SPCH-30000 NTSCJ Problem

Zaczęty przez thezet420, Sierpień 19, 2024, 21:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

thezet420

Panowie zamawiałem trochę sprzętu z japonii i z rozpędu nie zerknąłem na model , czy jest jakas szansa na zdjęcie blokady regionalnej ?

xzer0

thezet420

czyli soft zaden nie wchodzi w  grę?, a orientujesz sie może gdzie to ogarnę w Warszawie i okolicach? i ile taka przyjemność powinna kosztować?

xzer0

Fmcb da radę jak chcesz grać z kopii zapasowych przez ESR. Jak oryginały to tylko chip. Na olx jest gość co ma modbo 4.0. Na aliexpres dostaniesz gorszy modbo 5.0 który z braku laku może być, oraz mars pro który jest do slim. Napisz do kolegi mattek na forum. On robi robótki. Ja niestety nie mam czasu na zlecenia i nie biorę.

thezet420

czyli z FMCB boglbym odpalac gry PAL z pendrive tylko tak? , dzieki za kontakt napisze do niego.

xzer0

Fmcb to odpalisz co chcesz oprócz oryginałów. Ja polecam kupić network adapter i darować sobie płyty.

killy9999

Pytanie czy zamierzasz grać z płyt. Jeśli nie, to ja polecam zamontować w konsoli dysk twardy i odpalanie gier z dysku. Wtedy nie musisz się bawić w żadne modchipy i to jest najłatwiejsze rozwiązanie. Alternatywą może być wspomniany adapter sieciowy i wtedy możesz ładować gry z serwera w sieci lokalnej. W zależności od tego jak masz zrobioną sieć w domu to może być łatwiejsze, przy czym dostanie adaptera sieciowego do PS2 jest na pewno trudniejsze niż adaptera do dysku - adaptery sprzedawane na AliExpress często mają tylko naklejkę w miejscu gdzie powinien być port sieciowy i w rzeczywistości, pomimo nazwy i opisu, są jedynie adapterami do dysku.

thezet420

tak chyba zrobię, z adapterem nie bedzie problemu- ten z japonii normalnie będzie działał?

killy9999

Spodziewałbym się, że tak - to tylko dodatkowa przejściówka. Ale dla pewności możesz poszukać w sieci.

A jak rozwiązałeś kwestię zasilania? Masz konwerter napięcia, czy modowałeś zasilacz?

thezet420

Właśnie , miałem zapytać - polecisz coś niedrogiego zeby nie modować? Wjebałem się z tą konsolą , zamawiałem pady do PS1 i PS2 nowe w oryginalnych opakowaniach i mnie podkusiło żeby wrzucić sobie tą konsole.., teraz załuje bo zajmuje kupę miejsca w przesyłce, zysku ze sprzedaży raczej by nie było więc musze ją zostawić sobie, plust jest tylko taki że dość duży zestaw sie trafił z vertical standem, Network Adapterem, grami i 3 padami..

xzer0

No to masz wszystko. W dziale majsterkowicza przerabiałem japońskie ps2

killy9999

Cytat: thezet420 w Sierpień 20, 2024, 19:53Właśnie , miałem zapytać - polecisz coś niedrogiego zeby nie modować?
Niestety nie :(