Problem z konsolą PS2

Zaczęty przez sejmo, Wrzesień 17, 2018, 16:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

sejmo

Witam. Skusiłem się na zakup karty pamięci z Free mcbootem, aby zrobić sobie kopie zapasowe swoich gier, bo szkoda je niszczyć. Jednak gdy wkładam płytę do konsoli, ESR pokazuje mi komunikat "Unknown media in drive". Wszystko robię na 100% dobrze, ponieważ na płycie OMEGA gra się odpala, ale trochę się przycina. Chciałem spróbować z płytami Verbatim, jednak ESR nie chce ich uruchomić. Nie mam pojęcia o co może chodzić, a zależy mi na tych kopiach. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc. Model konsoli to PS2 FAT SCPH 30003.

JT

Network Adaptor i dysk i po problemie, chyba że wolisz testować wszystkie obecnie dostępne płyty DVD, może trafisz na dobrej jakości nośnik, a nawet to może nie wystarczyć bo z nagrywarkami też bywa różnie.
PS2MR

hankie

@Sejmo,

wałkowaliśmy dwa tematy odnośnie krążków i nagrywarek płyt CD do PSXa. Laptopowe nagrywarki oraz tanie do PCta stacjonarnego (te popularne) nie są najlepsze na świecie jeśli chodzi o zapis (laptopowe tymbardziej). A tematu dobrych płyt DVD do zapisu kopii swoich gier jeszcze nie wałkowaliśmy ;)

sejmo

Spróbowałem na innej nagrywarce i chodzi elegancko, a co do tego dysku, to na allegro widzę to od 100zł, aż tyle to kosztuje, czy nie umiem szukać? Bo może bym się skusił, ale cena przewyższa cenę konsoli.

JT

Za szybkość, wygodę i bezproblemową pracę na lata trzeba trochę wydać  ;)
PS2MR

hankie

Cytat: sejmo w Wrzesień 20, 2018, 18:37to na allegro widzę to od 100zł, aż tyle to kosztuje, czy nie umiem szukać
Tyle kosztuje... To nie jest tak powszechne urządzenie jak karta pamięci czy pad. Co do opłacalności - co powiesz na to, że PSX czy PS2 kupisz za niecałą stówkę - a niektóre gry 2-3-4 stówki kosztują? Tutaj już akurat nie o opłacalność chodzi ;) A Network Adapter to już wydatek na lata :)