Dyskusja o Limited Run Games

Zaczęty przez Janusz, Wrzesień 29, 2022, 19:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Ekipa z LimitedRunGames ogłosiła dzisiaj rozpoczęcie zupełnie nowej działalności pod nazwą Press Run skupionej tym razem na książkach poświęconych branży gier. Wiele pozycji już jest dostępnych, a za niedługo pojawi się również coś dla fanów PlayStation

https://strefapsx.pl/limited-run-games-ksiazki-o-grach/

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam tylko nadzieję nie będzie to masówka i drukowanie wszystkie co popadnie i dotychczas krążyło w sieci w PDFach głównie.

Mcin

Też będą drukować po 1000 sztuk i pompować tym cenę? :P

Jak na razie oferta wydawnicza nie zachwyciła mnie, takie tam katalogi. Zobaczymy jak pójdzie dalej.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Janusz

Podobno nie, to znaczy mają być dostępne dopóki będzie zainteresowanie. Ciekaw jestem tej pozycji o PSX bo kurde, ponoć to reprint czegoś co zostało już wydane przy 15leciu PlayStation, ale za cholerę nie kojarzę, a co jak co, w tym temacie raczej nie mam dużych braków ;)

SALADYN

Przy ich kosztach wysyłki i naszych podatkach raczej nie wróżę sukcesu temu przedsięwzięciu, na pewno w europie będzie kiepsko z zainteresowaniem o ile nie ogarną jakiejś lokalnej sprzedaży przez amazon np.

Megadeth

Jestem bardzo tego ciekawy, choć trzy strony przykładowe jakie można zobaczyć na stronie LRG szału nie robią. Co będzie w środku? Czy zawartość będzie wartościowa? Jakoś średnio to teraz wygląda.

12step

Wygląda biednie, ale to wydawnictwo hobbistyczne a nie jakieś wysokonakładowe książki czy albumy.
ore ore szabadabada amore

SALADYN

https://limitedrungames.com/blogs/news/limited-run-shipping-initiatives-2023

Limited Run zamierza wprowadzić trochę zmian w swoim biznesie. Najbardziej interesującą informacją jest europejska wersja sklepu.

CytatLRG Europe - Coming 2023

Finally, the most exciting change we're making is implementing our European shipping branch to better serve our customers across the Atlantic. We're partnering with GOE (Game Outlet Europe) out of Karlstad, Sweden, which will handle our warehouse and fulfillment operations. Alongside the new fulfillment center, Limited Run will launch a Europe-facing website around the same time.

We'll have more details to share in the coming months, but you can expect our European operations to launch in 2023!

Żadnych konkretów co do tego jak ta współpraca wpłynie na nasze zakupy. Można spokojnie liczyć na niższe koszty wysyłki ale czy będziemy mieć osobną ofertę z rozliczaniem się w EU czy po prostu przerzucenie odpowiedzialności na inny podmiot ? To się dopiero okaże.

Lothar

Cytat: SALADYN w Marzec 16, 2023, 13:32Żadnych konkretów co do tego jak ta współpraca wpłynie na nasze zakupy. Można spokojnie liczyć na niższe koszty wysyłki ale czy będziemy mieć osobną ofertę z rozliczaniem się w EU czy po prostu przerzucenie odpowiedzialności na inny podmiot ? To się dopiero okaże.

"Alongside the new fulfillment center, Limited Run will launch a Europe-facing website around the same time." Czyli szykują się do tego aby otworzyć swój europejski Oddział, a to oznacza brak dodatkowego vatu przy zakupie. Najwidoczniej spadły im obroty od europejskich graczy, którzy nie chcą płacić sporych kosztów przesyłki (kiedyś w tych 15 $ za wysyłkę był już wliczony DDP, teraz to dużo większy koszt). Jeśli to wypali to super, ciekawi mnie tylko czy rzeczywiście przyśpieszą produkcję swoich gier, bowiem czekanie rok na niektóre tytuły to cyrk na kółkach.

SALADYN

Cytat: Lothar w Marzec 16, 2023, 13:59Czyli szykują się do tego aby otworzyć swój europejski Oddział, a to oznacza brak dodatkowego vatu przy zakupie
Nie ma mowy o europejskim oddziale a współpracy z innym sklepem i tylko osobnej stronie do zamawiania. Dajmy im jednak trochę czasu, jeśli im się sprzedaż rozwinie znowu do sensownego poziomu to może pójść w bardzo dobrą dla nas stronę.

Cytat: Lothar w Marzec 16, 2023, 13:59...ciekawi mnie tylko czy rzeczywiście przyśpieszą produkcję swoich gier, bowiem czekanie rok na niektóre tytuły to cyrk na kółkach.
Lol, moje ostatnie zamówienie to prawie półtora roku od jego opłacenia do otrzymania paczki. Niektórzy czekali i dwa lata na swoje rzeczy.

Lothar

Cytat: SALADYN w Marzec 16, 2023, 14:19Nie ma mowy o europejskim oddziale a współpracy z innym sklepem i tylko osobnej stronie do zamawiania.

Może "oddział" to nie do końca właściwe słowo lecz taka strona miałaby tylko sens gdyby sprzedawane tam produkty miałyby charakter towarów Wspólnotowych, a gracze nie musieliby płacić vat. To jest do zrobienia, podobnie jak NISA (i inne firmy podlegające pod Reef Ent.) stworzyła stronę na Węgrzech.

SALADYN

Cytat: Lothar w Marzec 16, 2023, 14:28...taka strona miałaby tylko sens gdyby sprzedawane tam produkty miałyby charakter towarów Wspólnotowych, a gracze nie musieliby płacić vat.
Zgadzam się, tylko że właściwie to nic nie napisali jakie towary nam zaoferują i to też mnie zastanawia czy skończy się po prostu na imporcie ich produkcji na stary kontynent, czy może dostaniemy własne wydania gier z ratingiem pegi, lokalizowaną papierologią itp. Trzeba czekać aż podadzą jakieś konkretne informacje.

Janusz

Brzmi ciekawie, skoro tu mają mieć magazyn w Szwecji i ma powstać europejska wersja sklepu to powinno być szybciej i przede wszystkim taniej.

Swoją drogą książkę o PlayStation mieli wydać w październiku, mamy marzec i dalej mam na stronie status w produkcji ;/ Coś takiego chyba nie wymaga dużego nakładu prac, zwłaszcza że to reprint. Zresztą ta ma być bardziej książeczka chyba niż jakieś opasłe tomisko.

JAPONIEC

Wszystko wymaga pewnego capacity, a jak możliwości produkcyjne są wąskim gardłem na każdy ich release to równie dobrze zaczną drukować na koniec roku :). Ja tam przywykłem.

Trzyzet

Cytat: Bodzio w Marzec 16, 2023, 18:56Coś takiego chyba nie wymaga dużego nakładu prac, zwłaszcza że to reprint.
Lecą w kulki, jest w UK koleś robiący crowdfundingowo czasopisma i książki Fusion o retrogamingu i wydaje to w dużych ilościach bez najmniejszego problemu. Kwestia organizacji.

JAPONIEC

Jak masz taki backlog jakiego się dorobili to na wszystko musi przyjść kolej. Oni nie są w stanie skalowac swojej produkcji na satysfakcjonującym poziomie. Oczywiście nie zamierzam ich bronić, zwłaszcza po akcji gdzie wywalili na zbity ryj laskę po tym jak zaszantażował ich trans ze skłonnościami pedofilskimi. Dlaczego zaszantażował? Bo łaska cieszyła się na Twitterze ze zagra w Hogwarts Legacy. AMEEEERICA FUCK YEAH!