Unravel (PS4)

Zaczęty przez Janusz, Luty 08, 2016, 21:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Manifesto

Jedynka jest cudowna, w zasadzie mogę podpisać się pod tym co o grze napisał Renifer w ostatnim poście, mam bardzo podobne odczucia. Po dwójkę póki co nie sięgam, w tej chwili ogrywam coś innego, jednak chyba niewiele straciłem, skoro zgodnie twierdzicie, że to już nie ten sam deseń co część pierwsza.

For The Players

Ograłem Unravel, ale na Xboxie, nie na PS4 . Nie wiedziałem, że to gra na jedno posiedzenie. Jak usiadłem, to leciałem aż do napisów końcowych. Cóż tu więcej dodać. Gra ma świetne lokacje (te zimowe podobały mi się najbardziej) oraz oprawę wizualną, nostalgiczny klimat, a także ciekawy soundtrack. Niestety do minusów należy zaliczyć dosyć wysoki poziom trudności, ale nie szukałem wszystkich sekretów, więc nie wchodziłem w trudno dostępne miejsca. Do tego trzy razy porządnie się zaciąłem podczas zagadek (to i tak niewiele jak na mnie), więc musiałem skorzystać z pomocy, a rozwiązanie okazało się banalnie proste. Aż sam się sobie dziwię, jaki czasami jestem głupi.
Ogólnie gra przypomina mi serię Little Nightmares, co prawda nie pod względem klimatu, ale ogólnej mechaniki platformówek 2,5D, z tym że Unravel było dla mnie trochę bardziej frustrujące, bo musiałem kilka razy powtarzać pewne etapy, dlatego też nie dam więcej niż 8/10.