Gry po polsku na PS2

Zaczęty przez Janusz, Marzec 19, 2017, 18:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Spy Toy mam z polskiej dystrybucji to sprawdzę jutro, EyeToy Groove również mam, ale niestety tutaj angielską dystrybucję. Skąd trop, że Groove może być PL? Bo te opisy w języku polskim są w wielu grach z naszej dystrybucji, które jednak w grze nie mają j. polskiego.

MrPepka

W przypadku Spy Toy'a Bonkol który również ma grę z polskiej dystrybucji twierdzi, że gierka ma pełną polską lokalizację (napisy + dubbing). Co do EyeToy Groove to nie wiem nawet gdyż poza screenem pudła z polskiej dystrybucji nie mam żadnych innych dowodów

Aha i jeszcze napomknę, że gra Medal of Honor: Frontline również była w polskiej dystrybucji. Z tym, że tutaj jest podobnie jak z Wojną w Europie, tylko pudełko jest polskie, gra jest po angielsku

Cytat: Janusz w Lipiec 15, 2024, 19:37
Spy Toy mam z polskiej dystrybucji to sprawdzę jutro, EyeToy Groove również mam, ale niestety tutaj angielską dystrybucję. Skąd trop, że Groove może być PL? Bo te opisy w języku polskim są w wielu grach z naszej dystrybucji, które jednak w grze nie mają j. polskiego.
I co? Udało się sprawdzić?

Janusz

Tak, w grze nie ma języka polskiego, więc mu się chyba coś pomieszało.

JBSuper

Cytat: MrPepka w Lipiec 15, 2024, 23:10
Aha i jeszcze napomknę, że gra Medal of Honor: Frontline również była w polskiej dystrybucji. Z tym, że tutaj jest podobnie jak z Wojną w Europie, tylko pudełko jest polskie, gra jest po angielsku

Zgadza się, ale były jej dwa wydania, a w zasadzie trzy, jeśli liczyć wydanie platynowe. Pierwsza, od Cenegi na premierę, gdy jeszcze nie powstał polski oddział EA. Druga to wydanie wtórne z 2008 roku wydane już przez EA Polska. No i wydanie platynowe wydane przez EA Polska rok po premierze Frontline'a, która ma drobny babol w postaci flagi UK przy opisie wspieranych funkcji. Częściej widzę wydanie wtórne i Platyny, zaś polskie premiery od Cenegi już niezbyt, choć się zdarza zobaczyć na aukcji. Ja posiadam wydanie wtórne i raczej na pierwsze wydanie się nie zapowiada by kupić, bo nie ma to szczególnego znaczenia.

Z ciekawostek, to wydanie wtórne Frontline'a na Czechy i Węgry zostały wydane w tych językach na jednym pudełku. Przeważnie gry EA od 2003, z pewnymi wyjątkami jak np. NFS Underground, SSX 3, czy The Simpsons Game były wydawane w trzech językach, czyli polski, czeski i węgierski. W zależności od tego czy okładka umożliwiała na umiejscowienie trzech języków na raz. Tak jest np. z NFS Undergroundem 2, Blackiem, czy Burnoutem 3.

Action

Cytat: JBSuper w Lipiec 17, 2024, 19:15
Zgadza się, ale były jej dwa wydania, a w zasadzie trzy, jeśli liczyć wydanie platynowe.

Jeżeli Game-ID jest to samo (np. BLES1111) to zawartość nośnika jest dokładnie taka sama. W PS2 i PS3 nie ma odstępstw od tej reguły.

JBSuper

Cytat: Action w Lipiec 17, 2024, 23:37
Jeżeli Game-ID jest to samo (np. BLES1111) to zawartość nośnika jest dokładnie taka sama. W PS2 i PS3 nie ma odstępstw od tej reguły.

Miałem na myśli samą dostępną papierologię, GameID niezależnie od wydania jest takie samo w tym przypadku, więc tu spokojna głowa.

CitroUrb

Cytat: MrPepka w Listopad 06, 2023, 01:43
Jeśli ktoś chce iso tego chorwackiego wydania to piszcie mi na privie, podeślę. Chyba, że administracja nie ma nic przeciwko aby i tu link wstawić

Hejka, czy ktoś jeszcze ma może iso tego wydania i byłby chętny mi wysłać link na priv?
Z góry dzięki :D