Ps3 slim HEN a gry.

Zaczęty przez szymitsu, Luty 18, 2022, 06:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

szymitsu

Cześć wszystkim. Dziś zamierzam wgrać na slima HENa i pozostałe potrzebne aplikację. Zastanawiałem się nad tematem gier . Na swojej vicie mam pkgj , wiem że dla trójki jest pkgi ale są problemy z licencją przez co nie da rady odpalić gry. Dlatego mam pytania co do tego:
1. Czy ktoś już ma sprawdzony sposób jak to ominąć sprawę z licencją?
2. Czy aby móc korzystać z pkgi również muszę założyć fikcyjne konto dla psn?
3. Czy istnieje inna możliwość wgrywania gier na konsolę np przez filezilla? Jeśli tak to bym prosił o wytłumaczenie jakie pliki do jakiego folderu.

JabuPL

I cyk 2 miesięczny odkop, ale może się komuś przyda.

1. No tego sie za bardzo nie da ominąć jeżeli chcesz PKGi używać, PKGi powinno samemu wrzucać licencje do odpowiedniego folderu, przez co gry powinny się aktywować przy pierwszym uruchomieniu na HEN(i cfw nowszym od chyba 4.84?). Po internetach walają się paczki z prawie wsszystkimi możliwymi licencjami, mógłbyś se takie coś zainstalować aby gry które w PKGi nie mają licecncji zaczeły działać.
2. Możesz ale nie musisz, ale jak masz jakieś kupione gry na swoim koncie to lepiej aktywować licencje na innym.
3. Możesz instalować gry cyfrowe po czym szukać odpowiedniego fixa(o ile wogóle istnieje) pomijającego licencję, możesz też użyć zgranej wersji "płytowej" w postaci ISO lub folderu z plikami gry, iso wrzucasz do folderu dev_hdd0/PS3ISO/ a foldery z luźnymi plikami gier płytkowych do dev_hdd0/GAMES/
Discord: Jabu#6618    PSN: JabuPL