Aktualności

Nintendo Switch 2 - wątek ogólny

killy9999 · 20905

Offline 12step

Odpowiedź #645 dnia: Lipca 31, 2025, 17:10:53

ore ore szabadabada amore

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #646 dnia: Lipca 31, 2025, 19:00:32
No i to jest porządne akcesorium, a nie jakieś pro kontrolery na kiju

Offline Megadeth

Odpowiedź #647 dnia: Sierpnia 01, 2025, 08:19:48
Z tym, że nintendo nie wysyła (albo, że wysyła bardzo wyrywkowo i ma się to rozkręcić w przyszłości?) DEV-kitów do producentów third party to musi być prawda, bo tak nędznego showcase "partnerów nintendo" to dawno nie było. W takim tempie to Switch 2 z grami rozkręci się za dwa lata. W linku pełna lista gierek, które pokazali:

https://www.nintendolife.com/guides/nintendo-direct-partner-showcase-july-2025-every-announcement-game-reveal-trailer

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #648 dnia: Sierpnia 01, 2025, 09:23:32
W takim tempie to Switch 2 z grami rozkręci się za dwa lata.
Myślę, że fani Ninny nie czekają na zalew gier od razu partiami po 10 - remastery, remaki, jakies kolekcje - to styknie :P

GamiFries - od jakiegoś przełomu NIGDY nie jem grając. Nie chce mi się czyścic potem urządzeń ze smalcowatych skwarów :P Tak jak nie jem jadąc autem (ale nie jestem przedstawicielem handlowym, więc nie znam przymusu). Kiedyś kotlet z hamuburgera mi wypadł i miałem cały dzień tłustą plamę w kroku, never. Poza tym jak jest skóra nie kierownicy to ona idealnie chłonie syf i tłuszcze, potem się ludzie dziwią, ze podczas czyszczenia jej zielony syf wychodzi :P

Offline 12step

Odpowiedź #649 dnia: Sierpnia 01, 2025, 11:52:03
ej chłopaki, a pamiętacie taką grę Donkey Kong Bananza?

Offline Leniwy

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 10
Odpowiedź #650 dnia: Sierpnia 01, 2025, 12:43:44
Byla Bananza ?

Offline mariusz391

Odpowiedź #651 dnia: Sierpnia 01, 2025, 20:13:25

Podsumowanie Nintendo Direct: Czyli nie ma gier i na razie nie będzie poza portami od dużych wydawców którzy devkity dostali, ale nie ma to znaczenia bo i tak na 6 milionów konsol sprzedało się 5,5 mln Mario Kart. Więc w sumie po co robić na to gry, skoro i tak konsole Nintendo kupuje się wyłącznie do gier Nintendo

Offline 12step

Odpowiedź #652 dnia: Sierpnia 01, 2025, 22:16:46
Nie zapominajmy, że Switcha 2 kupuje się, żeby gry z 1 się szybciej wczytywały.

Offline 12step

Odpowiedź #653 dnia: Sierpnia 04, 2025, 23:27:16
Uważajcie tam kochani w te upały, bo można na switchu grać tylko do 35 stopni C

https://twitter.com/nintendo_cs/status/1951116935409860651

nie da się xhyba embendować twittera

Offline Megadeth

Odpowiedź #654 dnia: Sierpnia 05, 2025, 09:28:06
I tak na zewnątrz nie pograsz, bo na ekranie nic nie zobaczysz w słońcu  C:-)

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #655 dnia: Sierpnia 05, 2025, 11:07:52
I tak na zewnątrz nie pograsz, bo na ekranie nic nie zobaczysz w słońcu

Nawet na pierwszym Switchu OLED nikt zdrowy na umyśle w szczerym słońcu przy +40° nie gra. Poza tym każda nowoczesna konsola wyłączy się gdy górne limity temperatur zostaną przekroczone.

Co do ogólnego narzekania na Switcha 2, cóż ... Na coś narzekać trzeba. Sam jak dotąd narzekałem na te idiotyczne cartridge upoważniające do cyfry i na upierdliwy system żonglowania grami pomiędzy Switchem i dwójką, ale gier mi nie brakuje, ekran mi nie przeszkadza, konsoli do huty nie mam zamiaru brać, a w niedalekiej przyszłości dostaniemy w końcu nowego Metroida. Jest super.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline Megadeth

Odpowiedź #656 dnia: Sierpnia 05, 2025, 11:48:54
Oczywiście, to z przymrużeniem oka było. Oled też przy dużym nasłonecznieniu nie dawał rady. Ba, nawet smartfony nie dają rady - jedynie co mają czasem podbicie chwilowej jasności, ale nie trwa to długo, bo od razu telefon się nagrzewa, także zgadzam się - troche pitolenie.

Dla mnie konsoleta to granie w domu, a nie na plaży.

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #657 dnia: Sierpnia 05, 2025, 12:05:16
Na żadnym ekranie ze Switcha nic się wyraźnie nie zobaczy w pełnym słońcu, bo są zwyczajnie zbyt ciemne.
Ekran z dwójki lepiej radzi sobie z zewnętrznym światłem od tego z jedynki, ale jego problemem jest przede wszystkim lipny czas reakcji pikseli, a co za tym idzie - smużenie w szybkich przejsciach - szczególnie ciemnych obiektów na jasnym tle. No i kontrast też nie ma żadnego porównania do OLEDowego - szare czernie.

Offline Megadeth

Odpowiedź #658 dnia: Sierpnia 25, 2025, 23:27:58
https://www.nintendolife.com/news/2025/08/developers-reportedly-still-struggling-to-get-switch-2-dev-kits

Mamy prawie wrzesień, a developerzy nadal nie mogą doprosić się o dev kity. Zamiast tego mają tworzyć na switchu 1 i opierać wydanie gry na wstecznej kompatybilności switcha 2  O0

Nie umie za bardzo pojąć logiki Nintendo w tym przypadku.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #659 dnia: Sierpnia 26, 2025, 06:44:49
Najgorsze w tej sytuacji jest to, że ostatecznie to tracą na tym gracze. Gry mogłyby być developowane szybciej, mogłoby być ich więcej. Możliwe, że proces pozyskania devkita jest skomplikowany - Nintendo bardzo dba o swoje IP i kto wie ile procedur trzeba przejść by takiego devkita otrzymać (i nie zdziwiłbym się jakby trzeba było go potem oddać).

SMF spam blocked by CleanTalk