Aktualności

Nintendo Switch - wątek ogólny

Janusz · 94475

Offline Megadeth

Odpowiedź #630 dnia: Grudnia 30, 2024, 08:52:11
Ale, że będą dalej wychodzić EXy z Nintendo na Switch 1? Nie ma szans, to już jest dychawiczna konsola i wiemy wszyscy jak nawet exy chodzą na niej (drony fps to normalka)

Nowy switch, nowa moc i pewnie na premierę coś będzie mocnego, nowego, z czym by sobie Switch 1 nie poradził. Poza tym trzeba jakoś zachęcić do kupna nowej konsoli, a nowy Mario w 3D byłby do tego idealny.

Czyli kup switcha 2, masz nowe exy, super grafie i wsteczna kompatybilność.

Offline mariusz391

Odpowiedź #631 dnia: Grudnia 30, 2024, 09:07:54
Czyli kup switcha 2, masz nowe exy, super grafie i wsteczna kompatybilność.
A ja wam się radzę wstrzymać. Nintendo DS był najpopularniejszą konsolą w historii Nintendo. A jak było z 3DSem? Sprzedawał się na początku tak fatalnie że Nintendo praktycznie od razu po premierze musiał się ratować obniżką ceny by cokolwiek sprzedaż ruszyła. I też miał niby kompatybilność wsteczną która jak widać wtedy #nikogo. A po tek obniżce co nie dziwne najbardziej wścielki byli ci co kupili w pełnej cenie na premiere i w zamian dostali jakieś gierki z virtual console z NESa. Więc żebyście wy nie byli tymi słynnymi ,,wściekłymi graczami'' po zakupie Switcha 2

Offline Manifesto

Odpowiedź #632 dnia: Grudnia 30, 2024, 09:25:20
Ciekawe jak szybko po premierze S2 porzucą wsparcie Switcha. N w przeszłości szybko odcinało swoich liderów. N64 wręcz natychmiast po pojawieniu się GameCube. Kostka krótko po wyjściu Wii przestała być wspierana. Wii pół roku od wydania WiiU zaczęło świecić pustkami. Sytuację z WiiU pominę bo tu wręcz od razu K.O.

Exy od Nintendo może i przestaną się pojawiać, natomiast uważam, że Switch będzie miał wsparcie różnych wydawców jeszcze przez co najmniej dwa -trzy lata. Owszem, będą to głównie wydawcy japońscy, oraz mniejsze firmy produkujące indyki. Tyle iż wielu posiadaczy Switcha kupuje właśnie takie gry, a konsol na rynku jest zatrzęsienie, nikt nie odpuści ponad 100 milionowej liczby potencjalnych klientów. Wątpię aby Switch 2 sprzedawał się na początku tak dobrze jak pierwowzór (choć tutaj dużo zależy od gier tworzonych przez samo Nintendo i ceny sprzętu), dlatego ogromna rzesza ludzi pozostanie przy Switchu jeszcze przez jakiś czas.

Ja na pewno nie kupię konsoli na premierę, chyba że od razu dadzą oleda w droższej opcji, co raczej nie nastąpi, więc spokojnie poczekam te 2 lata, aż Nintendo wyda konsolę z takim ekranem. Switch to dla mnie 95 procent handheld, nie wyobrażam sobie płacić ponad dwa klocki i mieć za to zwykły ekran LCD.

Offline Kirby

• Wsparcie
  • Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 5
Odpowiedź #633 dnia: Grudnia 30, 2024, 10:17:10
Gdyby rzeczywiście Switch2 posiadał moc zbliżoną Ps4 to liczę, że gry multiplatformowe dostaną boosta. Przykładowo remaster serii GTA jakby zyskał większą płynność, baaaajka :P

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 9
Odpowiedź #634 dnia: Grudnia 30, 2024, 10:54:29
Nowy switch, nowa moc i pewnie na premierę coś będzie mocnego, nowego, z czym by sobie Switch 1
Ja obstawiam Metroid Prime 4 jako tytuł startowy.

Wątpię aby Switch 2 sprzedawał się na początku tak dobrze jak pierwowzór
A Switch od razu sprzedawał się dobrze? Bo ja pamiętam raczej kiepski odbiór bezpośrednio po premierze.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2024, 10:57:26 wysłana przez killy9999 »

Offline Manifesto

Odpowiedź #635 dnia: Grudnia 30, 2024, 11:25:25
A Switch od razu sprzedawał się dobrze? Bo ja pamiętam raczej kiepski odbiór bezpośrednio po premierze.

Nie chodziło mi o sprzedaż bezpośrednio po premierze, tylko o pierwszy rok fiskalny, bo taki właśnie jest minimalny okres dla szerszej analizy sprzedaży danego sprzętu. A Switch, w pierwszym roku sprzedał się w ilości 15,5 mln egzemplarzy. Dla porównania Wii U sprzedało się w mniejszej liczbie egzemplarzy w ciągu całego żywota tego sprzętu. Uważam, że 15,5 mln. to bardzo dobry wynik, zwłaszcza, że w pierwszym roku nowych (nie będących portami z Wii U) gier na Switcha było jak na lekarstwo.

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 9
Odpowiedź #636 dnia: Grudnia 30, 2024, 11:28:35
Nie chodziło mi o sprzedaż bezpośrednio po premierze, tylko o pierwszy rok fiskalny, bo taki właśnie jest minimalny okres dla szerszej analizy sprzedaży danego sprzętu. A Switch, w pierwszym roku sprzedał się w ilości 15,5 mln egzemplarzy.
Ok, to jest dokładnie to o co pytałem. Masz rację, 15 milionów to jest dobra sprzedaż, ale mnie jakoś w pamięci właśnie bardziej utkwiły te problemy wieku dziecięcego.

Offline Kirby

• Wsparcie
  • Podporucznik
  • *
Odpowiedź #637 dnia: Stycznia 08, 2025, 09:53:12
Premiera konsoli odbędzie się w kwietniu 2025. Genki zaprezentowało Switcha 2.

https://lowcygier.pl/aktualnosci/genki-zaprezentowalo-nintendo-switch-2-podczas-ces-2025-premiera-konsoli-juz-w-kwietniu/

Offline Megadeth

Odpowiedź #638 dnia: Stycznia 08, 2025, 10:19:46
Wątpie. Jeśli by na serio poszedł tego kalibru wyciek na targach CES to pozwem sądowym by się ta firma nie pozbierała.

Przecież to makieta większego oleda.

Targi CES, setki wystawców więc co robisz, żeby sie Tobą zainteresowały media? Robisz makiete S2 i ogłaszasz premierę na swoim stoisku z etui.

Offline Megadeth

Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 10, 2025, 10:19:35
Chyba jednak to był faktycznie Switch 2…

Nintendo nie zdementowało tego, tylko wydali oświadczenie, że …. „To nieoficjalne zdjęcia i filmy”

https://www.ppe.pl/news/360957/nintendo-reaguje-na-wyciek-nintendo-switcha-2-firma-wydala-bardzo-dziwne-oswiadczenie.html

Offline Kirby

• Wsparcie
  • Podporucznik
  • *
Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 10, 2025, 10:26:44
@Megadeth

tak właśnie myślałem. Żadna poważna firma nie odważyłaby się podpaść gigantowi z Kioto. Zatem podejrzewam, że musiał być to tzw. "przeciek kontrolowany". N zyskuje darmowy marketing i budowanie hypu. Plotki, przecieki, zwiększa zainteresowanie, wprawia konsumenta w rollercoaster emocjonalny. A coś co wywołuje emocje, nawet te skrajne, lepiej się sprzedaje :)

Offline bms

Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 10, 2025, 11:18:09
To młyn na wodę dla PPE. Tam to już jest faping od tygodnia. Codziennie po 10 newsów z tylnej części ciała.

Offline Megadeth

Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 10, 2025, 12:00:14
Wiadomo ppe to syf, ale to oświadczenie lata wszędzie teraz.

Ciekawe czy będzie inny kolor tego switcha. Biały strasznie wygalda po czasie.

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 10, 2025, 14:05:05
Ciekawe czy będzie inny kolor tego switcha. Biały strasznie wygalda po czasie.

To jest tylko makieta zrobiona przez producenta akcesoriów, więc luz, pewnie premierowy Switch 2 będzie w innych kolorach.

Offline Kirby

• Wsparcie
  • Podporucznik
  • *
Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 25, 2025, 10:33:54
Ograłem trylogię GTA na PS4. Chciałbym spróbować wersji na Switcha. Na konsoli Sony, po wielu aktualizacjach GTA działa i wygląda dobrze. Bawiłem się przednio wykonując misje w każdej z odsłon legendarnej serii. Czy ktoś wie jak to obecnie działa na Switchu?

SMF spam blocked by CleanTalk