Aktualności

MiSTer FPGA

fixxxer1 · 26184

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #225 dnia: Września 23, 2025, 12:08:11

Offline 12step

Odpowiedź #226 dnia: Września 23, 2025, 13:10:44
Miewali chyba opóźnienia i obsuwy. Ja w końcu doszedłem do wniosku, że nie potrzebny mi Mister, bo kupię i włączę dwa razy.

ore ore szabadabada amore

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #227 dnia: Września 23, 2025, 20:49:33
Odświeżam, bo szarpnąłem się dzisiaj na tę konsolkę SuperStation One z dockiem. Z dostawą i zaliczką na docka zapłaciłem mniej więcej 850zł ($235 z czego 199 konsola, 5 zaliczka na dock, a 31 dostawa do PL). Brałem od nich ekran do Switcha Lite i jestem bardzo zadowolony. Jak będzie z konsolką, to przekonam się pewnie dopiero za parę miesięcy, ale na pewno zdam raport ;)

Gratuluje odważnego ruchu. Ja się powstrzymałem bo nie mam zaufania do żółtych i do preorderów. Sprzęt zapowiedziano prawie rok temu i od tamtego czasu zupełnie nic nowego nie pokazali, nie ma też konkretnej daty premiery. Wysyłki przewidują wystartować jakoś na początku 2026, ale to wciąż wydają się tylko przewidywania. Daj znać jak będziesz miał od nich jakiś update.

Offline zenq

Odpowiedź #228 dnia: Września 23, 2025, 21:50:11
Nie sledze dokladnie, ale na tweeterze cos tam.co chila pokazuja, a to prototypy, a to odpalanie, a to pokazali sprzet do produkcji obudowy, no cos tam sie dzieje. Daty wysylki sa okreslone kwartalnie, teraz jest preorder na trzecia partie, z planowana wysylka na 1q26, wczesniejsze mialy wczesniejsze daty, choc chyba sie z pierwsza nie wyrobili (chyba 3q 25 mialo byc...)

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #229 dnia: Września 23, 2025, 22:25:49
Jak pisałem, wcześniej już u nich brałem ekran do Switcha Lite i nie mogę narzekać, ani na jakość produktu, ani na obsługę klienta. Jak były obsuwy to byłem na bieżąco informowany wraz ze szczegółowymi wyjaśnieniami (jakbym chciał wydrukować maila z informacją to miałby kilka stron A4 ;). Gdy zmieniałem zamówienie również nie było problemów, szybko odpisali, szybko zwrócili różnicę w cenie.
Dlatego na bazie tych doświadczeń akurat jestem spokojny, że dostanę zamówiony produkt, a jeśli będą jakieś opóźnienia to będę na bieżąco informowany.

Offline zenq

Odpowiedź #230 dnia: Września 23, 2025, 22:42:14
Mi to szkoda, ze mamy niby pelna emu sprzetowa, oryginalne memorki, pady, podpniemy pod CTR ale zeby odpalic plyte to trzeba docka dorzucic, ktory juz tak fajnie nie wyglada to raz, a dwa to zapewne bedzie zrzucal plyty w obraz, a nie odpali bezposrednio jak psx.
Z drugiej strony mamy pelnie mozliwosci co do monitora czy padow, a i tak wygodniej grac z obrazow. Ladne to to kurde i troche korci...

Offline 12step

Odpowiedź #231 dnia: Września 23, 2025, 22:47:42
No jest Polymega bez docka

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #232 dnia: Września 24, 2025, 20:00:39

Polymega? Przecież to nie istnieje. Pokpili sprawe dystrybucji, sprzęt jest wręcz nie do kupienia.

Nie sledze dokladnie, ale na tweeterze cos tam.co chila pokazuja, a to prototypy, a to odpalanie, a to pokazali sprzet do produkcji obudowy, no cos tam sie dzieje.

A widzisz, nie mam tweetera, obserwuje tylko ich strone www a tam nic się nie zmienia. Trzymam kciuki by się ten projekt udał.

Offline 12step

Odpowiedź #233 dnia: Września 24, 2025, 21:33:53
Polymega? Przecież to nie istnieje. Pokpili sprawe dystrybucji, sprzęt jest wręcz nie do kupienia.

Ktoś z forum posiada.

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #234 dnia: Września 24, 2025, 22:29:19

Przecież to kolekcja emulatorów na Linuxa. MAME, Mednafen, Kega ... Masz cienkiego laptopa? Masz Polymega.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline psmaniac

Odpowiedź #235 dnia: Września 24, 2025, 22:39:08
Ktoś z forum posiada.
@Don chyba kupił o ile mnie pamięć nie myli.

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

Offline Cloud Strife

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #236 dnia: Września 24, 2025, 23:46:09
Na profilu Takiego Udona w serwisie Bluesky regularnie pojawiają się wpisy z postępem prac nad  konsolką FPGA oraz pozostałymi produktami. Dla zainteresowanych - https://bsky.app/profile/takiudon.bsky.social

Offline 12step

Odpowiedź #237 dnia: Września 26, 2025, 11:04:00
Przecież to kolekcja emulatorów na Linuxa. MAME, Mednafen, Kega ... Masz cienkiego laptopa? Masz Polymega.

Niuanse, a w praktyce to samo

SMF spam blocked by CleanTalk