Gry PS2 w 240p

Zaczęty przez Namingway, Czerwiec 30, 2016, 09:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Namingway

Znacie jakieś gry PS2 które działają w 240p? Podłączyłem swoje PS2 do PVM'a z myślą, że pogram w jakieś retro klasyki, typu Metal Slug Anthology czy Capcom Classic Collection. Niestety na PS2 te gry są w paskudnym 480i... Wygląda to okropnie.  Zastanawiam się więc, czy na PS2 są jakieś klasyki, które działają w swojej oryginalnej rozdzielczości? Nie jest istotne czy są w PAL czy NTSC.

hankie

Mitsu

Na ps2 podstawowa rozdzielczością jest 480i właśnie. Polecam sie przyzwyczaić trzeba usiąść odpowiednio daleko od tv i odpowiednio długo patrzeć klasyki na ps2 niestety chodzą w 480i np taito legends przez co wyglądają zle. Dlatego klasyki najlepiej odpalać na  ich oryginalnych sprzętach.

Namingway

No właśnie. Wygląda to okropnie, szczególnie na PVM'ie. Gry 3D w sumie wyglądają całkiem nieźle, ale klasyki typu metal slug czy King of Fighters  trzęsą się tak, że aż oczy bolą :/ Ale jednak nie zamierzam się przyzwyczajać ;) Myślę, że mam sposób na to jak uzyskać 240p w grach 2D na ps2 :) Nie mogę znieśc tego okropnego 480i :P

Trzyzet

Powinny zainteresować Cię dwa pojęcia - Free MCBoot oraz Graphics Synthesizer Mode Selector.

retron67

SFA Anthology NTSC-obsluguje 240p RGB i jak masz component to 480p i wiekszosc skaldanek jak TAITO LEGENDS 1&2