Przedstaw się i napisz coś o sobie

Zaczęty przez Janusz, Maj 29, 2014, 21:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

makumator

Cześć Nazwa, czekamy na pierwsze ciekawe posty.

Janusz

Cytat: NazwaUzytkownika w Styczeń 21, 2019, 03:40Mam nadzieję, że uda mi się zagościć tu na dłużej i dzielić się własną wiedzą i własnym researchem.  8)

Dobry research to podstawa. :) Witamy na forum.

NazwaUzytkownika

-

makumator

Quake96

Resetująca sie konsola to uszkodzony zasilacz. Problem znany szczególnie użyszkodnikom Dreamcasta. Nie pamietam co prawdopodobnie padło, ale zapewne któryś kondensator. Zapodaj odpowiedni temat to ktoś pomoże :)

tomikitwo

Hej, napisałem pierwszego posta na forum po czym odkryłem ten temat. Mam na imię mi Tomek. Grami i zbieractwem różnego typu badziewia z nimi związanego zajmuję się już od jakichś 6-7 lat. Nie zbieram byle czego, a jedynie okazy warte uwagi. W kolekcji mam większość konsol, część w BOXach, część bez, ale wszystkie w bardzo ładnym stanie. Ciągle uzupełniam bibliotekę gier na owe sprzęty. Mam nadzieję, że będzie mi dane wymienić się doświadczeniem z użytkownikami tego forum.

hankie

Siema Tomek!

Cóż za piękne przywitanie ;) Nie muszę Cię długo prosić, byś w dziale o Naszych zbiorach - założył swój temat? ;) Pamiętaj, na spokojnie, zbieranie to nie wyścig - ale z chęcią popatrzymy na itemy nowego Kolegi :)
Cytat: tomikitwo w Styczeń 23, 2019, 14:22Mam nadzieję, że będzie mi dane wymienić się doświadczeniem z użytkownikami tego forum.
Jak nie, jak tak! Witamy!

Dmitrij

Witam wszystkich!
Jestem Dmitrij (nie jest to moje prawdziwe imię). ;)
Zostałem tu zaproszony przez pana Alfa za pośrednictwem OLX.

Mój avatar przedstawia Ike Musume, jest to dziewczynka kałamarnica która w dzień pracuje a noc oraz dni wolne spędza na graniu na "bliżej nieokreślonej" 16 bitowej konsoli z przstawką cd i 32x. ;)
Przedewszystkim zajmuje się szeroko pojętą humanistyką (głównie filozofią) i moja kolekcja książek znacznie przekracza kolekcje gier. Ale i tu chyba nie jest źle!
Systemy jakie posiadam to:
- Sega Master System
- Sega Mega Drive
- Sega Saturn (główne miejsce adoracji)
- Sega Game Gear
- Nintendo Wii
- PlayStation
- PlayStation 2
- PlayStation 3
- PlayStationPortable

Dodatkowo mam stały dostęp do PS Vita i Xboxa 360. O samej kolekcji więcej napisze w miejscu przeznaczonym. ;)
Dodatkowo gram na soim starym PC z zabójczym 512 Ram (bynajmniej nie gigabajtów) i laptopie nie-gamingowym (sprawdza się w "nowszych" grach jak Total War Attila z stałym efektem kinowości).

Swój gust kieruje głównie na gry rpg (najwięcej stare jrpgi), novelki i gry w arcadowym stylu. Uwielbiam kilkugodzinny grind w Phantasy Star łączony z słuchaniem audiobooka czy szybki wyścig w Daytonie lub posiedzieć z przyjacieliem w Bonanza Bro lub jakimś mordobiciu. Jednocześnie nie będę narzekał na gre z ojcem w "Hirołsy" II, a także na spędzenie całego dnia w grze paradoxu lub Total Warze.

Często zabieram jakiś sprzęt na różne mniej znane konwenty (zwłaszcza takie w których sam biore udział jako organizator) które jednak są bardziej ogólnie nerdowskie a mniej skupione na samych grach.
Pozdrawiam!

alf

Witam goraco w naszych skromnych progach!

Super, ze dales sie skusic i dolaczyles do nas!

Apropos starych komputerow to znajdziesz tutaj maniakow (np. Quake96 czy Trzyzet) ktorzy podzielaja podobna pasje.

W dziale ps4 mamy temat "strefa japonskich gier visual novel" w ktorym rozmawiamy o nowelkach, natomiast temat "jrpg na PS4" traktuje o jrpg na ps4 :D

Klasyczne jrpgi (szczegolnie te z psx) tez byly juz omawiane w dziale psx, ale obecnie malo sie w tym watku dzieje. Glownie dlatego, ze ps4 ma tak wiele dobrych jrpg ze az zal pozostawac przy poczciwym psx i archaicznych mechanikach rozgrywki.

Co do ksiazek - wow, nie wiedzialem ze jeszcze papierowe ksiazki sie namietnie gromadzi w dobie audiobookow i czytnikow elektronicznych.

Widze, ze jestes Sega maniakiem. Jezeli kreca Cie gry NTSC-J to obczaj kolekcje TheUrien84 - to nasz strefowy lider w tym temacie. Z nim pogadasz o szeroko pojetym arcade i tego typu klimatach.

Warto tez na biezaco przegladac watek "nasze najnowsze zdobycze" w ktorym zapodajemy zdjecia naszych najnowszych zakupow wraz z krotkim opisem "co jak i dlaczego".

Do zobaczenia zatem w strefowych tematach! :)

Janusz

Witaj na Strefie! Fajnie, że @alf Cię skusił do zajrzenia w nasze skromne progi. ;)

pawloosw

Powitać.
Lista posiadanego retro dobytku konsolowego wprawia w osłupienie.  ???

adikropkaer

Witamy na strefowym pokładzie! Nazwa Dmitrij jest losowa, czy interesujesz się wschodem?

Rocho

Ilość segi imponuje, a że Saturn to niespełnione marzenie odkąd za małolata zobaczyłem reklamę Nights into Dreams w jakieś gazecie to imponuje mi jeszcze bardziej. Cyklicznie łapę zajawkę by sobie sprawić Saturna, najlepiej zaczipowanego białego Japończyka z action replay co by mieć maszynę która obsłuży wszystko. Naszczęście mi przechodzi po jakimś czasie ;)
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

alf

Rocho moge spelnic Twoje saturnowe marzenie :D

Rocho

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/