God of War

Zaczęty przez SALADYN, Styczeń 23, 2018, 19:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Nikt nie płacze za Ascension co najlepiej świadczy o tej odsłonie ;)

SALADYN

Mało kto w nią grał swego czasu bo ludzie byli zmęczeni tą serią po pięciu wcześniejszych odsłonach a wcale nie była zła, odtwórcza owszem sle nie zła.

Janusz

No nie zła, ale najsłabsza z serii na moje. Zresztą niewiele się zmieniło w moim jej postrzeganiu od tego co napisałem 10 lat temu :D
https://strefapsx.pl/forum/ps3-konkretne-tytuly-i-serie/god-of-war-ascension/

hankie

Cytat: SALADYN w Luty 15, 2026, 10:57Mało kto w nią grał swego czasu bo ludzie byli zmęczeni tą serią po pięciu wcześniejszych odsłonach a wcale nie była zła, odtwórcza owszem sle nie zła.
Zła właśnie nie - wszystko na wciąż dobrym poziomie ( i dodatek jak ktoś chciał - Bousław L.). Ale zmęczenie buły i wyszukiwanie postaci do zamordowania lekko na siłę. Niby kilka elementów dodanych - ale, zmęczenie materiału.

SALADYN

I to na tyle mocne że musieli multiplayer do tego pchać. Nie wiem jak z jego popularnością ale raczej ci co kupili wstąpienie to raczej nie zrobili tego dla multika. Ja sobie grę pożyczyłem od znajomego który jako turbo fan miał ją od dnia premiery. Dopiero po latach kupiłem na półkę używkę po taniości.

Kirby

W lipcu 2008 roku przeszedłem GOW 2 (tak, zacząłem od drugiej części :D) I praktycznie od razu gra stała się jedną z moich ulubionych. Świetna, wyrazista postać, przygody osadzone w mitologii greckiej, niebanalne zagadki i przepiękna jak na możliwości PS2 grafika, wszystko to tworzyło magiczny klimat i sprawiało, że wciągało od pierwszej chwili.

Po skończeniu dwójki sięgnąłem oczywiście po pierwszego GOWa, który również bardzo mi się spodobał. Później ograłem też odsłony na PSP i polubiłem przygody Kratosa na dobre :)

Na trzecią część czekałem z wypiekami. Musiałem jednak uzbroić się w cierpliwość, bo premiera GOW3 odbyła się w 2010 roku, a PS3 kupiłem dopiero latem 2013. Niestety, po ograniu trójki przyszło spore rozczarowanie. Dla mnie gra była pozbawiona głębi poprzednich części, tego czegoś co wciągało. Rok później sięgnąłem po GOW Ascension i rozczarowanie było jeszcze większe.

Nowego GOW na PS4 do dziś nie ograłem. Wiem, że to wielki hit, ale jakoś nigdy mnie do niego nie ciągnęło i nie byłem w stanie się przemóc.

Od jakiegoś czasu myślę o powrocie do starszych części, nawet rozważałem zakup PS2 albo PS3 i miałem dylemat, czy grać w oryginały, czy w wersję z PS3.

A tu nagle taka zapowiedź :D Super. Jedynie mam nadzieję, że będą trzymali się klimatu oryginałów i sensownie je usprawnią :)

Janusz

W sumie jestem ciekaw jak to zrobią.

Stary GoW mi się zawsze z takim klasycznym slasherem kojarzył i mega dynamizmem, co jakoś mi nie pasuje do tego nowego oblicza GoW. Ciekawe jak mocno będą ingerować w gameplay. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że przeniosą to 1:1, szczególnie te minigierki co wywoływały najwięcej szumu.