Aktualności

Przerobienie PS3 CECH-4004C system 4.87

Bartel_Fibus123 · 8622

Offline Bartel_Fibus123

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Marca 24, 2021, 19:27:29
Siema,
Jestem kompletnie zielony w przerabianiu konsol. Dlatego mam do was zapytanie i drobna prośbę. A więc zacznijmy od pytania. Czy moją konsole PS3 CECH-4004C system 4.87 da się przerobić w taki sposób abym mógł grać w gry z np. pendrive'a. Jeśli tak to mam prośbę. Czy ktoś z was kto się na tym zna mogły mi to wytłumaczyć, jak krok po kroku to zrobić. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Offline zenq

Odpowiedź #1 dnia: Marca 25, 2021, 07:59:45
Kurde, juz nawet nie trzeba pendraka do instalacji, wszystko sie samo online sciaga i instaluje 😂

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #2 dnia: Marca 25, 2021, 09:05:50
Hmm, może jak online na PS3 całkiem zdechnie to sobie poczytam/pooglądam? Hmmm

Offline Grzesiek!

• Szeregowy
  • *
  • PSN ID: gVVz
Odpowiedź #3 dnia: Marca 25, 2021, 21:42:31
Hmm, może jak online na PS3 całkiem zdechnie to sobie poczytam/pooglądam? Hmmm

Rzekomo na PS3Hen trzeba się bardzo postarać aby bana wyłapać, mój Tata korzysta z usług tego exploita (zazwyczaj Netflix/YT oraz okazjonalnie gry) przez rok i cały czas może korzystać z możliwości PSN. Uważam, że CFW/PS3Hen dla starszych PS3 jest must-have'm. Aplikacja webMAN drastycznie zmienia pracę konsoli, sprzęt posiada dużo mniejsze temperatury oraz umożliwia większą kontrolę nad konsolą. Sama instalacja HENa jest bajecznie prosta. Jeśli korzystasz z głównego konta PSN na PS3, to jednak wciąż nie zalecam korzystać z niego na porobionej Plejce, zawsze istnieje ryzyko bana.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #4 dnia: Marca 25, 2021, 21:50:15
A w razie wu - format wystarczy do przywrócenia fabryki, tak? Wydaje mi się, że jak najbardziej.

Offline Grzesiek!

• Szeregowy
  • *
  • PSN ID: gVVz
Odpowiedź #5 dnia: Marca 25, 2021, 22:29:46
I tak i nie.  Samo HDD nie wystarczy, bowiem soft siedzi na NOR/NANDzie PS3. Do usuwania śladów po zmodyfikowanym sofcie są specjalne programy pod CFW, lecz kiepsko z ich kompatybilnością pod PS3HEN. Wiem, że w webMANie można usunąć część historii CFW za pomocą kombinacji klawiszy ∆ + R2. Na całe szczęście PS3HEN jest przeróbką nietrwałą, więc nie powinna po zmianie na OFW zostawić danych, które przyczyniłyby się na bana.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Marca 25, 2021, 22:34:51
Miałbym HEN na PS3 superslim, więc byłoby nietrwale. Musiałoby mi tylko to służyć do zrzucania gier z płytek i gdybym mógł jeszcze dać odpocząć mojej PS2 to w ogóle. No cóż trza będzie studiować;)

SMF spam blocked by CleanTalk