Oderwana wtyczka wentylatora - PS2 Slim SCPH-77004

Zaczęty przez xradu, Grudzień 03, 2020, 17:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

xradu

Cześć, zakupiłem ostatnio PS2 Slim, model 77004. Wszystko wydawało się w porządku dopóki nie pograłem. Nie będę wchodził w szczegóły ale finalnie okazało się że konsola się przegrzewa a powodem jest niedziałający wentylator. Przystąpiłem więc do jego wymiany i, według instrukcji w internecie, chciałem wyciągnąć wtyczkę z wtyku na płycie głównej. Jednak jakimś cudem ją oderwałem ??? No i tutaj pytanie, jak ja przyłączyć z powrotem? Warte uwagi jest także to że kazda wtyczka jaką znajduje w internecie nie posiada takich trzech 'bolcow' jak ma moja i to wzbudza moje podejrzenia. Poza tym, wydaje mi się jakby czegoś mi tu brakowało - mam przeczucie że sam wtyk na płycie wyrwał poprzedni właściciel i nieudolnie  chciał naprawić swój błąd i próbował wlutowac(?) sama wtyczkę. Naprawdę nie mam pojęcia co tu się zadziałało i mam mętlik w głowie dlatego z góry dziękuję za każdą pomoc. Przepraszam także za mój pokraczny język ale jestem kompletnym laikiem elektroniki. Gdyby ktoś chciał się przyjrzeć dokładniej, dorzucam zdjęcia wtyczki i 'pustego' miejsca na płycie.

https://ibb.co/album/CbyjGr

Pozdrawiam.

xzer0

Przykutuj z powrotem. Daj dużo topniku, używaj mało cyny. Wszystko będzie git.

xradu

No spoko tylko jak mam przylutować nowy wentylator skoro tylko ten mój ma te 3 "bolce"?

szczupi26

Zapodaj zdjęcia. Na pewno coś się poradzi

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka

xzer0

hankie

xradu

Cytat: szczupi26 w Grudzień 09, 2020, 07:05
Zapodaj zdjęcia. Na pewno coś się poradzi

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka

konsolowo.pl/pl/ps2-slim/940-metalowy-wentylator-sff26a-do-ps2-slim-scph-7000x.html - moj model to dokladnie ten jak tutaj. I na tej wtyczce tych pinow nie widze, wiec jak miałbym to przylutować gdybym taki zakupił?