Street Fighter 6 też będzie Game Card only + DLC w pudełku w formie jednorazowego kodu. No słabo.
Czekam na sprzęt, ale gry jeśli będę wybierać to tylko te co mają "pełnego" carta.
W moim przypadku tych gier od Nintendo jest zbyt mało abym kupił konsolę. Bo prócz Zeldy i paru pojedynczych tytułów niewiele mnie z tego interesuje. Switch to dla mnie jrpg, vn, indie oraz Zelda i może jeszcze niektóre pojedyncze przygodówki. Dlatego liczę na to że protoplasta będzie dostawał gry na nośnikach jeszcze przez ładnych kilka lat, przynajmniej jeśli chodzi o VN, bo w przypadku jRPG na pewno nie będzie już tak różowo. Ale te mogę ogrywać na PS5.
Prawdopodobnie poczekam kilka lat, i kupię konsolę z drugiej ręki, aby ograć to co mnie interesuje.
Podobno VGP podpisało umowę z jakąś firmą i będą wydawać niektóre gry na nośnikach. Pytanie tylko jaka będzie oferta oraz ile to będzie kosztować, bo 100 dolarów kanadyjskich plus podatek może być dla mnie kwotą nie do przeskoczenia. A spekuluję, że będzie to minimum taka kwota.