Gry po polsku na PS2

Zaczęty przez Janusz, Marzec 19, 2017, 18:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Action

Cześć kwestii Buzz wypowiada głosem Boberka a część głosem Gąsowskiego  ;D

Janusz

zenq

dobra dobra, dawaj iso! ;-)
nie bedziemy z wysp tego ściągać, bo to tam też żadkość, mieli swoje brain of the UK i tych u nich masa, a brain of the world na irlandie ma inny numer, kilka sztuk 55424 jedynie sie przewala w dosc sporych cenach.

MrPepka

Jeśli ktoś chce iso tego chorwackiego wydania to piszcie mi na privie, podeślę. Chyba, że administracja nie ma nic przeciwko aby i tu link wstawić

hankie

Cytat: MrPepka w Listopad 06, 2023, 01:43
Jeśli ktoś chce iso tego chorwackiego wydania to piszcie mi na privie, podeślę. Chyba, że administracja nie ma nic przeciwko aby i tu link wstawić
Hej, w postach absolutnie nie polecamy warezu C:-)

mattek

Masakra, dzięki uprzejmości kolegi @MrPepka możemy potwierdzić, że Buzz! Polskie Łamigłówki wyszedł oficjalnie w polskiej wersji językowej na PS2 ???

Teraz pytanie: dlaczego Sony pofatygowało się o przygotowanie pełnej polonizacji gry dla PlayStation 2, skoro w naszym kraju nigdy oficjalnie takie wydanie nie pojawiło się na półkach sklepowych?

MrPepka

A sprawdzał ktoś czy coś jest nie tak z polską wersją? Może też była zbugowana jak polskie wydanie Mega Quiz?

mattek

Na szybko zauważyłem, że prowadzący posiada zarówno głos Piotra Gąsowskiego, jak i Jarosława Boberka, ale takie zjawisko chyba występowało również w wersji na PS3?

Janusz

Cytat: mattek w Listopad 06, 2023, 14:56Teraz pytanie: dlaczego Sony pofatygowało się o przygotowanie pełnej polonizacji gry dla PlayStation 2, skoro w naszym kraju nigdy oficjalnie takie wydanie nie pojawiło się na półkach sklepowych?

Nie musieli się za wiele fatygować, w sensie wersja na PS2 miała wyjść po wersji PS3 i to chyba ta sama gra, podobnie jak wersja na PSP. Na drugiej podstronie wrzucałem screeny z oficjalnej strony Sony Polska odnośnie tego wydania. Wątpię by gra była wadliwa, bo to pewnie ten sam kod co na wspominanych platformach. Mówimy o drugiej połowie 2009 roku więc już trochę PS2 było leciwe może uznali, że nie ma sensu tego wydawać. Wszystkie Buzzy wydano do 2008 roku na PS2 w PL.

MrPepka

W sumie to jeszcze powrócę do tego wątku bo mam pytanie. Czy ktoś kojarzy takie cudo jak PlayStation 2 Magazyn czy coś w tym rodzaju? Wygrzebałem info, że było u nas w Polsce wydawane w latach 2003-2008. Czy wszystkie nr tej gazety miały dołączane płyty z demami? Czy jakaś biblioteka w ogóle posiada ten magazyn (ewentualnie czy ktoś ma komplet płyt z tej gazety)? Sprawdzałem katalog Nukat, ale nie znalazłem tam tej gazety :(

Janusz

Tak wszystkie miały płyty :) Mam większość numerów choć bez samych płyt. Tyle, że to są zwykłe demka, w sensie to samo co dołączano do Oficjalnego Magazynu PS2 w UK i innych krajach. Wpiszesz w google coś ala  'official ps2 demo discs download' i na pewno od razu znajdziesz je do pobrania ;)

MrPepka

OK. Wolałem się upewnić bo w redump mamy 3 płyty z tej gazety (system DVD-Video tak więc widzą je jedynie dumperzy którzy mają konto na redump.org i sami dodali tam swoje dumpy) i wszystkie 3 są z 2003 dlatego wolałem się upewnić czy jeszcze jakichś polskich edycji płyt z demami dołączanymi do Magazynu PS2 nie było :)

MrPepka

A i dodam, że te 3 dump'y płyt z gazety które wymieniłem to płyty które mają normalnie polskie menu, wszelkie materiały które tam są są normalnie po polsku

MrPepka

Na streamie Bonkola namierzyłem kolejną polską wersję na PS2. Gierka Spy Toy posiada polską wersję z pełnym dubbingiem (przynajmniej tak streamer twierdzi)

MrPepka

Przy okazji. Czy ktoś by zweryfikował istnienie polskiej wersji gry EyeToy Groove? W necie jest screen z tyłu pudełka tej gry z wymienionymi językami: Polski, Czeski, Węgierski i Rosyjski. Bonkol u siebie na pewno tej edycji nie ma