Aktualności

Problem z aktywacją gry za pomocą RAP

Reacher666 · 13904

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Czerwca 24, 2021, 14:22:02
Cześć, mam problem ponieważ nie mogę aktywować gry za pomocą RAP. Plik pkg wrzuciłem do folderu packages i zainstalowałem przez managera, RAP wrzucony do exdata na dysku, włączam grę i wyskakuje mi komunikat że należy odnowić licencję w PS Store. Zaznaczam, że jeszcze nie logowałem się na tej konsoli do swojego konta PSN, więc może to jest problem, ale logowanie się do PSN to chyba kiepski pomysł jak konsola ma wgrany CFW i HEN.

Będę wdzięczny za pomoc.

Offline Atr3ju

Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 25, 2021, 12:15:25
Tu masz odpowiedź od pewnego ziomka.

przy hen rap (formie pkg mozna odrazu wszystkie zainstalować) wrzuca sie do
dev_hdd0/exdata/tu

natomiast przy cfw trzeba uzyc reactPSN ..wrzuca sie na pena rap/rif lub "xxxx. edat" do
dev_hdd0/home/user/0X/exdata/tu
(X oznacza dany profil)

Wychodzi na to że musisz użyć programu reactPSN jak nie chce działać po wrzucieniu pliku w odpowiedni folder.

Online mariusz391

Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 25, 2021, 12:47:55
W sumie nie wiem po co tak się bawisz z wgrywaniem PKG i RAP na dysk zamiast po prostu zainstalować PKGi i pobierać i instalować gierki z automatu

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 25, 2021, 15:41:44
W sumie nie wiem po co tak się bawisz z wgrywaniem PKG i RAP na dysk zamiast po prostu zainstalować PKGi i pobierać i instalować gierki z automatu

W tym przypadku i tak chyba trzeba pobierać pliki RAP żeby aktywować grę.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2021, 15:43:58 wysłana przez Reacher666 »

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 25, 2021, 15:43:11
Tu masz odpowiedź od pewnego ziomka.

przy hen rap (formie pkg mozna odrazu wszystkie zainstalować) wrzuca sie do
dev_hdd0/exdata/tu

natomiast przy cfw trzeba uzyc reactPSN ..wrzuca sie na pena rap/rif lub "xxxx. edat" do
dev_hdd0/home/user/0X/exdata/tu
(X oznacza dany profil)

Wychodzi na to że musisz użyć programu reactPSN jak nie chce działać po wrzucieniu pliku w odpowiedni folder.

Chyba tak muszę zrobić, bo mam HEN i zrzucenie do exdata nic nie daje. Tylko czy reactPSN działa z HEN, bo ktoś kiedyś pisał, że są problemy.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2021, 15:45:33 wysłana przez Reacher666 »

Online mariusz391

Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 25, 2021, 18:15:45
W tym przypadku i tak chyba trzeba pobierać pliki RAP żeby aktywować grę.
Nie trzeba, RAPy pobierane i wrzucone we właściwe miejsce są automatycznie

Chyba tak muszę zrobić, bo mam HEN i zrzucenie do exdata nic nie daje. Tylko czy reactPSN działa z HEN, bo ktoś kiedyś pisał, że są problemy.
Działa, tylko pamiętaj że musisz na PS3 stworzyć kolejne konto o nazwie ,, aa '' logujesz się na nie, odpalasz dopiero reakta mając na pendrivie RAP danej gry. Jak wszystko pójdzie dobrze konsola się zrestartuje, a konto ,,aa'' zmienia nazwę na jakiś bełkot. Gdy chcesz wrzucić kolejnego RAPa musisz znowu jego nazwę zmienić na ,,aa'' i powtórzyć wszystko od nowa. Dlatego jest to tak upierdliwe, i zupełnie zbędne gdy jest PKGi
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2021, 18:19:50 wysłana przez mariusz391 »

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 25, 2021, 19:49:31
Ok, dzięki za odpowiedź ale z tego co wyszukałem to jest już wersja 1.1.8 Pkgi i teraz pytanie jak to wygląda z tymi RAPami. Na filmiku gość robi to na wersji 1.1.3, a w opisie ma też link do 1.1.6 i do każdego jest dodatkowo plik txt, który jak się domyślam odpowiada za pobieranie licencji, co w takim razie w przypadku wersji 1.1.8, czy trzeba szukać innego txt , a jeśli tak to gdzie?. Widzę też że przy wielu grach jest napisane missing RAP albo coś w tym stylu, czy to znaczy że gra nie będzie działać ?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2021, 20:09:45 wysłana przez Reacher666 »

Online mariusz391

Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 25, 2021, 20:28:49
co w takim razie w przypadku wersji 1.1.8, czy trzeba szukać innego txt , a jeśli tak to gdzie?.
Ponieważ nie chcę mieć cię na sumieniu bo szukanie tego pliku txt to zwykle babranie się w dziwnych stronach to wrzuciłem na dysk google ten którego sam używam w wersji 1.1.8
https://drive.google.com/file/d/1CyHh26Bbg_9p8tUbpMjzM3D9uQTUHsEC/view?usp=sharing
Jak nie będzie działać to pisz na PW
Widzę też że przy wielu grach jest napisane missing RAP albo coś w tym stylu, czy to znaczy że gra nie będzie działać ?
Dokładnie tak, to oznacza że gra została wywalona z serwerów Sony i jedynym sposobem zagrania jest ściągnięcie ISO z odpowiednich stron (od kiedy Nicoblog padło nawet nie wiem która teraz jest legitna) i odpalanie klasycznie przez Multimana lub podobne

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 25, 2021, 20:33:57
Mam jeszcze jedno pytanko  ;D czy w PKGi są te same gry, które można pobrać z nopaystation czy jest ich mniej, bo zależy mi na cod mw 2, a wiem że jest na nopaystation.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2021, 20:37:29 wysłana przez Reacher666 »

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 25, 2021, 20:38:37
Co do tych stron to Ja znam dwie, ale nie jestem pewien czy można umieszczać takie linki na forum.

Online mariusz391

Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 25, 2021, 20:43:53
Są dokładnie te same, bo obie korzystają z tej samej technologii. I owszem, sprawdziłem Call Of Duty Modern Warfare 2 jest również, w wersji zarówno europejskiej jak i amerykańskiej ( jak zresztą chyba wszystkie pozostałe CODy wydane na PS3)

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 25, 2021, 20:49:34
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i wrzucenie pliku.

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 25, 2021, 23:34:21
Zrobiłem dokładnie to samo co ten gość na filmiku i niestety wyskakuje komunikat, że należy odnowić licencję, czyli ten sam problem. Chyba pozostaje mi już tylko spróbować z tym reactPSN, chociaż dziwne że u Ciebie to działa, a u mnie są problemy.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2021, 23:44:15 wysłana przez Reacher666 »

Offline Atr3ju

Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 27, 2021, 10:14:49
Ktoś mi odpisał:

NA hen jest jeszcze łatwiej ale tam potrzebne konto na psn i aktywacja konsoli, później już tylko rap na dysk lub pena (o ile dobrze pamiętam) i bez dodatkowych programów rap działają.

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 27, 2021, 11:55:01
Ale mam być cały czas zalogowany do PSN czy tylko raz się zalogować, aby aktywować konsolę i pózniej można się wylogować ?. Jak będę zalogowany gdy mam włączony HEN i będę korzystał z nieoficjalnej kopii gry, to chyba proszę się o bana  ;)

SMF spam blocked by CleanTalk