Gry na PS4 warte uwagi w 2021

Zaczęty przez pawloosw, Grudzień 27, 2020, 13:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

pawloosw

Panowie, patrzac na lineup gier na 2021 na ps4 zaczynam sie zastanawiac nad sensem trzymania tej konsoli. Na listach widze mase tytułów, które mi nic nie mówią. Przegladalem rozne top 10, i serio zadnego tytulu nie skojarzyłem. Na gry pokroju tlou2 nie ma juz chyba co liczyć? Czy warto jeszcze tkwić w tej generacji sony?

Macie jakieś swoje top 10 na 2021?

mariusz391

Tylko w sumie jaki miałbyś sens kupować akurat teraz PS5, skoro dalej poza Demon's Soulsem nic innego nie wyszło i grałbyś w gry z PS4
Fakt jest że aż sam spojrzałem na tą listę premier, i rzeczywiście wygląda to dość słabo bo poza Ys IX i nowym Guilty Gear nie widzę tam nic ciekawego. A później jak to zwykle na konsolach Sony już tylko japońszczyzna wszelkiej maści. Ale nawet gdyby nie to że mam MASĘ gier z PS4, PS3 i innych konsol do ogrania, to dalej bym się nie spieszył z zakupem PS5 tylko czekał aż rzeczywiście pojawi się tam lista ciekawych tytułów. Czyli pewnie najwcześniej za rok

Damian

Pół roku temu pisałeś że masz już "nextgena" :v. Na duże tytuły już za bardzo nie licz. Tasiemce głównie będą z tych bardziej znanych w juropie.

bms

Horizon 2 ma wyjść też na PS4, jak i połowa innych gier "next gen".

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

animare

Horizon, Hogwarts Legacy, Hitman, Disco Elysium, Ys IX, Far Cry 6, Dying Light 2, Persona 5 Strikers, Elden Ring (?), Re Village, Oddworld. To tak na szybko z premier, nie pisałeś o exach tylko lineupie. A więc jest tego sporo a wymieniłem tylko to co kojarzę że ma wyjść w 2021.

SALADYN

Ja to bym spojrzał raczej wstecz i sprawdził czy nie pominąłem jakiejś fajnej gierki w poprzednich latach. Konsolę warto trzymać bo nigdy nie wiadomo kiedy najdzie ochota na coś ze staroci.

alf

Resident Evil Village oraz Hogwarts Legacy mają być też na PS4 ?  :o

animare

Cytat: alf w Grudzień 27, 2020, 17:20
Resident Evil Village oraz Hogwarts Legacy mają być też na PS4 ?  :o

RE były plotki że ma wyjść również na PS4, fajnie by było jakby się ukazało, dla tego też dla takich informacji warto konsole trzymać. Hogwart's Legacy gdzieś czytałem o oficjalnym info na temat wydania gry także na Xone i PS4

pawloosw

Zarowno god of war jak i horizon mi nie podeszly na ps4 wiec kontynuacji tych gier nie wyczekuje zbytnio. Na pewno ff7remake chapter 2, po genialnej 1, ale czy to bedzie jeszcze na tej generacji, no i kiedy? Oddworld, faktycznie zapomniałem ale czy przypadkiem nie bedzie tez na pc? Wszelkie multiplatformy ktore beda wydane tez na pc, na tej wlasnie platformie i tak bede ogrywać wiec dla takich gier nie warto mi trzymac ps4. Residenty nie moje spektrum zainteresowan. Harry zapowiada sie ciekawie ale na razie nic o nim niewiadomo.

Stall

Cytat: pawloosw w Grudzień 27, 2020, 19:20Wszelkie multiplatformy ktore beda wydane tez na pc, na tej wlasnie platformie i tak bede ogrywać
Wszystkie (chyba) wymienione gry poza Horizonem 2 (jedynka po czasie jednak się pojawiła) i ew. God of War będą/są też na PC.
Jak nie jesteś typem kolekcjonera, to imo nie ma sensu trzymać dla jednej/dwóch gier które mają wyjść. Pod warunkiem, że wszystkie starocie już ograne.

SALADYN

No właśnie, chyba to słowo klucz bo sony samo chyba nie jest tego pewne. Cyrki z ostatnimi trailerami i ogólny chaos informacyjny z ich strony dobitnie o tym świadczy.

Namingway

Cytat: pawloosw w Grudzień 27, 2020, 19:20
Na pewno ff7remake chapter 2, po genialnej 1

Przecie to crap jakich mało

Ja tam nigdy nie pozbywam się konsol i schyłku generacji, a raczej nigdy tego nie robię w 2021 może w końcu zacznę grać w jakieś gry z ps4 bo jak na razie gram w same renastery i rimejki. PS5 nie oferuje dla mnie nic interesującego i pewnie będzie tak przez najbliższych kilka lat

pawloosw

No wlasnie przez to ze na ps5 jeszcze poczekamy na konkretne tytuly wrocilem do ps4. Problem w ttm ze byly na niego zapowiedzi i sie czekalo. A to na ff7, a to tlou2. A teraz bieda z nedza, nie widze nic wartego uwagi na 2021 rok. A trzymac konsole dla zasady, zeby miec?
Na ta chwile z wymienionych tytulow przezWas widze oddworld (zobaczymy jakie recki beda). Jeszcze remaster thps1 i2 za mna chodzi ale to tez na pc wyszlo wiec... starocie chyba wszystkie ogralem ktore chcialem.

Stall

Manifesto

Dla mnie 2021 rok będzie świetny na PS4. Masa tytułów, które mają się pojawić i które mnie interesują. Na początek YS IX, już w lutym, później RE :Zero, Persona 5 Scramble, dalej remake Shin Megami Tensei: Nocturne, Nier Replicant, na którego czekam z utęsknieniem oraz Tales of Arise, która może być kolejnym wielkim jRPG. Do tego Hajimari no Kiseki pod koniec roku i Scarlet Nexus, które będzie również na PS4. Bardzo mocno trzymam kciuki za Project Awakening, które swoją oprawą i klimatem Monster Huntera zachwyca graczy. Mam również nadzieję na to, że Fate Extra Record, Ciel no Surge i Ar no Surge wyjdą na zachodzie, lecz to zapewne dopiero w 2022, podobnie jak Granblue Fantasy: Relink.

PS4 dla mnie rewelacyjna oferta gier..I ogromny backlog u mnie na półce - granie na 2 lata najmniej, Jak tylko Slim potanieje to kupuję do kolekcji, zawsze chciałem miec drugie PS4 obok PROsiaka.