Evercade VS

Zaczęty przez makumator, Kwiecień 23, 2021, 15:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

12step

Nazwa firmy to Blaze a nie Evercade. To ci od nie za bardzo jakościowych gierek podłączanych do telewizora i handheldów  z grami segi O0
ore ore szabadabada amore

Mcin

Akat doktoryzowałem się w tym kiedyś i to nie ta sama firma, tylko zbieżność nazw.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Megadeth

@Mcin ma rację. To nie są te same firmy. Konsolki segi robi AtGames pod nazwą Blaze i to paździeż. Robią też wersję ala handheld.
Nie ma to nic wspólnego z Blaze, które robi Evercade.

12step

Czuję się poprawiony. Dotąd byłem przekonany, że to firma, która zaczęła od tych plug n play joypadów do telewizora i skończyła na systemie Evercade.

mariusz391

Kolejny Evercade zrecenzowany przez Arhona. Niby bez szału, ale też bez widocznych wad, więc jak kogoś bawi udawanie gry na automacie może przemyśleć zakup

12step

No nie wiem troszkę małe.

Mogli dać ten ekran od krańca do krańca bez tej ramki, jak całość ma wielkość większej książki

Janusz

Właśnie widziałem. W sumie nie jest źle, ale sprzęt zupełnie nie dla mnie. Zaskoczyło mnie, że ta jakość taka średnia i to od razu widać. Z drugiej strony czego oczekiwać za tysiaka. Plus że czyta karty i spoko, że nawet dwa na raz.

Morden

Cytat: mariusz391 w Luty 11, 2026, 20:13jak kogoś bawi udawanie gry na automacie może przemyśleć zakup

Na pewno fani się znajdą, ale dla mnie bez sensu. Kupujesz arcade stick i grasz na TV, albo sprawiasz sobie maszynę z kineskopem. Po cholerę bawić się w jakieś bzdury w ułamku skali. Ni to małe, ni to duże, ergonomia tragiczna ...
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

makumator

Kupiłem z przeceny wersje mega Man już jakiś czas temu, i nie powiem bo ogólnie to było mocno średnio/słabo się grało na stocku (4/10). po modzie u @MVS to jest feel 8/10, zmienił mi joystick na twardszy, bardziej go czuć, buttony tez poprawiliśmy, ale docelowe lecą mi z AliExpress , strzelam ze będzie 9/10. Knights of the Round , Final Fight czy Technosy - zajebista sprawa. Głośniczki dają feel prawdziwej budy , na żywo trzeba obczaić. Ja ktoś ma carty i możliwość przerobienia (imo - koniecznie), to za okolice 600pln to byłby dobry deal + nie bez znaczenia dla mnie jest fakt , ze to licencjonowane - oryginalne produkty. Bez sensu? Pewnie dla 99% ludzi tak, ale ja zbieram sobie te mini-cabinety, mam duże biurko i po środku mogę sobie w przerwie od pracy raz w tygodniu jakiś postawić i zrobić kilka rundek w to i owo, jednocześnie ruszając myszką co 5 minut żeby się świeciło zielone światełko na slacku czy teamsach - kto robi na zdalnej kuma o co chodzi. Wiec mi takie rzeczy pasują, na nawet dokupię w przyszłości jeszcze kilka innych które mam na oku. Ale mimo wszystko uważam ze że Alpha to fanaberia dla 1% świrów, bez cartów czy parcia na mini-emu-arcade na blat , są lepsze i tańsze rozwiązania na rynku.

12step

Cytat: makumator w Luty 11, 2026, 22:04zmienił mi joystick na twardszy, bardziej go czuć

O0