Aktualności

PS3 Slim przesyła czarny ekran

Manietu · 2731

Offline Manietu

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Września 30, 2020, 08:15:54
Mam problem z PS3 CECH 2504B, firmware 4.86 z wgranym HEN. Przy uruchomieniu MMcm wyświetlił się czarny ekran i konsola przestała reagować. Po odłączeniu zasilania i uruchomieniu konsoli, wyświetliła się standardowo zielona kontrolka, konsola wydała piknięcie, jednak nie przysyła obrazu (choć nie ma też komunikatu o braku sygnału).
Podobnym fiaskiem kończą się próby wejścia do trybu bezpiecznego. Rozlegają się dwa piknięcia, natomiast kończy się na wyświetlaniu czarnego ekranu. Próbowałem dwóch kabli i wszystkich wejść HDMI. Telewizor nawet rozpoznaje, że to PlayStation 3, jednak kończy się na czarnym ekranie. Cały czas świeci się też zielona kontrolka. Podłączyłem konsolę również do AverMedii LGP przy użyciu kabla component z zestawu z grabberem, jednak efekt jest ten sam - czarny obraz i brak komunikatu o "no signal".
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #1 dnia: Września 30, 2020, 09:31:01
Może reset rozdzielczości pomoże:
power down your PS3, then hold the power button until you hear a beep. After the beep, the PS3 should change to the basic 480p resolution. After you do this, you'll be able to change the settings to the connection and resolution you have from the video settings.

Offline pawloosw

• Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • W co masz zagrać jutro, graj dzisiaj...
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #2 dnia: Października 13, 2020, 15:06:23
Jak tryb bezpieczny nie pomaga to sprobowalbym jeszcze z standardowym kabelkiem av na 3 chinche zeby spr czy wogole grafika nie siedzi, czy samo hdmi. A kabelek hdmi na pewno dobry?

Offline Ben

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 19, 2021, 11:58:18
Jest dzwięk?Miałem podobną sytuację pare dni temu...

SMF spam blocked by CleanTalk