Nintendo Switch rozładowana bateria

Zaczęty przez psmaniac, Marzec 17, 2021, 09:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

psmaniac

Długi czas nie używałem switcha i nie mogę naładować konsoli ??? Jakieś 2-3 miesiące była nieużywana. Kiedyś miałem podobnie, to jak nie szło z ładowarki to dało rade z docka, teraz ani tak ani tak. Z power banka tez nie da rady. Zapala się ikonka podczas ładowania i gaśnie i tak w kółko :o  Miał ktoś tak?
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

mattek

Na początek zostaw go na noc podłączonego do ładowarki i zobacz co się stanie. Switch lubi wyciskać wszystkie soki z akumulatora :D

Pstryka na dłuższy postój chyba najlepiej zostawić włożonego do stacji dokującej. W Internecie jest masa postów o konsolach, które po kilku miesiącach leżenia po prostu umierają.

psmaniac

Cytat: mattek w Marzec 17, 2021, 09:52Na początek zostaw go na noc podłączonego do ładowarki i zobacz co się stanie. Switch lubi wyciskać wszystkie soki z akumulatora :D

Pstryka na dłuższy postój chyba najlepiej zostawić włożonego do stacji dokującej. W Internecie jest masa postów o konsolach, które po kilku miesiącach leżenia po prostu umierają.

Całą noc ładowałem i dupa blada.

mattek

W takim układzie rozkręć plecki konsoli, ściągnij blachę uważając na tasiemkę slotu microSD i zmierz napięcie na akumulatorze.

SALADYN

Ja swojego switcha włączyłem ostatnio pierwszy raz od początku grudnia i bateria miała nadal 97%. Leżała wyłączona, poza dockiem bite trzy miechy.

alf

Cytat: SALADYN w Marzec 17, 2021, 12:42
Ja swojego switcha włączyłem ostatnio pierwszy raz od początku grudnia i bateria miała nadal 97%. Leżała wyłączona, poza dockiem bite trzy miechy.

Może macie różne konsole - Ty V2 a psmaniac V1.

Czy przypadłością Switcha nie były czasem awarie układu ładowania ?

psmaniac

Mam V1. Rozkręcę i spróbuję to naprawić, ale wiecie co? Mam tej konsoli po sam pas, najpierw wymiana dryfujących joyconów, a teraz to?  Serio ? Konsola ląduje niedługo na OLX.

SALADYN

Cytat: alf w Marzec 17, 2021, 12:55Może macie różne konsole - Ty V2 a psmaniac V1.

Moja sztuka (V2) jest też jeszcze bardzo "świeża", kupowałem ją na black friday.

Atr3ju

Czyli po takiej awarii Switch nadaje się tylko do grania w stacji albo mobilnie na kabelku zasilania lub z powerbanka ?
Ewidentnie taka cena może być niższa, o ile ?

psmaniac

Odkręciłem 5 śrubek i ... śrubokręt się rozjechał  >:( , myślę, trza zamówić z amazona  :-\  No to wrzuciłem do docka, a niech leży, może załapie i ? Zaczęło się ładowanie  8)
Sumując całe zdarzenie, był wk///rw niezły. No nic trochę ochłonąłem, na przyszłość trzeba będzie pilnować żeby się pstryk nie rozładowywał, a jak już, to dzień i noc musi posiedzieć w docku.

mattek

Super, że to jednak tylko bateria się rozładowała, a nie uległ awarii któryś z tych felernych układów :D