Taśma R45-0352 do DualShocka 2 w odmianie Mitsumi /zamiennik

Zaczęty przez JBSuper, Grudzień 08, 2024, 03:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

JBSuper

Siemka. Kupię tasiemca o nr. R45-0352 do DualShocka 2 w odmianie Mitsumi. Niestety w moim egzemplarzu doszło do degradacji węglowego styku na miejscu R1 i totalnie taśma straciła rezystancję, cały pad zwariował. W dodatku ma też korozję na ścieżkach, której średnio opłaca mi się ratować tym bardziej. Na Ali brak tych taśm i po rozmowie z tamtejszym sprzedawcą nie spodziewa się ich już więcej. Jest jedno ogłoszenie w Holandii i taśma o ile przyszła zgodna z numerami (zamiennik), tak ma wyprowadzenie wtyku do gniazda po zupełnie innej stronie niż u mnie, wyglądał na źle oznaczoną taśmę o numerze R45-0380 na numerach tej, której potrzebuję. Więc zdaję się na Was, być może komuś wala się taka taśma lub wyciorany, lub uszkodzony Dual 2 w tej odmianie i z dokładnie tą taśmą. Dzięki z góry :)

JBSuper

JBSuper

xzer0

A SA1Q43 nie podejdzie? Ja ładuje ją do wszystkiego.

JBSuper

Niestety nie podejdzie. R45-0352 ma wyprowadzone piny po prawej stronie i jest to jedyna taka taśma. Cała reszta ma po lewej stronie pinout.

xzer0

JBSuper

Aż tak zdesperowany nie jestem, żeby zmienić pozycję gniazda. Także czekam na mannę z nieba, ciągle obserwuję te taśmy czy są gdzieś dostępne w cywilizowanych stronach.

JBSuper

Prawdopodobnie wątek będzie do zamknięcia. Znalazłem na Ali taką taśmę i na dniach będę zamawiać. Potwierdzę gdy będą u mnie i jak będą się sprawować, to może pójść w archiwum ;)

Liquid_Snake

Cześć, jestem w tej samej sytuacji co Ty.
Zobaczyłem tę wiadomość, szukając w internecie.
Znalazłeś link do zakupu?

JBSuper

Najpierw chcę mieć pewność, czy to będą te właściwe. Nie chcę tu nieświadomie wprowadzać w błąd. Jak przyjadą taśmy, to chętnie podzielę się źródłem dla potomnych.

Liquid_Snake

JBSuper

Temat do zamknięcia. Taśmy które przyjechały działają. Z jedną różnicą, że mają za czuły próg wejścia gdy się naciska przycisk, przez co siła nacisku od razu z marszu startuje od połowy zakresu. Zgaduję, że jest to kwestia tych pól grafitowych, które są za szerokie i jednocześnie mają przerwę po środku, gdzie w oryginalnej nie miało to miejsca i tam zakres nacisku był równomierny. Niemniej jak @Liquid_Snake prosił, zostawiam link do ich zakupu dla potomnych w zakresie krótkoterminowym: https://a.aliexpress.com/_EI9g8zA. Na zdjęciu będzie to taśma opisana jako W-800.

hankie

A ja z racji możliwej słuszności - wręcz zamieniłem wątek w poradę - a nuż, się przyda!