Aktualności

Free shop na Ps3 HEN

Reacher666 · 14103

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Kwietnia 12, 2021, 11:46:44
Cześć wszystkim !

Czy możecie polecić jakąś dobrą aplikację do pobierania darmowych gier bezpośrednio z konsoli. Mam wersję SuperSlim 500 gb OFW 4.87 i chcę zainstalować HENA, z tego co czytałem nie jest to trudne, ale zastanawia mnie kwestia tej aplikacji do gier. Czytałem o Thanos v12 i z tego co zrozumiałem to jest to dobra aplikacja ponieważ nie trzeba pobierać licencji do aktywacji gry i przenosić na konsolę, tylko można to zrobić z poziomu tej aplikacji ( jest tam chyba jakaś zakładka gdzie instaluje się wszystkie licencje na początku i pózniej nie trzeba tego robić ). Będę wdzięczny za odpowiedz.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2021, 12:19:01 wysłana przez Reacher666 »

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 12, 2021, 13:28:36
Wielkie dzięki, bo trochę tych aplikacji jest i ciężko się zorientować którą wybrać  :)

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 12, 2021, 13:34:30
Ta aplikacja działa też na HEN, bo na Youtube widziałem tylko CFW ?

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 12, 2021, 14:28:29
Rozumiem że jak pobiorę najnowszą wersję 1.8 to pliki RAP będą się automatycznie pobierać z plikiem pgk ?. Bo jeżeli chciałbym pobierać na komputer gry z nopaystation i przenosić na pendrive to muszę pobrać plik pkg i rap/ wrzucić na pendrive/  pózniej ręcznie skopiować rap do exdata a pkg normalnie zainstalować, tylko nie wiem czy instalowac z pendrive czy gdzies na dysk się to wrzuca?
A jak wygląda też kwestia plików ISO ?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2021, 14:49:30 wysłana przez Reacher666 »

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 12, 2021, 15:05:31
Czyli rozumiem że najlepsza opcja to pliki pkg w wersji bezpośrednio pobieranej na konsoli i automatycznie tez RAP przez PKGi lub dla szybszego pobierania to samo tylko na PC z nopaystation ale RAPY pobieram dodatkowo sam. Tylko te pliki pkg i rap w przypadku pobierania ze strony nopaystation mam wrzucić na pendrive i po wpięciu do konsoli z tego pendrive zaisntalowac przez managera czy mam je gdzieś  skopiować na dysk, a jeżeli tak to gdzie i czy muszą tam zostać po instalacji? oraz czy na pendrive mam tworzyć jakieś foldery i tam skopiować RAP i Pkg np: exdata i tam dopiero wrzucić RAP.

Przepraszam że tak szczegółowo dopytuję ale jestem nowy w temacie i trochę się już w tym zorientowałem jednak nie jestem pewien czy wszystko dobrze rozumiem  ;)

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 12, 2021, 15:28:55
Ok, ale w sytuacji gdy na stronie nopaystation nie ma niektórych gier w które chciałbym zagrać np: GOW 3, to czy mogę po pobraniu pliku ISO tej gry wrzucić go bez żadnego konwertowania, przerabiania programami na dysk konsoli do folderu hdd/PS3ISO ?
Czy HEN nie zablokuje możliwości odpalania  oryginalnych gier z płyt, bo mam kilka tytułów i szkoda żeby nie działały ?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2021, 15:39:03 wysłana przez Reacher666 »

Offline Reacher666

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 12, 2021, 15:51:30
Super, wielkie dzięki za pomoc. Teraz już wiem jak ogarniać temat gier, więc może kiedyś to Ja pomogę innemu użytkownikowi, który będzie w tej samej sytuacji w której byłem przy zakładaniu tego tematu.  ;D

Jeszcze tylko taka mała kwestia, czy można po instalacji usunąć plik pkg z packages i RAP z exdata, zeby nie zajmowały pamięci ? oraz w przypadku gdy mam słaby internet to mogę wrzucić plik nP 20gb na pendrive i skopiować na konsolę czy będzie z tym problem. Wiem że trzeba mieć sformatowane na FAT a tam sa ograniczenia chyba ze teraz obsługuje NTFS.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2021, 15:59:20 wysłana przez Reacher666 »

SMF spam blocked by CleanTalk