Daymare: 1998 PS4

Zaczęty przez psmaniac, Czerwiec 05, 2020, 00:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

psmaniac

Dzisiaj tak przypadkiem trafiłem. Jaj to  nie urywa, ale jako fan RES-a zagram.
Pozwolę sobie zacytować:
CytatDaymare: 1998 to gra stworzona przez twórców fanowskiego projektu Resident Evil 2 Reborn. Produkcja czerpie garściami z materiału źródłowego, a w zasadzie jest jego nową formą, którą gra przybrała po tym, jak Capcom wymusił przerwanie prac nad niedoszłym remake'em. Akcja rozgrywa się w niewielkim amerykańskim mieście, w którym dochodzi do niepokojących wydarzeń. Na miejsce zostaje wysłany specjalny oddział mający zbadać incydent, do którego doszło w miejscowym ośrodku badawczym. Jednym z jego członków jesteśmy my, ale nie jest to jedyna postać, w jaką się wcielimy. Oprócz tego w grze przejmujemy także kontrolę nad pilotem helikoptera i rangerem, dzięki czemu mamy okazję prześledzić wydarzenia z wielu perspektyw. Bohaterowie nie mają ze sobą nic wspólnego, a ich drogi przecinają się dopiero pod koniec opowieści.

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

SALADYN

Podoba mi się ten mechanizm przeładowania, dodaje sporo realizmu i jest bardziej survivalowy niż to co dotychczas stosowano w całej serii RE. Mimo wszystko jednak spasuje i poczekam na jakieś profesjonalne recenzje.

psmaniac

Ja chyba odwale cebule i wylicytuje jakiegoś xbox one bez pudła do 80 eur i kupie współdzielony kod na allegroszu za 8 zet   ::) Mam jeszcze zaległy Remake RES 3, bo po drugiej części za którą wybuliłem sporo na premiere i która była średnia jak dla mnie , jakoś odpuściłem trójkę.

Kubaaaa

Cytat: SALADYN w Czerwiec 05, 2020, 10:45
Podoba mi się ten mechanizm przeładowania, dodaje sporo realizmu i jest bardziej survivalowy niż to co dotychczas stosowano w całej serii RE. Mimo wszystko jednak spasuje i poczekam na jakieś profesjonalne recenzje.

Mówisz i masz  :D

https://playstationfanatyk.com/2020/04/28/o-tym-w-co-ostatnio-gralem-slow-kilka-daymare-1998/

SALADYN

Na białym koniu mi tu przybyłeś.

Widzę że moje moje czarnowidztwo co do tej gry spełniło się w 100%. Niskobudżetowy projekt stworzony przez fanów który musiał zmierzyć się z wysokobudżetowym rimejkiem swojej własnej inspiracji. RE2R pozamiatał na tyle że gra nie miała szans, może gdyby Daymare ukazał się nieco wcześniej to byłby nieco lepiej odebrany, szkoda.

psmaniac

Dobra, mam to. I nie warte to g////wno więcej jak 50 zł i to nie wiem czy nie zawyżyłem.Trochę tutaj Dead Space i nieudolnej próby  podróby rezola. Jestem wk////ny na maxa, bo oczekiwałem czegoś co widziałem w pierwotnym projekcie. Ok, ale o co mi kaman? O to ,że zaczyna się spoko, jakaś zagadka na dzień dobry ok i jak nie ma zombiaków. Kiedy się pojawią to jak byś chciał ich wszystkich ubić to amunicji ci nie starczy. Pozostaje bicie z ręki i teraz uwaga, możesz tylko dwa razy sie zamachnąć reka... :o czy gostka trafisz czy nie, bo pojawia się pasek stanu i ładuje ci uderzenie reki :D Absolutnie debilne rozwiązanie.
Albo magazynki. Pozostał mi jeden nabój, idę, leży magazynek.  Podnosze,  jest 5 sztuk. Przeładowując wyrzuca ten z jednym nabojem i masz wbite te 5. Jak podniesiesz ten co wyrzuciles to po przeładowaniu  wyrzucisz ten co przed chwila podniosłeś z 5 sztukami i znowu masz 1 sztukę. WTF?

Suma sumarum. Gra jest trudna, bo jak wspomniałem trzeba liczyć amunicje i miarkować uderzeniami.
Odpuszczam ten szit i odpalam REs3 remake.

EDIT:Acha, zombiak jak cie dorwie w łapy to nie gryzie, tylko leci kwas, i co byś nie robił masz mniej 20 % energii.   ::)