Aktualności

Zakup PS3, pytanie odnośnie do przeróbki

Duduś · 6124

Offline Duduś

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #15 dnia: Lipca 16, 2021, 23:45:36
Z tego co pamiętam, bo teraz nie chce mi się tego filmiku oglądać od nowa na 90% miałeś tam informacje że musisz utworzyć fake'owe konto PSN by PKGi działało
Tak samo jak masz tam informację że musisz mieć plik .txt z listą gier by PKGi widział ją. A że ciebie także nie chcę mieć na sumieniu jak jednego gościa przed tobą bo szukanie tego to babranie się w najgorszych częściach internetu to łap link do dysku google
https://drive.google.com/file/d/1CyHh26Bbg_9p8tUbpMjzM3D9uQTUHsEC/view?usp=sharing
W filmiku masz pokazane gdzie to wrzucić
To najwyżej będzie trzeba utworzyć fake'owe konto i wgrać listę.
Chyba ten plik pochodzi z darkneta  :P

Nie, to nie ma nic wspólnego z ISO. By odpalać ISO musisz mieć program pokroju multimana
https://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=24
I tak jak mówiłem wcześniej, odpalasz go, wyszukujesz ISO które cię interesuje, przenosi cię do menu głównego konsoli, i dopiero odpalasz grę z listy, która będzie w tym samym w którym normalnie by szła gra z płyty
Zapoznam się z linkiem i tą aplikacją, dzięki za wytłumaczenie.

Offline Duduś

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #16 dnia: Lipca 20, 2021, 19:08:39
Udało mi się zakupić konsole Super Slim 4004C w super stanie (Pad, dysk 500 GB, gry move, kamera) w dobrej cenie, co najważniejsze, konsola nie była rozkręcona, jest naklejka gwarancyjna, konsola posiadała wesje OFW 4.25.
Wgrałem HFW 4.88 i HEN wszystko działa  :)
Zainstalowałem sobie IRISMAN + webMAN MOD.
Mam pytanie odnośnie do webMAN MOD, ile % ustawić sobie wentylatory?
Pytam, dlatego że na necie znalazłem informację:
Od razu po uruchomieniu przełącz sterowanie wentylatora na SYSCON gdyż webman standardowo powoduje zawiechy przez to.
Ustawiłem tak, ale wentylatory pracują non stop na 100%.

Offline Atr3ju

Odpowiedź #17 dnia: Lipca 20, 2021, 19:25:50
Manualnie ustaw i później procentowo.

Offline Duduś

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #18 dnia: Lipca 23, 2021, 14:14:37
Ok, ile % ustawić?
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2021, 17:13:53 wysłana przez Duduś »

Offline Atr3ju

Odpowiedź #19 dnia: Lipca 23, 2021, 23:08:51
Ja ustawiam tak 37 % - 41 % i trzyma niskie temperatury.

Offline Duduś

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #20 dnia: Lipca 24, 2021, 05:14:06
Wypróbuję ustawienia, dziękuję za odpowiedź.
Nie odznaczam opcji Włącz dynamiczną kontrolę wentylatora?
Ustawienia wentylatora w tych proc., załóżmy, że konsola będzie się grzać, bo będzie gorąco w mieszkaniu, to czy wentylatory przekroczą próg wartości tych proc.?

Offline Atr3ju

Odpowiedź #21 dnia: Lipca 24, 2021, 11:43:35
"Włącz dynamiczną kontrolę wentylatora" ma być zaznaczone. Manualnie ustaw na 40 % i sprawdź temperatury po np. 15 minutach grania.
Jeśli konsola nie miała nowej pasty to temperatury mogą być w granicach 67 - 75 stopni przy tym 40 %
Nowa pasta, 40 % wiatrak, temperatury w moim modelu są w upalne dni 59 - 62 stopnie, w zimne dni 57 - 60 stopnie.
W webmanie powinieneś mieć temperatury, nie wiem jak sprawdzić temperatury podczas grania na Hen'ie. Na CFW przytrzymuje Select + Start i sie pokazuje w prawym górnym rogu.
Jak zauważysz że temperatury są zbyt wysokie np. 78 - 85 stopni to ustawiasz wiatrak na 45 % i wyżej. Na CFW jest ta wygoda że obroty wiatraka ustawiam sobie podczas grania i utrzymuje konsole w niskich temperaturach aby nie dostała YLOD'a

Offline Duduś

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #22 dnia: Lipca 24, 2021, 12:39:31
Zostawiam włączoną „Dynamiczną kontrolę wentylatora”
Będę testował ustawienia wentylatora i sprawdzał temperaturę, szkoda, że nie ma takiego podglądu temperatury, podczas grania jak w CFW.

Offline Duduś

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #23 dnia: Lipca 25, 2021, 16:30:04
Już wiem jak sprawdzić temperatury podczas grania na HEN'ie ;)

Aby sprawdzić temperaturę w grach PS1/PSP/PS3, naciskając przycisk PS, a następnie przytrzymując SELECT+START, aż usłyszysz jeden sygnał dźwiękowy.
Jeśli chcesz usunąć trwałe wyskakujące okienko, powtórz procedurę, aż usłyszysz dwa sygnały dźwiękowe.

Prędkość wentylatora można, regulować w dowolnym momencie naciskając SELECT+UP lub SELECT+DOWN w menu XMB w grze (przycisk PS).

Na CFW możesz sprawdzić temperaturę gier na PS2 za pomocą niestandardowego ps2_netemu.
Niestety nie jest to możliwe na HEN.

SMF spam blocked by CleanTalk