PS3 vs X360

Zaczęty przez makumator, Wrzesień 19, 2018, 07:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

makumator

Rozumiem zamysł tematu, ale moim zdaniem zestawianie 2 innych generacji nie ma sensu. Tym samym mógłbym za jakiś czas napisać, ps3>PS2, bo ma 'lepszą grafikę i gry' i 'fajniej się gra'. I looknij na Killzona z PS2, a potem na KZ3 - co wybierze casual? Także, chybione porównanie, ale jest kilka cennych uwag od Bodzio, hankie, Manifest.

Natomiast porównania wewnątrz generacji - jak najbardziej poproszę: np. oczywista nierówność ps3>x360

hankie

Cytat: makumator w Wrzesień 19, 2018, 07:30jak najbardziej poproszę: np. oczywista nierówność ps3>x360
Gorący temat, podgrzewasz - kości zostały rzucone! :)

JT

Cytat: makumator w Wrzesień 19, 2018, 07:30
Natomiast porównania wewnątrz generacji - jak najbardziej poproszę: np. oczywista nierówność ps3>x360
Tutaj nawet nie ma nad czym się zastanawiać X360 bije pod praktycznie każdym względem PS3, jedynie po za jakością filmów :)
PS2MR

hankie

Cytat: JT w Wrzesień 19, 2018, 20:33
Cytat: makumator w Wrzesień 19, 2018, 07:30
Tutaj nawet nie ma nad czym się zastanawiać X360 bije pod praktycznie każdym względem PS3, jedynie po za jakością filmów :)

Hm, coż za celna odpowiedź. Ja zawsze miałem przewyborne widowisko na początku 7 generacji - fanboizm plus krwiożerczość. Jak dla mnie kwestie techniczne vs 'które exy lepsze' było tematem rzeką ;) Sam mając najnowszą konsolę z 7 generacji - śmiem twierdzić, że kwestie techniczne już w takich starych urządzeniach wchodzą na daaaaleki plan ;) i rdzeń stanowią gry.

Które lepsze? Co kto lubi - chyba że się mylę?

Pawel100686

Obecnie konsole typu X box 360 czy Ps3 są w takich cenach że śmiało można posiadać obydwie  C:-) , gdy te konsolki były na topie posiadałem X Box a i ogrywałem GoW 1,2,3 Halo wszystkie Forzy , PGR i całą masę innych tytułów , ale PS3 miało jedna przewagę , można było grać przez internet bez konieczności kupowania abonamentu ! Zależy co kto lubi,  za to teraz nadrabiam zaległości z Ps3 , i też jest w co pograć 8)

makumator

JT, dodajmy jeszcze, że X360 zdecydowanie wygrywał przez nokałt w kategoriach:
Najbardziej psujacy się sprzęt
Najbardziej rysująca płyty konsola
Najfajniejszy pad - ale do FPPów i na duracele

Pawel100686

Cytat: makumator w Wrzesień 20, 2018, 10:59
Najbardziej psujacy się sprzęt
Najfajniejszy pad - ale do FPPów i na duracele
Widocznie ja miałem dużo szczęścia ?, jedną konsolkę posiadam już dziewiąty sezon i nigdy nic złego się z nią nie działo a przerobiłem na niej około stu pozycji. A co do pada kwestia gustu ,jedyny minus granie w bijatyki do dziś nie przywykłem ?.

SALADYN

Gdybym miał podsumować walkę o dominacje w poprzedniej generacji to powiedziałbym że Microsoft dobrze zaczął i zyskał sporą przewagę mimo początkowych kłopotów z awaryjnością czy kontrowersyjnych rozwiązań jak płatny online, paluszki w padach czy przestarzały nośnik. Przewagi tej jednak kompletnie nie wykorzystał. Tymczasem Sony uczyło się na własnych błędach i koniec końców dogoniło konkurenta a w kolejnej generacji zdublowało go już dwukrotnie i nic nie wskazuje na to żeby zwolniło.
Dla mnie ostateczny wynik siódmej generacji konsol to remis między X360 a PS3. Wii na pierwszym miejscu to było pyrrusowe zwycięstwo osiągnięte tylko dzięki podatnemu gruntowi jakim było casualowe granie które na domiar złego odbiło się czkawką przy okazji WiiU.

hankie

Jak twierdzi mój przedmówca, my tu pitu pitu and the winner is Nintendo Wii ;)

Cytat: makumator w Wrzesień 20, 2018, 10:59Najbardziej psujacy się sprzęt
Najgorsze było to, że o pierwsze Xy trzeba było raczej dbać. Hardkorowy każualizm mu nie sprzyjał, typu konso w szafce, grube długie granie i szybkie wyłączenie. Raczej właśnie trzeba było dbać - wtedy jak widać powyżej - konsola służyła. W sumie długo potem wyszło, że PS3 FAT też miało wadę - ale chyba to mniejszym wymiarem uderzyło.

Ogólnie jako fan (nie fanboj) Sony zaskoczyło mnie że X360 wyszedł tak szybko... Gry na DVD, brak HDMI i dysku w wersjach biednych. Ale powiem szczerze, że wśród znajomych była bardziej popularna, mieli zniżki na baterię w kiosku (LOL) i grali jak wściekli, potem konsola była bardziej 'swojska'. Myślałem, że po kolejnych bardziej dopracowanych modelach - X360 nie pozwoli PS3 podskoczyć. Ale stało się inaczej - chyba jednak przez bardziej znaczące tytuły. Ba i ten płatny multik na X...

Czasem sobie myślę, by kupić zdrowego Xa do PS3, też po to by móc ograć gry z X classic :) a starego kloca schować - Xy u nas są jeszcze tańsze niż PS3 w używkach....

bms

Taki mini off top: Może ktoś doradzić którego 360 kupić, żeby nie martwić się o awarię? Z tego co mieli znajomi, to każda wersja pada... Chciałbym mieć jednego w kolekcji ;)

VectroV

Wszystkie od Elite w górę, jak dbasz tak masz.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Pawel100686

Ile modeli konsol tyle opinii ?ja posiadam X BOX w wersji ARCADE ,zakupiona była 9 lat temu i do dziś działa bez problemowo, domyślał się że kolejne konsole wzbogacone o wbudowane wifi i większe dyski ,będą ciekawszą opcją ?.

hankie

Cytat: Pawel100686 w Wrzesień 20, 2018, 15:03zakupiona była 9 lat temu i do dziś działa bez problemowo
I to jest to. Mój znajomy na PS3 FAT od nowości i działa spoko. Ja swoją bezmyślnie po czasie stania luzem wcisnąłem dizajnersko we wnękę szafki RTV i po pewnym czasie zagotowała się (będę wciąż wspominał świadectwo bezmyślności...) Mimo tandetnego wykonania dzisiejszej elektroniki jak się troszkę człowiek rozczuli - to działa elegancko. Chłopak siory ma Arcade zaraz po premierze, sądząc po stanie to chyba używane na budowie - ale wciąż działa ;)

bms

Cytat: VectroV w Wrzesień 20, 2018, 14:56
Wszystkie od Elite w górę, jak dbasz tak masz.
Właśnie ostatnio jednego Elite naprawiałem opalarką ;) Ożył ale dalej są z nim problemy. Stał normalnie na stole całe swoje życie, tylko że na sztorc, a nie na płask. Może tu jest pies pogrzebany.

makumator

Szczerze, to obcowałem (tzn. ja + ziomki) z kilkunastoma sztukami od pierwszych do ostatnich modeli, praktycznie każdy mniej lub bardziej nawalał...... poza Model E. Zero problemów, mój osobisty praktycznie 4 lata działał w różnych warunkach, był pożyczany i molestowany, a nigdy nie zawiódł. Tego bym brał, jako najbardziej bezpieczny.