Przedstaw się i napisz coś o sobie

Zaczęty przez Janusz, Maj 29, 2014, 21:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

artex_san

Cytat: hankie w Sierpień 28, 2023, 03:12
Siema @artex_san ,
dzięki, że wpadłeś i nawet poświęciłeś czas na zarejestrowanie się. Będzie warto.

Od dawna grasz, czy może miałeś przerwę i tknęło Cię do powrotu?
Gram ok 30 lat, ostatnio raczej sporadycznie. Zakup ps4 dwa tygodnie temu spowodował częstsze sięganie po pada.

hankie

@artex_san
Tym bardziej miło, że odnowiona chęć giercowania i logowanie się na Strefie idą w parze - przelej choć ułamek doświadczenia i wspomnień w posty - będzie git:)

hankie

Cześć @Krzycho ,

miło, że wpadłeś się przywitać. Jednak jesteś core'owym graczem Sony - skoro na N64 jak już wiemy szukasz klienta? Nie masz może żadnych przenośnych konsol?

Paweł

Witajcie. Z tej strony Paweł z małej wioski niedaleko Lublina.
Na konsolach gram od lat i jakoś bardziej mnie to jara niż PC, choć i na nim kilka gier przeszedłem. Zawsze wolałem sony i prawie całe rtv mam od nich.
Często czytałem wątki z tego forum, ale jakoś nie miałem okazji się logować, dopiero wątek o kablu rgb do psx i zdobycie oryginału mnie zmotywowało. Fajnie, że fora jeszcze istnieją i że facebook nie zabił ich, tak jak smartfony zabiły handheldy.
Bardziej kolekcjonuję niż gram. Lubię mieć konsole w stanie jak nowe, do wszystkich prawie mam pudełka, każda jest czysta i zadbana. Do wszystkiego oryginalne akcesoria. Nie uznaję zamienników ze względu na ich tandetną jakość.
Dzisiaj bardzo ciężko znaleźć starszy sprzęt w dobrym stanie, większość to zaniedbane sztrucle. PSP z dobrym analogiem, w którym samochód sam nie skręca to biały kruk. To samo wszelkie pady.
Mam PSX, PS2 (39003), PS3 (CECH-43004A), PSP (1003). PS4 i PS5 na razie nie kupuję. Nie mam czasu grać a gry nie takie tanie i brakuje już powoli na nie miejsca.

Janusz

No to oficjalnie witaj na forum ;)

Akurat w temacie PlayStation wątków na forum i na głównej nie brakuje, więc mam nadzieję zostaniesz z nami na dłużej.

Miłego Strefowania ;)

cinek

Ja bym mocno polemizował z tym zabiciem handheldów przez smartfony, switch jest na to najlepszym przykładem. Rozkwit przeżywają też przenośne komputerki pokroju decka. Jakbym miał grać tylko na tel to bym wolał w ogóle nie grać, takie mam podejście do tego tematu. :)

Mcin

Cytat: Paweł w Listopad 18, 2023, 11:19Nie mam czasu grać a gry nie takie tanie i brakuje już powoli na nie miejsca.
Mniej byś się zajmował kupowaniem, miałbyś czas na granie ;)
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

hankie

Hej @Paweł

Witamy na Strefie! Co do zamienników - cóż, lata mijają, a sprzęty nie młodnieją... Choćby dorwać sprawnego i czystego Dual Shocka do Szaraka - to powoli coraz rzadsza sytuacja nie licząc abstrakcji cenowych i 'Januszy'. Zamienniki są - ale wiadomo, czasem strach takie coś na półce trzymać (sam popełniłem 'test' zamiennego DSa i pada do Xklocka z alliexpress).

mario8883

Cześć jestem Mariusz.

Na forum i stronie bywałem w przeszłości nie raz czytając ciekwostki o konsolach, można tu znaleźć sporo ciekawych informacji  :) Aktualnie mało gram ( chyba że z synem w indyki które można szybko włączyć i wyłączyć i nie są zobowiązujące  :) ) ale za to kolekcjonuje. Na codzień jestem programistą. Moje ulubione gry z dzieciństwa Residen Evil cała seria, Silent Hill, Parasite Eve, Metal Gear Solid itp a aktualnie Mario  , Super MeatBoy,  itp  :)

next THE flex

Siemasz Mario :)
Dobrze Cię widzieć a jeszcze lepiej, że po czasie czytania lektur postanowiłeś założyć profil i wsiąknąć głębiej w świat forumowych debat o konsolach :) Świetnie, że pasja z dzieciństwa pozostała. Osobiście zawsze się cieszę, że ktoś nadal kocha poczciwego szaraka, bo jak tu napisać inaczej jak wymieniasz fenomenalne Parasite Eve jak jedną ulubionych gier from back in the days. Witamy  C:-)
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

Janusz

Witamy na Strefie i liczymy, że i sam założysz kilka wątków lub ożywisz niektóre, żeby można się było lepiej poznać i wymienić doświadczeniami.

hankie

Hej @mario8883 !

A co / w czym programujesz? Jestem troszkę ciekaw, bo dobre kilkanaście lat temu chciałem iść tą drogą - chociaż nigdy nie jest na to za późno ;)
Cytat: mario8883 w Listopad 24, 2023, 01:07Aktualnie mało gram ( chyba że z synem w indyki które można szybko włączyć i wyłączyć i nie są zobowiązujące   ) ale za to kolekcjonuje.
Uu, no to temat ze zdjęciami zbioru pożądany :) Zapraszamy do działania!

mario8883

@next THE flex @Janusz @hankie 
Dzięki za ciepłe przywitanie :)

Jakieś zdjęcia z kolekcji napewno dodam w wolnej chwili  :)

Porgramuje głównie w java/kotlin/javascritpt aplikacje na android.
Masz rację @hankie nigdy nie jest za późno, ogólna zasada we wszystkich językach programowania podobna tylko narzędzia się zmieniają :)

Janusz

Szkoda, że w stronach nie dłubiesz bym Cię pewnie wykorzystał do kilku spraw :D

mario8883

@Janusz  specem nie jestem ale troche na ten temat też wiem :) obsługuje serwer z cpanel w połaczeniu z cloudflare,
komunikacja app->serwer, firebase etc też używam w swojej pracy .
W sprawach związanych z serwerem chętnie pomogę rozwiązać problem w miarę możliwości/umiejętności i wolnego czasu :)