Aktualności

HEN, CFW i inne przeróbki PS3 też Superslim

JabuPL · 63247

Offline SUFKA

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: SUFKA90
Odpowiedź #30 dnia: Maja 07, 2020, 08:39:24
Zaktualizuj do 4.86, zainstaluj HFW 4.86.1, zainstaluj HEN, doinstaluj WebMan'a i PSNPatch. Gotowe.

czy konieczne jest instalowanie PSNPatch żeby czuć się stosunkowo bezpiecznie grając online ?
Nie znajduję nigdzie aktualnej wersji PSNPatch do 4.86

Offline JabuPL

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 12
  • Jeżeli działa, nie dotykaj!
Odpowiedź #31 dnia: Maja 08, 2020, 08:50:20
OK, zapomniałem ze PSNPatch i tak nie działa za dobrze na HEN.

Użyj funkcję wbudowaną w WebMan'a.

Aby zalogować się do PSN zrób tak:
1. Odpal HEN
2. Zamontuj grę jeżeli jest w postaci ISO/Folder
3. Wciśnij R2 i Trójkąt jednocześnie, pojawi się komunikat że wyczyszczono Syscall'e i Historie
4. Możesz się teraz zalogować do PSN
5. I odpalić gre.

Jeżeli skończysz grać online, przeglądać Sklep lub będziesz chciał uruchomić jakieś Homebrew lub skorzystać z jakiś funkcji CFW, zrestartuj konsole.
Nie odpalaj homebrew gdy jesteś zalogowany do PSN.

Jeżeli chcesz korzystać z np Spotify/YouTube /itp to na internecie są zmodyfikowane wersje niepotrzebujące logowania do PSN.
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2020, 08:54:22 wysłana przez JabuPL »

Discord: Jabu#6618    PSN: JabuPL

Offline SUFKA

• Szeregowy
  • *
  • PSN ID: SUFKA90
Odpowiedź #32 dnia: Maja 08, 2020, 09:58:00
OK, zapomniałem ze PSNPatch i tak nie działa za dobrze na HEN.

Użyj funkcję wbudowaną w WebMan'a.

Aby zalogować się do PSN zrób tak:
1. Odpal HEN
2. Zamontuj grę jeżeli jest w postaci ISO/Folder
3. Wciśnij R2 i Trójkąt jednocześnie, pojawi się komunikat że wyczyszczono Syscall'e i Historie
4. Możesz się teraz zalogować do PSN
5. I odpalić gre.

Jeżeli skończysz grać online, przeglądać Sklep lub będziesz chciał uruchomić jakieś Homebrew lub skorzystać z jakiś funkcji CFW, zrestartuj konsole.
Nie odpalaj homebrew gdy jesteś zalogowany do PSN.

Jeżeli chcesz korzystać z np Spotify/YouTube /itp to na internecie są zmodyfikowane wersje niepotrzebujące logowania do PSN.

serdecznie dziękuję !

Offline wilczur0

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #33 dnia: Maja 09, 2020, 20:21:24
Ok, dzieki za to. Już zrobione. Zastanawiam się jednak czy możliwe jest odpalenie oraz instalacja gry z samego pendrive'a? Chodzi o to aby po pobraniu pliku gry (np. ISO) było można jedynie to przerzucić na PS3 za pomoca pendrive'a i nastepnie na PS3 zainstalować ten plik z gra i cieszyć się nią. Albo mi sie wydaje, albo gdzieś na ps3exploid widziałem informację że wyżej wspomniana operacja jest możliwa. Przyznam że jednak nie jestem biegły w ang. i tak średnio rozumiem co tam jest napisane :/ .

Offline Yuki

Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 11, 2020, 09:34:22
Wie ktoś jak zrobić na PS3 CFW podmianę płyty w grach PSX na kilku płytach (np. Chrono Cross), gdzie nie ma save po skończeniu płyty i trzeba podmienić w locie ?

W opcjach po naciśnięciu PSHome nie ma zmiany ISO, włączaja sie opcje emulatora a nie Dashboard gdzie moznaby załadować ISO dysk.

Offline Damian

• Major
  • *
    • Reputacja: 18
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: damiank94
  • Steam ID: damiank94
  • GamerTag: damiank94
Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 11, 2020, 11:13:32
Se musisz zrobić pbp/pkg z psx2psp

Offline JabuPL

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 11, 2020, 22:24:38
Drugi sposób to wypalenie gry na płytę CD. Cfw/hen czyta wypalone gry psx tak jak oryginały, więc powinno działać.

Offline Yuki

Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 12, 2020, 10:54:29
Cóż...nadal wiec najprostszym i najwygodniejszym sprzętem do emulacji PSX (i wielu innych systemów) pozostaje dla mnie GPD XD.

Natomiast taka PS3 CFW nadaje sie świetnie do zrzucania gier do ISO i kopiowania ich z konsoli na inne sprzęty :)

« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2020, 11:02:41 wysłana przez Yuki »

Offline psmaniac

Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 12, 2020, 16:35:25
Cóż...nadal wiec najprostszym i najwygodniejszym sprzętem do emulacji PSX (i wielu innych systemów) pozostaje dla mnie GPD XD.

Upoluj pstryka (switch) z możliwością CFW. Można spoko wbić Retroarcha.

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

Offline Antoniuszek_17

• Szeregowy
  • *
  • PSN ID: Antoniuszek_17
Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 16, 2021, 10:54:44
Siemka od dawna chciałem przerobić sobie moją konsolke ps3 slim (Data code: 9d CECH200XX)
Hen mogłby być czy raczej nie?

Offline JabuPL

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 16, 2021, 22:11:35
Na 200X zainstalujesz CFW.
HEN zainstalujesz na każdą konsolę niekompatybilną z CFW(chyba większość 250X, wszystkie 300X i wszystkie Super Slim).

Dobry tutorial:

Offline MujStach

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #41 dnia: Marca 23, 2021, 06:15:18
Witam serdecznie forumowiczów.
Mam pytanie odnośnie przerobienia PS3. Obecnie mam ładnie przerobioną PS Vita i jestem zadowolony, regularnie kupuję jakieś gry na PS4 i ogrywam. Ale że obecnie jestem na poziomie biednego studenta i mają zamknąć sklepy do starych konsol to mam pytania:

1. Czy gdybym ewentualnie jeszcze kupił cyfrowo gry z PS3, to czy po zamknięciu sklepu nie będzie problemu z ich ściągnięciem? Nie mogę nigdzie o tym znaleźć jasnej odpowiedzi poza domysłami.
2. Czy przerobiona konsola (jeszcze nie wiem która bo nie mam, ale jak widzę jakaś wersja Slim do tego będzie najlepsza) może mi dać podobne możliwości co z PS Vita. W sensie mam PKGj na Vicie, co sobie chwalę, bo mnóstwo gier, które mogłem ograć okazało się, że nie mialem parcia to i kasowałem je. Ewentualnie ograłem i wciąż na dysku trzymam, bo wiadomo z czasem bywa różnie. Czy na PS3 też są takie podobne programy? Bo jeśli tak, to rozumiem wystarczy trzymać się poradników z tego tematu i powinienem mieć to czego szukam.

Od razu zaznaczam, że gdyby od paru lat SOny nie miało w 4 literach użytkowników PS3 i PS Vita, i dawało normalne promocje na te gry, to bym nawet nie myślał o przerabianiu konsol, ale mi tego nie ułatwiają, a mam taki okres w życiu a nie inny, że nie stać mnie na płacenie 60-100 zł za 10-letnie i starsze gry pojedynczo. Fakt są używki na płytach i z chęcią będę na nie polował póki są w miarę tanie, bo domyślam się, że niedługo to będzie jedyna ewentualnie możliwość zakupu legalnie tych gier.

Offline mariusz391

Odpowiedź #42 dnia: Marca 23, 2021, 09:39:17
Od razu zaznaczam, że gdyby od paru lat SOny nie miało w 4 literach użytkowników PS3 i PS Vita, i dawało normalne promocje na te gry, to bym nawet nie myślał o przerabianiu konsol, ale mi tego nie ułatwiają, a mam taki okres w życiu a nie inny, że nie stać mnie na płacenie 60-100 zł za 10-letnie i starsze gry pojedynczo. Fakt są używki na płytach i z chęcią będę na nie polował póki są w miarę tanie, bo domyślam się, że niedługo to będzie jedyna ewentualnie możliwość zakupu legalnie tych gier.

Nie wiem po co ty się tak tłumaczysz, przerabiasz starą, od lat nie wspieraną konsolę. Tutaj na forum raczej niewielu jest ,,jaśnie oświeconych'' ludzi, i dla 90% z nas to mamy koło dupy nawet jakbyś przerabiał PS4 czy Switcha, a co tu mówić o PS3
A próbując odpowiedzieć na twoje pytania według mojej wiedzy wygląda to tak

1. Czy gdybym ewentualnie jeszcze kupił cyfrowo gry z PS3, to czy po zamknięciu sklepu nie będzie problemu z ich ściągnięciem? Nie mogę nigdzie o tym znaleźć jasnej odpowiedzi poza domysłami.

No i na domysłach póki co się kończy, Sony nie przedstawiło oficjalnego stanowiska w tej sprawie, więc nikt nie wie czy te gry z PS3 i Vity które mamy przypisane do konta będzie można pobierać czy nie. Tak samo jak z aktualizacjami gier pudełkowych

2. Czy przerobiona konsola (jeszcze nie wiem która bo nie mam, ale jak widzę jakaś wersja Slim do tego będzie najlepsza) może mi dać podobne możliwości co z PS Vita. W sensie mam PKGj na Vicie, co sobie chwalę, bo mnóstwo gier, które mogłem ograć okazało się, że nie mialem parcia to i kasowałem je. Ewentualnie ograłem i wciąż na dysku trzymam, bo wiadomo z czasem bywa różnie. Czy na PS3 też są takie podobne programy? Bo jeśli tak, to rozumiem wystarczy trzymać się poradników z tego tematu i powinienem mieć to czego szukam.

Albo wgrywasz normalne ISO gier jak na PSP i odpalasz przez MultiMana lub podobne programy, lub ściągasz ze strony nopaystation i instalujesz na dysku dzięki czemu gry wyglądają dokładnie tak samo jak orginalne wersje cyfrowe. Choć z tym trochę zabawy jest (przynajmniej u mnie) więc to już kwestia szybkość vs wygoda

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 12, 2021, 12:33:49
Cześć !

Czy jest możliwość aby usunąć HEN i wrócić do stanu pierwotnego OFW ?

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 12, 2021, 13:29:57
Dzięki za odpowiedz.

SMF spam blocked by CleanTalk