Aktualności

WebMan - ustawienia kontroli wentylatora

Reacher666 · 3510

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Kwietnia 16, 2021, 12:05:47
Cześć wszystkim,

Chciałbym poprosić o sugestie dotyczące ustawienia kontroli wentylatora w PS3. Jakie ustawienie będzie najbardziej optymalne, aby konsola się zbyt mocno nie grzała ale tez żeby wentylator nie pracował bardzo głośno ?. Chciałbym aby konsola posłużyła mi jak najdłużej, ale nie bardzo dużym kosztem komfortu grania przez głośny wentylator, dlatego może ktoś ma jakieś ustawienie, które się dobrze sprawdza.

Będę wdzięczny za odpowiedz. 

Offline Atr3ju

Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 16, 2021, 14:38:03
U mnie chodzi na 33 - 37 % a konsola trzyma w granicach 57 - 63 stopni nawet po kilku godzinach grania. Dobra pasta robi robote nawet po 3 czy 4 latach. Jak przychodzi lato to wykręcam nawet do 40 % i zwyczajnie gram. Nic mi nie przeszkadza jakieś dmuchanie wentylatorka, już bardziej przeszkadzają wrzeszczące dzieciaki na oknem.

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 16, 2021, 16:09:19
W jaki sposób ustawić to na sztywno tak jak napisałeś, bo mam zaznaczone dynamiczna kontrola wentylatora a poniżej chyba 30% i max temp 70C. Nie wiem teraz co wyłączyć i jak to ustawić. U mnie na razie temperatury ok 70-72 C pod obciążeniem, wiec dużo wyższe niż u Ciebie. Kupiłem niedawno te konsolę i zamierzam zabrać się za czyszczenie i wymianę pasty na IHS, chociaż nigdy tego nie robiłem, ale zaryzykuję :D.

Offline Atr3ju

Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 16, 2021, 20:14:11
Zwiększ z 30 % na 36 % i wiatrak nieco przyszpieszy.

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 20, 2021, 17:10:56
Dzięki za odpowiedz, biorę się za wymianę pasty i myślę że będzie ok :D

SMF spam blocked by CleanTalk