Witam serdecznie forumowiczów.
Mam pytanie odnośnie przerobienia PS3. Obecnie mam ładnie przerobioną PS Vita i jestem zadowolony, regularnie kupuję jakieś gry na PS4 i ogrywam. Ale że obecnie jestem na poziomie biednego studenta i mają zamknąć sklepy do starych konsol to mam pytania:
1. Czy gdybym ewentualnie jeszcze kupił cyfrowo gry z PS3, to czy po zamknięciu sklepu nie będzie problemu z ich ściągnięciem? Nie mogę nigdzie o tym znaleźć jasnej odpowiedzi poza domysłami.
2. Czy przerobiona konsola (jeszcze nie wiem która bo nie mam, ale jak widzę jakaś wersja Slim do tego będzie najlepsza) może mi dać podobne możliwości co z PS Vita. W sensie mam PKGj na Vicie, co sobie chwalę, bo mnóstwo gier, które mogłem ograć okazało się, że nie mialem parcia to i kasowałem je. Ewentualnie ograłem i wciąż na dysku trzymam, bo wiadomo z czasem bywa różnie. Czy na PS3 też są takie podobne programy? Bo jeśli tak, to rozumiem wystarczy trzymać się poradników z tego tematu i powinienem mieć to czego szukam.
Od razu zaznaczam, że gdyby od paru lat SOny nie miało w 4 literach użytkowników PS3 i PS Vita, i dawało normalne promocje na te gry, to bym nawet nie myślał o przerabianiu konsol, ale mi tego nie ułatwiają, a mam taki okres w życiu a nie inny, że nie stać mnie na płacenie 60-100 zł za 10-letnie i starsze gry pojedynczo. Fakt są używki na płytach i z chęcią będę na nie polował póki są w miarę tanie, bo domyślam się, że niedługo to będzie jedyna ewentualnie możliwość zakupu legalnie tych gier.