Jak zainstalować gry z pendrive na ps3?

Zaczęty przez woowow, Luty 14, 2020, 22:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

stxc

Pod warunkiem, że się wie co wpisać. Nie miałem pojęcia nawet o słowie jailbreak że to się odnosi do wgrywania gier do PS3. Właśnie dlatego zapytałem, szkoda że wielu ludzi odbiera to jako złe zamiary.

stxc

A tak poza tym, materiał który podlinkowałeś jest bardzo stary, a link w opisie nie działa...

mariusz391

Bo 3.55 to bardzo stary soft który miał sens tak naprawdę do czasu powstania Hena. To jest ostatni na którym można postawić CobraODE i jego pochodne
Dzisiaj większośc konsol ma nowsze softy i po prostu podpina konsolę do sieci, pobiera najnowszy soft i instaluje Hena

A potem nie bawi się w żadne pendrivy tylko po prostu wgrywa PKGi

stxc

Czyli rozumiem że ten Hen to będzie najlepsze rozwiązanie dla mojej konsoli?

xzer0

Jak masz slima 2500 i starszy to cfw na najnowszym sofcie i Bajlando.

stxc

Mam konsolę CECHC04, nie mam slima. Ale to już chyba trzeci raz piszę...

alf

Cytat: stxc w Wrzesień 07, 2024, 23:28
To po co on mi proponuje pobieranie ze sklepu, skoro on nie działa?

Cytat: stxc w Wrzesień 07, 2024, 23:33
I jeszcze do tego kłamstwa nt. działającego sklepu dla PS3. Komu to służy i czemu - nie wiem, widać ktoś zawsze się nudzi i zabija czas kłamiąc, szkoda że moderator tego nie widzi że ktoś udziela nieprawdziwych informacji.

Nie kłamałem, sklep PlayStation Store na ps3 jest wciąż czynny:

https://www.reddit.com/r/PS3/comments/1d8owu0/does_the_ps3_store_still_works/

To @xzer0 kłamał mówiąc, że:

Cytat: xzer0 w Wrzesień 07, 2024, 20:20
Sklep nie działa.

To na @xzer0 naślij admina i moderatorów  C:-)

stxc

To w końcu działa czy nie działa? Da się coś tam kupić na prawdziwej konsoli PS3 i pobrać?

Damian

Działa. Jak chcesz coś kupić to musisz dodać środki przez PC, PS4 czy jak ci tam wygodniej.

Jak masz CECHC to CFW.

zenq

dziala dziala, jedynie platnosci nie chodza, trzeba sobie dodac srodki do portfela przez inna konsole albo przez strone www, potem mozesz juz kupic i instalowac gry ze sklepu, choc w wiekszosci przypadkow lepiej kupic uzywane plyty na allegro ;-)

PIPI

Bo ja się całkiem już zgubiłem jak mam otworzyć kopie mojej gry na konsoli jak mam już ją na dysku w formacie .ISO  czy muszę wgrać jakiś jeszcze dodatkowy program ? Czy musi być w innym formacie ?

PIPI

Cytat: PIPI w Wrzesień 19, 2024, 15:39
Bo ja się całkiem już zgubiłem jak mam otworzyć kopie mojej gry na konsoli jak mam już ją na dysku w formacie .ISO  czy muszę wgrać jakiś jeszcze dodatkowy program ? Czy musi być w innym formacie ?
Cytat: PIPI w Wrzesień 19, 2024, 15:39
Bo niestety nie wszystkie gry ściągnięte przez PKGi działają

stxc

Niestety konsola wymusza na mnie aktualizację oprogramowania - nie chcą się uruchamiać niektóre gry (płyty) które sobie kupiłem, chciałem pograć a tu zonk - komunikat że konieczna aktualizacja oprogramowania. Chciałbym się zapytać co lepiej zrobić:

- zaktualizować oprogramowanie w normalnym trybie konsoli
- postawić CFW
- zrobić coś innego na bieżącym oprogramowaniu konsoli - 3.55

Konsola CECHC04. Na razie nic nie robiłem ale niemożność pogrania w niektóre gry skłania mnie do podjęcia decyzji, proszę zatem o pomoc w podjęciu optymalnej.

mariusz391

Zaktualizować do softu 4.92
Wgrać Hena
Wgrać PKGi
Cieszyć się wszystkimi grami płytowymi + cyfrowymi
Nie wiem czy trzymanie się na siłę tego 3.55 ma sens w dzisiejszych czasach, chyba że faktycznie jakieś unikalne jego funkcje są ci niezbędne

Wawrzino

Jest jeszcze jedna opcja. Obecnie PS3 kosztuje grosze, więc zawsze możesz kupić jakąś niezmodowaną PS3 Super Slim z najnowszym softem za 100-200zł i na niej grać w oryginały