CFW czy Hen na PS3 Slim Cech 2504b?

Zaczęty przez rylec90, Sierpień 14, 2021, 21:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

rylec90

Witam,
Posiadam konsole PS3 Slim Cech 2504b 320GB i chciałbym wgrać na nią homebrew żeby grać w gry ps3 i ps2 i grać online bez obaw o bana, mam dużo gier na dysku z ps store czy nie będzie problemu z ich odpaleniem po przerobieniu. Co w takim razie mogę wgrać CFW czy Hen mam najnowszy firmware wgrany bodajże 4.88 czy trzeba więcej informacji na temat konsoli poszukać by wiedzieć co wgrać, ewentualnie gdzie ich szukać z góry dziękuję za odpowiedzi e temacie.

Atr3ju

Z tego co pamiętam to model 2504B był nie do końca przerabialny i należy sprawdzić wersje OFW z jaką konsola oficjalnie wyszła. Trzeba sprawdzić to programem MinVerChk, robisz to tak samo jakbyś apdejtował oprogramowanie w konsoli z pendrajwa, czyli wrzucasz na niego do foldera PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP i przez recovery mode uruchamiasz pliczek.

Jak pokaże Ci się 3.55 to możesz działać z konsolą, a jak pokaże Ci 3.60 to niestety CFW nie zainstalujesz na niej, tylko HFW zostaje.

Coś takiego powinno Ci się pokazać z numerem OFW.

rylec90

Sprawdziłem MinVerChck wersje i wyświetliło komunikat update data of version 3.40 czy mniejszy to znaczy dobrze?

rylec90

Dobra już ogarnąłem przeróbkę evilnat do ps3 teraz potrzebował bym wiedzieć skąd i jak wgrywać gry ps3 i gry ps2 powyżej 4 GB na FAT 32 lub z poziomu konsoli.

Atr3ju

Musisz wpaść do undergrounda, tam ci ludzie odpowiedzą na wszystkie pytania. A żeby nie był suchy post to gry powyżej 4GB na FAT32 dzieli się przez PS3Splitter'em od Karmian lub PS3 File Splitter od Aldos Toolsa. Gra musi być obrazem iso.

rylec90

No i gitara, dobrze że szybko sam się uczę. Bo na dzień dzisiejszy już ogarnąłem sobie PkGi z lista gier z poziomu konsoli, gry iso ps2 już hulaja pierwsza załadowana gra z pendrive z ps3 zgrana na hdd więc już zostało niewiele do ogarnięcia.