Nintendo Switch - wątek ogólny

Zaczęty przez Janusz, Styczeń 17, 2018, 23:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

mariusz391

Cytat: Megadeth w Maj 11, 2024, 09:26Sprzedaz gier Digital rośnie, ale W przeciwienstwie do Sony czy MS Nintendo chce zwiększać też sprzedaż fizycznych wydań gier.
A wszystko dlatego że Nintendo cały czas jako priorytetowy traktuje swój rynek, a tam właśnie pudełka idą najlepiej. Pewnie gdyby Sony nie przeniosło siedziby PlayStation z japonii do USA to o takich wybrykach jak PS5 bez dysku nawet by nie myśleli

Janusz

Cytat: Megadeth w Maj 07, 2024, 23:52
Cytat: Desdinova w Maj 07, 2024, 23:18
Jednak nie wcześniej niż w czerwcu.
Tóż to za miesiąc. Ciekawe. Leaki mówią o 8 calach, lcd (szkoda) i full wsteczna kompatybilność (super)

Tyle, że to chodzi o rok fiskalny, który kończy się bodaj w marcu przyszłego roku.

Według mnie realnie taka zapowiedź to końcówka roku lub właśnie okolice marca przyszłego, no chyba że prasa wybada coś wcześniej i będą musieli na to zareagować. Już teraz chyba zwietrzono dostawy komponentów do Nintendo po których można wysnuć tezę o specyfikacji nowej konsoli.

Nintendo nie musi się spieszyć bo konkurencja, która nawet nie jest konkurencją jest w totalnym marazmie, Microsoft się mota jak nie wiem co, a Sony zapomniało trochę o grach i jakieś wizji. W takich warunkach Switch może jeszcze jeszcze spokojnie żyć, a Nintendo skupiać się na grach.   

Kirby

Graliście może w splatoon? Jeśli tak, to którą część polecacie? Jest to jedna z serii polecanych na Switcha, a nie miałem z nią styczności.

12step

Ja mam 2, bo był kiedyś na promocji w MM, ale w ogóle nie grałem
ore ore szabadabada amore

animare

Cytat: Kirby w Czerwiec 27, 2024, 17:46
Graliście może w splatoon? Jeśli tak, to którą część polecacie? Jest to jedna z serii polecanych na Switcha, a nie miałem z nią styczności.

Ta gra przede wszystkim opiera się na grze sieciowej - więc imo najlepiej celować w najnowszą odsłonę, potencjalnie najdłuższe wsparcie i najwięcej osób online.

PSX93

Zamawiał ktoś z was nitrodeck + i jakie pierwsze odczucia pod względem pierwszej serii ? Zastanawiam się, czy u nas będzie w sprzedazy...

Megadeth

Plotki, ploteczki. Gdzieś wyciekł jakiś szkic (ponoć prawdziwy?), ktoś zrobił na drukarce wersję 3D. Przyznam szczerze, że obecny OLED to już niezła kobyłka, jeszcze większy 8 calowy...

Podglądowo (oczywiście to nic pewnego), ale to może być duże...

Janusz

Idzie to w kierunku tabletu już pomału z doczepianymi kontrolerami. Jedno jest pewne na rewolucję nie ma co liczyć i zobaczymy bardziej Switcha Pro niż jakiś nowy sprzęt do grania.

bms

Szkoda, bo liczyłem na jakiś zaskakujący patent. Rozmiar mnie nie przekonuje, ale użytkownicy wielkich i ciężkich Steam decków chyba nie narzekają ;)

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

zenq

Za to bedzie pozniej mozna zrobic wersje lajt z mniejszym ekranem ;-)

Kirby

Plotki mówią, że sprzęt będzie porównywalny z normalnym Ps4, a jak będzie to się okaże :P
Należy pamiętać, że Nintendo od premiery Wii jest pod względem wydajności sprzętu zdecydowanie za konkurencją.
Mi na super grafice nie zależy. Ważne dla mnie by urządzenie miało lepszą baterie i aby na nową platformę pojawiały się wciągające gry :P

Kirby

Kilka nowinek o Switchu 2

Wg źródła https://ithardware.pl/aktualnosci/nintendo_switch_2_konsola_premiera-37362.html

CytatUrządzenie będzie podobno wyposażone w 8-calowy wyświetlacz LCD, a więc znów na start dostaniemy starszą technologię zamiast nowoczesnego OLED-a. Widocznie Nintendo powtórzy manewr z pierwszej generacji sprzętu, kiedy to edycja OLED pojawiła się później.

Na pokładzie znajdzie się port USB typu C, a konsola będzie dostępna w kolorach białym, szarym i nawiązującym do gry (może chodzić o Mario Kart).

Joycony mają być montowane magnetycznie. Całość nie powinna różnić się od tego co znamy z pierwszego Switcha.

Stacja dokująca o okrągłej konstrukcji może otrzymać wentylator.

Nintendo Switch 2 przypuszczalnie będzie kosztować 399-499 dolarów. Prezentacja zgodnie z wcześniejszymi przeciekami odbędzie się w styczniu, a sprzęt wyląduje na sklepowych półkach w połowie marca 2025 roku

alf

Czyli nic nie wiadomo wciąż, jak to z przeciekami. Ktoś niby widział ale został usuniety.

Oto podsumowanie 'faktów' na temat Switch 2: będzie miał wyświetlacz i będzie miał stacje dokującą.
Stacja dokująca może bedzie miała wentylator  :-\

Moim zdaniem najbardziej pewnym byłoby stwierdzenie, że to sie wcale nie bedzie nazywało Switch 2.
Nintendo nie ma w zwyczaju nazywać swoich kolejnych konsol numerkami.

Megadeth

Z potwierdzonych info od Nintedo: będzie wsteczna kompatybilność
Z leaków pewniaków: będzie to forma obecnego switcha tylko większy.

Jeśli natomiast nie będzie na start wersji OLED to mega słabo.

Wawrzino

Przecież po sieci latają już zdjęcia etui od majfrendów z zamontowanym switchem 2 w środku ;)