Przedstaw się i napisz coś o sobie

Zaczęty przez Janusz, Maj 29, 2014, 21:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Dobry wiek na powrót do konsol ;) Witaj na Strefie :)

hankie

Witam również kolegów @Alf i @Huberta (AKA TwoD)!

BTW też wagarowałem z powodu konsoli i 'podcinałem' sobie plan lekcji zauroczony konsolami (wtedy u znajomych). Ważne, że szkoły całkiem pomyślnie kończone o czasie - co pograne, nie będzie hmmm odegrane? ;) Licznych postów na pokładzie Strefy życzę :)

prdzi

Witam wszystkich użytkowników forum na które zaglądam już od dawna

Przyszedł czas na rejestracje

Przede wszystkim moim oczkiem w głowie jest retro.
Głównie era 16 bit i nie ukrywam Nintendo,  a po za tym oczywiście ukochany szarak
(najfajniejsze czasy) oraz studyjne monitory SONY PVM i BVM, których mam kilka.

Z obserwacji widzę, że to nie jest obcy wam temat, a ja w ostatnim czasie mam bzika na tym punkcie, więc liczę na jakieś wsparcie w tym temacie.
Ilość wariantów kabli, połączeń, ustawienia - trochę przeszedłem :D

Skromną kolekcje zaprezentuje w najbliższym czasie ;)

Nocny Wyjadacz

Janusz

Widzę nie dałeś się długo zachęcać do rejestracji ;) Witamy na Strefie :) 

fixxxer1

Witamy i czekamy na zdjęcia kolekcji ;-)

Wysłane z telefonu.

hankie

Cześć @prdzi,
ja z chęcią poczytam o 16 bitach (obcy dla mnie przedział) i sprzętach :)

Wutek

Cześć! Jestem Wutek mam 30lat i jestem retrogamerem... brzmi jak przywitanie na kółku AA... czy to znaczy że jestem uzależniony?... a niech będzie, mogę być  8)

Opowiem krótką historyjkę o sobie. Zajawka na te wszystkie gry zaczęła się w latach "szczenięcych" gdy brat przyniósł do domu atari 2600... miałem wtedy 6 lat i świat nabrał 128 kolorów. Po pierwszym związku, przyszedł czas na kolejny Amiga 500+ którą rodzice odkupili od rodziców kolegi z klasy. Nie zapomnę jak na mnie patrzył ze łzami w oczach gdy wynosiłem mu ją w oryginalnym pudle , z jego własnego domu w eskorcie mojego starszego brata... to było brutalne ale cóż, deal is deal. Z kolejnymi sprzętami szło już z górki. Pegasus,Nes,Game boy,Mega Drive, Snes no i w końcu kolejna rewolucja był PSX na widok którego robiło się WHOAAA... najpierw do kolegi chodziłem przez rok bo kurde nie było kasy żeby sobie takie cudo kupić. Ogrywaliśmy Alone in the Dark 2, Resident evil, no i jego ukochaną Final Fantasy 7 (dziś również i ja z nią romansuje). W końcu mój SNES padł. Wysłużył godziny pracy nad zapewnieniem mi rozrywki. W tedy to był moment by zaatakować PSX i udało się. Pojechaliśmy z bratem na giełdę Warszawską przy ulicy Grzybowskiej i wyszedłem z szarym pudełkiem. Ahh to były czasy. Potem przyszedł czas PCta. Jekie to były emocje obcując z każdym z tych sprzętów. Dreszczyk odpalania nowych gier i wymieniania się nimi z kumplami. Fajnie było  ;)

Więc siema strefaPSX, fajnie że jesteście i macie się dobrze. Czas bym i ja tu dołączył! Pozdro! :D

Janusz

Witamy kolejnego dojrzałego gracza na Strefie ;)

eloiasia1

Również witam kolegę gracza, widzę że my chłopy koło 30 i często nieco "po" mamy podobne początki.
A tak z ciekawości, to było atari 2600 czy może jego klon Rambo, bo w tamtych czasach ciężko było o real deal.

hankie

Hej @Wutek,
witamy na pokładzie, liczymy na dobre doładowanie sentymentem. Też dobrze pamiętam granie po kolegach, PSX w strefie marzeń (hajs hajs...), gdzie u mnie leżał Pegasus/Pegaklon czy swego czasu C64 do grania ;)

Wutek

Cytat: eloiasia1 w Styczeń 19, 2017, 20:13
Również witam kolegę gracza, widzę że my chłopy koło 30 i często nieco "po" mamy podobne początki.
A tak z ciekawości, to było atari 2600 czy może jego klon Rambo, bo w tamtych czasach ciężko było o real deal.

Masz rację. To był Rambo  ::)

PSX666

Witam :) mam 24 stary cap ze mnie... a ludzie mnie spostrzegają mnie za nastolatka ..

hankie

Witam nowego Kolegę,

martwi nas fakt, że mając 24 myślisz, że jesteś starym capem (bez przesadyzmu plizzz :) ). Nie wiek miarą dojrzałości, tak jak hobby, które wyznajemy. Czekamy na soczyste posty :)

prdzi

Cytat: PSX666 w Styczeń 27, 2017, 10:54
Witam :) mam 24 stary cap ze mnie... a ludzie mnie spostrzegają mnie za nastolatka ..

Witam równolatka :) Dzieciństwo to już nie jest, nastoletniość też nie, ale na pewno nie starość :D Przynajmniej ja czuje, że "wszystko" (tylko co?) przede mną
Nocny Wyjadacz

alf

Cytat: PSX666 w Styczeń 27, 2017, 10:54

korekta zgodnie z poprawną polszczyzną: "a ludzie mnie postrzegają jako nastolatka"  8)