, you'll find yourself right at home with the amount of storytelling Relayer offers. Po tym zdaniu zamówiłem grę na redartgames. Uwielbiam mix tRPG i visual novel, zresztą kończę obecnie Triangle Strategy i ta gra również ma w sobie sporo z gatunku VN.

Z tego co wycztałem lokalizacja tego tytułu nie należy do najlepszych ale tragedii nie ma i jest na dość dobrym poziomie. Są jakieś mniejsze błędy, a niektóre kwestie niepotrzebnie potraktowano zbyt swobodnie. Gra jest trochę droga, ale niestety jest sprzedawana przez wydawcę wydań limitowanych i nie jest to indyk, dlatego taka cena.
"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Manifesto

Cytat: Wagabunga w Maj 21, 2022, 13:10Gra jest trochę droga, ale niestety jest sprzedawana przez wydawcę wydań limitowanych i nie jest to indyk, dlatego taka cena.

No właśnie, cena. Gra wydaje mi się interesująca, jednak to, ile życzy sobie Red Art Games to totalna pomyłka. Ja rozumiem, że mamy nowy standard cenowy, a gra to japoński, niszowy tytuł, ale bez przesady. Gdyby to było jakieś ciekawe wydanie z artbookiem to czemu nie? Lecz to przecież zwykłe pudło. Wraz z przesyłką (którą mają tanią -  5 euro) wychodzi 300 zł. Nie twierdzę, że nie kupię, lecz na pewno nie w tym miesiącu, ta cena mnie mocno zniechęciła. Na ich stronie nie ma podanego terminu na składanie pre-orderów, ciekawi mnie czy będą mieli jakieś egzemplarze na stanie za jakieś 2-3 tygodnie?