Darmowe gry sklep „PKGi”

Zaczęty przez Yuki, Grudzień 09, 2020, 21:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yuki

Witajcie

Ostatnio udało mi sie wyrwać PS3 z CFW i natknąłem sie na informacje o aplikacji do pobierania gier bezpośrednio z poziomu konsoli PS3.

Filmow i informacji za wiele nie ma, szczególnie w Polsce, a i listy gier (aktualnie dostępne z 12k) także brak.

Ktoś używa powyższej aplikacji i pobierał już jakies gry ?

Atr3ju

Prędzej na discordzie ktoś Ci odpowie na to. Jest w sumie 2, 3 grupy które są w tematyce PS3 hack, zapewne już tam ktoś ogarniał PKGi. Nie chce tutaj podawać zaproszeń do tych grup. Nawet na forum ps3-hack nikt nie napisał nic konkretnego.
Sam nie używałem jeszcze PKGi i w sumie raczej nie zamierzam, ponieważ mało co mnie interesują te gry, wole folderówki lub iso.

Yuki

Właśnie rozpocząłem zabawę z PKGi.

Atr3ju

RAP'y znajdziesz na ps3 hack, koleś właśnie wczoraj wrzucił paczke z plikami.
Już jest wersja 1.1.8

Yuki

Kapa z tym trochę. Żeby gra sie uruchomiła trzeba logować sie do konta psn i gry przypisywać do konta. Trochę z tym zabawy. Lepiej sobie z płyt gry w moim przypadku instalować albo obrazów ISO.

mariusz391

Cytat: Yuki w Grudzień 10, 2020, 23:22Żeby gra sie uruchomiła trzeba logować sie do konta psn i gry przypisywać do konta.
Nigdzie nie trzeba się logować, ani nic przypisywać. Tylko jak ci powiedział @Atr3ju musisz mieć RAPy tych gier które ściągnąłeś. Dlatego jak założyłeś ten temat interesowało mnie czy ten PKGi jest w jakimś stopniu wygodniejszy niż użeranie się ze ściąganiem i instalowaniem gier z nopaystation. Ale wychodzi na to że zysk za duży nie jest i dalej warto ściągać po prostu obrazy płyt

Yuki

Trzeba. Jest na YouTube pokazane co trzeba zrobić zeby uruchomić gre ściągnięta z PKGi, kilka zagranicznych filmow jest.

maciejosz

nie trzeba się logować :d
sam pobieram gry na konsoli (nie jestem zalogowany, ponieważ konsola posiada starszy firmware) i nie trzeba się logować ani do PSN ani do czegokolwiek. Oczywiście można się zalogować do PSN, aby zdobywać osiągnięcia tylko że polecam jeszcze PSN ninja używać aby mieć jak najmniejsze możliwości otrzymania bana :p