Ładowanie Dualshock'a 3 - ładowarka oraz ładowanie z laptopa, TV

Zaczęty przez G-R-Z-E-C-H, Maj 17, 2015, 21:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

G-R-Z-E-C-H

Zastanawiam się nad kupnem ładowarki sieciowej do pad'ów PS3 co by konsola nie musiała działać jak nie musi. Mówię tu o oficjalnym produkcie Sony:

lub

Jak myślicie-jest sens kupować takie akcesorium? Niby ludzie ładują pady za pomocą portów USB w komputerach czy TV, ale czy to aby na pewno bezpieczne? Wypowie się ktoś oblatany w technicznych sprawach?

amane2142

jeżeli coś można ładować przez USB to znaczy że można to ładować w czymkolwiek co posiada USB. Dla przykładu telewizor, PC, ładowarka od telefonu, power bank, telefon z OTG itd.

Krzemol

Nie widzę żadnych przeciwwskazań odnośnie ładowania pada z TV czy PC... Mój jest niemal cały czas do kompa podpięty.
http://swiftclub.pl/
PC|PSOne|PS2|PS3|PS4|X360

Janusz

Wydaje mi się podobnie jak w opiniach powyżej, że nie powinno być żadnych przeciwwskazań. Sam ładowałem kilkakrotnie pady poprzez lapka i nie widzę sensu kupować dedykowanych i pewnie nie tanich ładowarek.

G-R-Z-E-C-H

Wiesz co Bodzio? Ta pierwsza aż tak droga nie jest. 19zł na jednym ze znanych sklepów internetowych. Ale jeśli nie trzeba to lepiej wydać to na jakąś fajną grę do kolekcji ;D

arkl1t3

z moimi ladowarkami usb nie dziala (przynajmniej z przejsciowka na usb od srajfona lub fajka elektrycznego, prawdopodobnie za slabe natezenie maja), wiec laduje sobie od tv badz pc w zaleznosci co mam wlaczone.

Janusz

Eeee to groszowe sprawy, myślałem że dużo więcej. Przy takiej cenie to może bym się i ja skusił. Kiedyś na jakieś chińskie adapterki wydałem więcej, a i tak nie działały, a tu mamy oficjalny produkt.

G-R-Z-E-C-H

Taka sama ładowarka w Empiku kosztuje 89,90zł ???
Właśnie widziałem.

Victor Vance

Mam pytanie czy da się naładować pada dualshock 3 jeśli podlacze go do gniazda usb laptopa albo telewizora 

hankie

adikropkaer

A jak w ogóle poznać, że pad jest ładowany? Bo podłączałem do zwykłego gniazdka i nic nie migało. A jak podłączyłem podczas grania, to kontrolka migała.
Co do samego pada, ja zrezygnowałem z kupna zamiennika/oryginału, bo jest mi tylko potrzebny jako 2 pad do sporadycznego grania we 2 dla drugiej osoby, więc podłączyłem duala 2 na kablu :D

SALADYN

Ładowanie pada jest sygnalizowane miarodajnym miganiem wszystkich czterech diod gdy jest wyłączony albo jednej gdy ładuje się podczas grania. Odradzam podpinania pada bezpośrednio do gniazdka w ścianie za pomocą nieautoryzowanej ładowarki jak na przykład te w telefonach. Dość często to działa bez problemu ale nie wiadomo jaki to ma wpływ na żywotność baterii i czy nagle nie postanowi usmażyć pada a znam taki przypadek. Ładowanie przez porty USB w dowolnym urządzeniu jest bezpieczne.