Siema
Exeant,
dzięki, że wpadłeś na Strefę! Chyba jesteś świadomy, że to nie tylko najlepszy portal o Szaraku, co nie? I nie tylko - jak widać

Spróbujemy nieco wgłębić się w pytania, na początku ogólnie.
Pierwsze, co warto poruszyć - jesteś graczem PCtowym, jeśli masz dobry sprzęt to gry często wyglądają zacnie i mogę 'ruszać' się w 60+ FPS. Ale odkrycie

Ale jesteś świadomy, iż w PS3 to w większości 720p i mniej niż 60 klatek?

Możesz lekki szok przeżyć, no ale nie o grafikę w grach chodzi (no - głównie). Jedziemy.
1. Czy aktualnie warto zakupić PS3 ? - przeróbka raczej skomplikowana nie jest z tego co patrzyłem
Nie jest, ogólnie teraz modowanie jest już całkiem ropzykane. Nawet na Super Slimie zrobisz HEN i możesz większość fukcji ugryźć.
Polecam kanał YT
Blaine Locklair.Ten miły Pan ma pełno wideo z modów konsol i ciągle je aktualizuje, dla mnie super.
2. Czy istnieje opcja przerobienia PS4 ?
No pewnie, patrz wyżej na ten kanał.
3. Czym się kierować przy zakupie, na co zwrócić uwagę. Konkretny model/wersja opr./dysk ...
Pardon, ale w czasach przerobienia każdej konsoli
brałbym możliwie młodą. FAT są raczej już dla hobbystów. Tak - będę bronił SuperSlima

. Brzydki on, ale działa bez awarii, nie ma IHS na GPU a na CPU IHS jest lutowany, więc dużo problemów odpada. Mam takiego od 2013 roku, i nic się nie dzieje. Raz tylko musiałem jej zrobić pełny format (ten dłuugi). I wiem, wiem - na forum są osoby z FATem, który działa cicho i chłodno - ale uwierz mi, moim zdaniem to konsole w dobrych łapach, więc wyjątki od reguły...
4. W jakich kwotach można dorwać fajny zestaw PS3+ 2x PAD+2xMOVE ?
Tutaj zostawię pole Kolegom - nie mam zbyt pojęcia.
5. Na co uważać przy zakupie - wady ukryte ?
No wad ukrytych to nie wykryjemy

Ale - od razu - czy konsola nie skąpana w kurzu, nie jest zalana. Jak chodzi napęd, czy nie jest odrzutowcem? Czy po kwadransie gry nie jest gorąca jak piec...
6. Głupie pytanie, ale czy na przeróbce da się grać w trybie ONLINE ? Czy tylko jak piraty na PC OFFLINE ?
Też nie znam sytuacji, ostatni raz online grałem w 2015

Co do ofert - jesteś w stanie do którejś z nich podjechać? Bo np oszczędzić 5 dych - i dostać pocztą vs obmacać konsolę osobiście - bezcenne jest osobiste sprawdzenie, jak masz możliwość.